szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak a szerencsén múlt, hogy nem az ott napozó háztulajdonosra esett.

Valószínűleg a nairobi repülőtér alkalmazottja volt az a férfi, akinek holtteste a Kenya Airways egyik repülőgépéről esett egy londoni kertbe.

Sajtóinformációk szerint a férfi a futó melletti kis aknában bújt el, ám onnan kiesett, amikor a járat a Heathrow repülőtérhez közeledve kieresztette a futóműveket. Az aknában némi élelmet, ruhát és vizet is találtak a hatóságok, ebből valószínűsítik, hogy a férfi szándékosan mászott be oda, hogy Londonba jusson.

A kenyai légügyi hatóság vezetője a BBC-nek azt mondta, hogy gyanújuk szerint a szerencsétlenül járt potyautas a repülőtéren dolgozott, máshogy nem juthatott volna fel a gépre.

„Lehetetlennek tűnik, hogy egy kívülálló átsétáljon a futópályán, és felmásszon a repülőre anélkül, hogy bárki észrevenné” – mondta Gilbert Kibe.

A BBC-nek az egyik szemtanú azt is elárulta, hogy a jégtömbbé fagyott holttest mindössze egy méterre esett a kertben napozó szomszédja mellé.

„Egy puffanást hallottam, kinéztem az ablakon, amikor megláttam a testet, a kert fala pedig csupa vér volt” – mondta.

A London Clapham nevű városrészében élő lakos sokkot kapott a látványtól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!