Egzotikus vidékre utazik Kövér László

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A kétoldalú együttműködés bővítése céljából hivatalos látogatásra Srí Lankára utazik Kövér László házelnök kedden - tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtófőnöke.

"A megújult magyar külpolitika globális nyitásának részeként hazánk partnerségi viszony kialakítására törekszik az ázsiai és a csendes-óceáni régió országaival" - olvasható Szilágyi Zoltán közleményében. 

A házelnök február 5-ig tartó látogatásának célja a tájékoztatás szerint a kétoldalú együttműködés bővítése, különös tekintettel a srí lankai főváros vízellátó rendszerének magyar részvétellel tervezett fejlesztésére.

Kövér Lászlót fogadja Srí Lanka köztársasági elnöke és parlamentjének elnöke. Az Országgyűlés elnöke találkozik továbbá a gazdaságfejlesztési, valamint a vízgazdálkodási miniszterrel.    

A politikai és gazdasági tárgyalások mellett a házelnök és kísérete meglátogatja a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász által a 2004-es szökőár károsultjainak megsegítésére megépített létesítményeket. 

Kövér László díszvendége lesz a srí lankai függetlenség napi állami ünnepségeknek is.