szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mostantól beleszámolják a kórházakon kívül a járvány áldozatául esett betegeket is a statisztikába.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A kórházakon kívül bekövetkezett halálesetekkel együtt több mint 26 ezer halálos áldozata van eddig az új koronavírus okozta Covid-19-járványnak Nagy-Britanniában – közölte szerdán a brit kormány.

Az eddig ismertetett napi nagy-britanniai halálozási adatok a kórházakban bekövetkezett halálesetek számát mutatták, de Matt Hancock egészségügyi miniszter kedden bejelentette, hogy szerdától a napi statisztikai összesítések tartalmazzák a kórházakon kívüli haláleseteket is.

Dominic Raab külügyminiszter a kormány szerda este tartott napi tájékoztatóján elmondta:

az új módszertannal összeállított teljes körű statisztika alapján az adatok regisztrálásának március 2-i kezdete óta 26 097-en haltak meg Nagy-Britanniában a koronavírus okozta betegségben.

Raab elmondta, hogy az angliai közegészségügyi szolgálat (Public Health England, PHE) visszamenőleges adatsora erre az időszakra vetítve 3811 olyan halálesetet is tartalmaz, amelyek a kórházakon kívül, például az idősotthonokban vagy a betegek saját otthonaiban történtek.

Raab hangsúlyozta: ez nem jelenti a halálesetek számának hirtelen megugrását, hiszen a pótlólagos adatok csaknem két hónapra oszlanak el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megdőlt a számlázási rekord Magyarországon

Megdőlt a számlázási rekord Magyarországon

Az internetkorban a táviratból legfeljebb a távirati stílus maradhat

Az internetkorban a táviratból legfeljebb a távirati stílus maradhat

Gumilövedékes pisztollyal lőttek egy férfira és lányára Jászapátiban

Gumilövedékes pisztollyal lőttek egy férfira és lányára Jászapátiban