szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Nem értem, miért” – válaszolta az amerikai elnök a kérdésre, felelősnek érzi-e magát azért, ha valaki a tanácsára fertőtlenítőt inna.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Donald Trump ugyan arról tartott sajtótájékoztatót, hogy az amerikaiak alig várják, hogy újra dolgozhassanak, és hogy vizsgálja az amerikai kormány, mit tett Kína a járvány megfékezéséért, de az igazán kínos témát így sem kerülhette el – írta meg az Independent. Miután a múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy fertőtlenítőt kellene inni, ha az annyira jól gyógyítja a koronavírust, most megkérdezték, felelősséget vállal-e azért, mert többen tényleg így tennének.

A válasz nem meglepő: nem.

Maryland republikánus kormányzója azt nyilatkozta: az állam vezetői sok hívást kaptak emberektől, hogy tényleg fertőtlenítőt kellene-e inniuk a vírus ellen. Amikor az elnököt ezzel szembesítették, azt is hozzátette: „nem értem, miért kellene” felelősséget vállalni.

Trump most már azt állítja, hogy csak szarkasztikusan beszélt a fertőtlenítőivásról, de a szóban forgó mondatokat elolvasva ez aligha hihető. A stábja mindenesetre úgy döntött, hogy nem tart ezek után minden nap sajtótájékoztatót. Eközben sorra jönnek ki a közvélemény-kutatások, amelyek azt mutatják, hogy az amerikaiak egyre nagyobb többsége elégedetlen azzal, ahogyan az elnök kezeli a válságot, és a választásokon hagyományosan ingadozó államokban is gyengének mérik az elnököt, igaz, ezeket a számokat több, mint fél évvel a választás előtt még érdemes fenntartással kezelni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Radar360: Orvosbéremelés EU-pénzből, a kommunizmus szelleme járja be Budapestet

Jó sárkányok

Jó sárkányok

Különleges helyszínen rendezik meg és teszik Covid-biztossá a vasárnapi Oscar-gálát

Különleges helyszínen rendezik meg és teszik Covid-biztossá a vasárnapi Oscar-gálát