Kim Dzsong Il állítólag újra megjelent a nyilvánosság előtt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető megjelent a nyilvánosság előtt egy hadsereg által rendezett művészeti eseményen - közölte a hivatalos észak-koreai hírügynökség.

"Kim integetett a lelkesen ünneplő művészeknek, és gratulált sikeres szereplésükhöz" - írta az észak-koreai hírügynökség, hozzáfűzve: Kim azt mondta a harcosoknak, hogy a művészet jobb katonákká formálhatja őket.

A Szöulban vasárnap kora reggel vett hírügynökségi jelentés nem tesz említést arról, hogy mikor és hol történt az esemény. Az észak-koreai kapcsolatokat kezelő szöuli országegyesítési minisztériumot vasárnap nem lehetett elérni az információ megerősítése céljából.

Dél-koreai és amerikai megfigyelők gyanúja szerint Kim Dzsong Il szélütést szenvedett, és agyműtéten esett át agusztusban. Észak-Korea cáfolta és spekulációnak minősítette a hírt, majd jelentések és fotók tömegét tette közzé, melyek aktívnak és egészségesnek mutatják az észak-koreai vezetőt.

A Kim Dzsong Il betegségéről szóló híresztelések azonban nem maradtak abba, mert az észak-koreai jelentések és fotók dátum nélküliek. Egyes képeken buja, zöld növényzet volt látható, miközben a Koreai-félszigeten ilyenkor a fákon már javában sárgulnak a levelek.