Halálos tornádók söpörtek végig Massachusetts államon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Massachusetts amerikai szövetségi állam nyugati és középső részén forgószelek pusztítottak, eddig négy halottról számoltak be a hatóságok.

Két tornádó söpört végig  Massachusetts amerikai szövetségi állam nyugati és középső részén legkevesebb négy ember halált okozva - közölte egy helyi katasztrófavédelmi illetékes.

Scott MacLeod egyelőre részletekről nem tudott beszámolni, de a két vihar valószínűleg több embert is megsebesített és jelentős anyagi károkat okozott. Deval Patrick kormányzó szükségállapotot rendelt el, és a Nemzeti Gárda segítségét kérte. Az egyik tornádó az állam harmadik legnagyobb városára, Springfieldre csapott le.  

Nem egészen két hete Missouri államban végzett szörnyű pusztítást egy tornádó. Joplin városában 142 ember életét oltotta ki a forgószél, de még mindig sok eltűnt után kutatnak. A tornádó, amely egy 6,4 kilométer hosszú és több mint egy kilométer széles sávban pusztított a városban, összesen mintegy 8 ezer épületet rombolt le, vagy rongált meg.

Barack Obama amerikai elnök vasárnap ellátogatott a katasztrófa sújtotta városba, ahol megígérte, hogy a központ kormányzat segíteni fog az újjáépítésben.