Verekedés miatt mondott le mandátumáról egy szerb képviselő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Lemondott szerbiai parlamenti mandátumáról Nenad Canak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke, miután beismerte, hogy megvert egy férfit, aki molesztálta az unokahúgát - jelentette szerdán az újvidéki magyar sajtó.

A Magyar Szó és a VajdaságMa hírportál is beszámolt Nenad Canak sajtótájékoztatójáról, amelyen a politikus közölte, hogy a parlament nem vette védelmébe a minapi újvidéki incidens ügyében, ezért lemond képviselői mandátumáról.

Canak szerint egy ittas férfi egy újvidéki étteremben unokahúga jelenlétében sértegette őt, a lányt pedig "fogdosta, mint egy utolsó prostituáltat". A politikus elismerte, hogy családja becsületét védelmezve megverte a férfit. Az illető emberölési kísérlet címén tett bűnvádi feljelentést Canak ellen.

A politikus elmondta azt is: a mindennapos halálos fenyegetések miatt már két éve kérte, hogy a belügyminisztérium adjon mellé testőröket, de ez nem történt meg. Szavai szerint sem a rendőrség, sem az ügyészség nem hallgatta meg az incidenssel kapcsolatban.

A szókimondó stílusáról ismert Nenad Canak a Milosevic-uralom idején határozott ellenzéki fellépésével tett szert tekintélyre. Pártja, a regionális alapon szerveződő LSV a vajdasági autonómia helyreállítását tűzte zászlajára, és a Demokrata Párttal, illetve a Vajdasági Magyar Szövetséggel együtt van hatalmon a tartományban.