Megvan Donald Trump embere a csúcshírszerzés élére

Megvan Donald Trump embere a csúcshírszerzés élére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A terrorelhárítási központ igazgatóját jelöli az elnök a posztra.

Joseph Maguire, az Országos  Terrorelhárítási Központ igazgatója az új jelölt az Egyesült Államok valamennyi hírszerző ügynökségét összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) élére – jelentette be csütörtökön este Twitteren Donald Trump amerikai elnök. 

A 67 éves Maguire augusztus 15-től látja el az ügyvezető igazgatói posztot, amikor Dan Coats, a DNI eddigi vezetője távozik. Trump egyúttal bejelentette azt is, hogy Coats helyettese, Sue Gordon – Coatsszal együtt – szintén távozik a hírszerzés csúcsszervezetétől. 
„Maguire admirális hosszú és méltóságteljes karriert tudhat magáénak, miután 2010-ben visszavonult. Minden szinten volt parancsnok, beleértve a haditengerészet különleges háborús parancsnokságát. Szolgált a Harvard Egyetem nemzetbiztonsági kutatójaként is. Nincs kétségem, hogy kiváló munkát végez majd” – írta a Twitteren az elnök. 

Miután néhány héttel ezelőtt Dan Coats bejelentette távozását, Donald Trump John Ratcliffe texasi republikánus képviselőt jelölte a DNI igazgatójának. A politikus azonban a sajtó támadásainak kereszttüzébe került – a többi között azért, mert életrajzát megszépítette –, ezért öt nappal a jelölés után visszalépett.

 

Hozzászólások