szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A gyilkosság gyanúsítottja szerint Keith Schembrinek tudomása volt a korrupciós ügyekről.

Kihallgatta, majd őrizetbe vette kedden a rendőrség Keith Schembrit, a máltai miniszterelnök aznap lemondott kabinetfőnökét Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró két évvel ezelőtti meggyilkolásával összefüggésben – írja a The Times of Malta című máltai lap.

Schembrit azután állították elő a rendőrök, hogy a gyilkossági ügy fő gyanúsítottja, Yorgen Fenech üzletember közölte a rendőrökkel: bizonyítékai vannak arra, hogy a kabinetfőnöknek tudomása volt korrupciós ügyekről. Fenech célja, hogy elnöki kegyelmet kapjon cserébe azért, hogy segít felgöngyölíteni a merényletet.

A lap úgy tudja, hogy egy orvost is őrizetbe vettek, aki a gyanú szerint titkos üzeneteket juttatott el az őrizetben lévő Fenechnek Schembritől.

Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró számos korrupciós ügyet derített fel, ami miatt több, magas pozícióban lévő politikus és kormányzati tisztviselő került kellemetlen helyzetbe. Autójába rejtett pokolgép végzett vele 2017 októberében. Halála előtt nem sokkal nagy mennyiségű adat került a birtokába egy olyan erőmű-beruházással kapcsolatban, amelyben Yorgen Fenech is érdekeltséggel bír. Az újságíró halála után kiszivárgott e-mailek arról tanúskodtak, hogy Fenech egyik vállalata pénzeket utalt át Schembrinek és Konrad Mizzi miniszternek, aki kedden szintén lemondott posztjáról. Mizzi és Schembri egyaránt tagadják, hogy bűncselekményt követtek el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon

A járvány miatt 607 rabot engedtek szabadon Srí Lankán

A járvány miatt 607 rabot engedtek szabadon Srí Lankán

Demeter Szilárd szavait a gondolkodási önállótlansággal magyarázza egykori pályatársa

Demeter Szilárd szavait a gondolkodási önállótlansággal magyarázza egykori pályatársa