szerző:
hvg.hu

Segítünk: S. Gy. a monogramja, és az egyik kedvenc alanya a „kormányzati tájékoztatásnak”.

Ugye, hogy nem volt nehéz? Idézzük az MTI-t: „a Fidesz szerint Soros György emberei dróton rángatják az Európai Bizottság vezető politikusait, és erre a párt magyarázatot követel.”

Mindezt Deutsch Tamás, a nagyobbik kormánypárt európai parlamenti képviselője közölte szombati sajtótájékoztatóján, amikor a kormányszócső Magyar Idők munkatársa volt olyan kedves, hogy kikérje véleményét erről. A lap értesülései szerint ugyanis Soros György legalább húsz alkalommal találkozott az unió vezetőivel, Jean-Claude Junckerrel, Frans Timmermansszal, Emmanuel Macronnal és Dimitrisz Avramopulosszal is egyeztetett.

Deutsch szerint nonszensz, hogy Soros többet találkozott az unió vezetőivel, mint bármely tagország kormány- vagy államfője. A Fidesz írásban kér magyarázatot, valamint információkat arról, hogy miről egyeztettek a politikusok a filantróppal.

Ha már itt tartunk, érdemes felidézni a Magyar Narancs 2017-es cikkét is, melyben megírta, hogy a Fidesz és annak prominensei mennyit köszönhetnek Soros Györgynek. Mármint hogy mennyi pénzt. Maradjunk annyiban: elég sokat, több százmillió forintot, de ennél még érdekesebb, hogy a milliárdos magának Deutschnak is fizetett egy Magyarországon és Angliában működő menedzseriskolát. Ezenkívül Szájer József, szintén fideszes, szintén EP-képviselő (vagyis Deutsch közeli kollégája) Oxfordban tanulhatott Sorosnak köszönhetően, ahol Orbán Viktor például „a civil társadalom (!) eszméje az európai politikai filozófiában” témában kutathatott, szintén Soros-ösztöndíjas

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Olcsón nyer ki ivóvizet a levegőből Afrika egyik legígéretesebb feltalálója

Olcsón nyer ki ivóvizet a levegőből Afrika egyik legígéretesebb feltalálója

Lekerültek az első helyről a kórházak az állami intézmények adósságlistáján

Lekerültek az első helyről a kórházak az állami intézmények adósságlistáján

Meghalt az egyik kultikus szépségipari cég alapítója

Meghalt az egyik kultikus szépségipari cég alapítója

Világraszóló találmánnyal rukkolt elő, most visszavonultan él Csongrádon

Világraszóló találmánnyal rukkolt elő, most visszavonultan él Csongrádon

Gázolt a 3-as metró a Nyugatinál

Gázolt a 3-as metró a Nyugatinál

Milliárdokat kell visszafizetnie Cristiano Ronaldónak

Milliárdokat kell visszafizetnie Cristiano Ronaldónak