Az ENSZ szakértőinek sem tetszik, ahogyan Trump az újságírókkal bánik

Az ENSZ szakértőinek sem tetszik, ahogyan Trump az újságírókkal bánik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az amerikai elnök többször is kritizálta a sajtót, és egyszer azt is kijelentette, hogy a vele egyet nem értő újságírók a nép ellenségei.

Donald Trump sajtóval való viszonyáról nyilatkozott az ENSZ két szakértője a BBC-nek. David Kaye és Edison Lanza szerint az amerikai elnök egy konkrét stratégia szerint próbálja ellehetetleníteni a neki nem tetsző sajtóorgánumokat. Mindez az után történt, hogy Trump lánya, Ivanka egy interjúban kijelentette: apja több intézkedésével sem ért egyet, köztük azzal sem, hogy az elnök a nép ellenségének nevezte a vele egyet nem értő újságírókat.

Donald Trump viharos viszonya a médiával már elnöksége előtt elkezdődött, azóta folyamatosak az összetűzések közte és az újságírók között. Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője csütörtökön, Ivanka Trump interjúja után rögtön sietett leszögezni, hogy az elnök nem tartja a nép ellenségének az újságírókat, de az elnök korábbi Twitter-bejegyzései és más fórumokon tett megnyilvánulásai nem erre utalnak.

A szakértők szerint  az elnök folyamatosan kritizálja a sajtót, több esetben is fake news-nak, azaz álhírnek minősítette a róla készült cikkeket és tudósításokat. Ez pedig sok esetben az elnök követőire is kihat, és ahol csak tehetik, igyekeznek megnehezíteni a riporterek munkáját. Kedden Trump Floridában vett részt egy eseményen, ahol követői hangosan kiabáltak és szitkokat szórtak az újságírókra.

Hozzászólások