Holtan találták a hesseni pénzügyminisztert

Holtan találták a hesseni pénzügyminisztert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tartományi kormányfő szerint a minisztert nagyon aggasztotta, hogyan tud a járvány idején megfelelni az óriási lakossági elvárásoknak.

A német rendőrség gyanúja szerint öngyilkos lett Thomas Schäfer hesseni pénzügyminiszter, akinek holttestét Hochheim közelében, a vasúti sínek mellett találták meg szombaton. A rendőrség további információkat nem közölt az esetről.

Frankfurter Allgemeine Zeitung rendőrségi forrásokra hivatkozva azt állítja, a miniszter búcsúlevelet hagyott hátra, amiből kikövetkeztethető, miért vetett véget életének. A DW.com szerint a politikus az elmúlt napokban sokat nyilatkozott, a többi között a koronavírus-járvány elleni védekezésről beszélt.

Hessen tartományi kormányfője, Volker Bouffiert sokkolták a történtek, azt nyilatkozta, alig akarta elhinni, hogy ez megtörténhetett. Bouffiert szerint Schäfert nagyon aggasztotta, hogyan tud ebben a helyzetben megfelelni az óriási lakossági elvárásoknak, különösen a segélyezést nézve. A kormányfő szerint ez vezethetett a miniszter öngyilkosságához.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

Hozzászólások