Washingtonban is rendkívüli állapotot hirdettek a Florence hurrikán miatt

Washingtonban is rendkívüli állapotot hirdettek a Florence hurrikán miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Virginia, Észak-, és Dél-Karolina államok után a fővárosban is elrendelték a rendkívüli állapotot Amerikában. Rengeteg eső, hatalmas áradások várhatók, de az is aggasztja a hatóságokat, hogy egy atomerőmű közelében érhet partot a hurrikán.

Az Egyesült Államok fővárosában, Washington D.C.-ben is rendkívüli állapotot hirdettek kedden  a közelgő Florence hurrikán miatt. Ezzel a főváros csatlakozott Virginia, Észak-, és Dél-Karolina államokhoz - itt már hétfőtől él a rendkívüli állapot

A Florence hurrikán várhatóan egy atomerőmű közelében, Southport városkánál ér partot. A szakemberek szerint a hurrikán kicsit ugyan csendesülhet is, de várhatóan 5-ös erősségű lesz, mire a parthoz ér.

Ralph Northam, virginiai kormányzó hivatala felhívta a figyelmet: katasztrofális áradások, erős szél és szinte bizonyosan tömeges áramkimaradások várhatóak. Bizonyos területeken akár 50 centiméternyi csapadék is hullhat.

A Potomac folyó partján fekvő virginiai Alexandria óvárosában már térdig érő víz öntötte el az utcákat, vízben állnak az éttermek és a kávézók. 

Az amerikai haditengerészet kivezényelte a nyílt óceánra a Virginiában állomásozó mintegy 30 hadihajóját.

Eközben Hawaiihoz az Oliviának elnevezett trópusi vihar közelít, az előrejelzések szerint szerdán reggel éri el a hawaii Nagy Sziget (Big Island) partjait, a meteorológusok szerint 38-44 centiméternyi csapadékot hozhat majd.

Hozzászólások