Hangos transzvesztiták miatt zárják be az amszterdami arab melegbárt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Be kell zárni egy időre Amszterdamban az első és a holland főváros egyetlen arab melegbárját. A szórakozóhely megsértette ugyanis a kávézókra vonatkozó új szabályozást.

A Habibi Ana nevű kávézó begyűjtött három figyelmeztetést, így lakatot kell tenni rá. A szeptember óta hatályos új előírás szerint nincs kegyelem azoknak a szórakozóhelyeknek, amelyek sorban megsértik a szabályokat, a harmadik ilyen eset után be kell zárniuk. Az arab származású melegek amszterdami szórakozóhelye a szigorítás első áldozata – írják az AT5 televízió honlapján a De Telegraaf információira hivatkozva.

A kávézó december 29-én hibázott utoljára: zárás után egy órával még égtek a hangulatvilágítás fényei, és 9 vendég ücsörgött bent – derült ki a levélből, amelyben az önkormányzat figyelmeztette a szórakozóhelyet a szabályokra.

A tulajdonos mindezt azzal magyarázta, hogy néhány transzvesztita volt még bent, akik nem érezték magukat biztonságban az utcán, ezért taxira vártak a bárban. A rendőrség viszont úgy tudta, hogy éppen ezek a vendégek sétáltak hangosan nevetgélve a város egyik forgalmas tere, a Leidseplein irányába.

Három hónapon belül a decemberi eset volt a melegbár harmadik, és egyben utolsó húzása. Március 2-ától meghatározott időre be kell zárni a szórakozóhelyet. A De Telegraaf úgy tudja: a Habibi Ana mellett még hét notórius rendbontó kávézó van Amszterdam belvárosában.