szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A belügyi tárca miniszterhelyettese megfertőződött egy utazása közben, a minisztérium épületét lezárták.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A kolumbiai fővárosban, Bogotában lezárták a belügyminisztérium épületét, miután a tárca egyik miniszterhelyettese koronavírus-fertőzöttnek bizonyult.

Daniel Palacios csütörtökön Twitter-bejegyzésben maga számolt be arról, hogy megfertőződött az ország északi részén található Barranquilla városban tett utazása során, hazaérkezése utáni tesztje pozitív lett, s emiatt házi karanténra kényszerült.

A Karib-tenger partjának közelében fekvő városban, amely Atlántico megye székhelye, rendkívül magas a fertőzöttek száma, ezen a helyen a miniszterhelyettes állítólag védőmaszk nélkül vett részt a programjain. Palacios ezután a fővárosban, Bogotában még találkozott miniszterekkel és a városi rendőrfőnökkel is – nem tudni, hogy őket megtámadta-e a kórokozó.

A minisztérium épületét a járvány további terjedésének megakadályozása érdekében lezárták, fertőtlenítik a helyiségeket. Az intézmény összes dolgozóját otthoni távmunkára irányították.

Kolumbiában május 20-án a kormány bejelentette, hogy megfertőződött az államfői hivatal biztonsági szolgálatának egyik tagja, akárcsak az elnöki testőrgárda tizenhárom katonája.

A kolumbiai egészségügyi minisztérium jelentése szerint szerdáig 77 113 volt az igazolt fertőzöttek száma az országban, 2491 ember halt bele a betegségbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Hogyan lett Bill Gates a koronavírus Soros Györgye?

Túl sokat foglalkozik Bill Gates a koronavírussal ahhoz, hogy ne legyen gyanús – vélik az összeesküvés-elméletek hívei. Miközben kevés olyan híresség volt, aki az elmúlt években jobban kongatta volna a vészharangot egy várható világjárvány miatt, mint a jótékonyságot és a világ – szerinte üdvözítő – megmentését egy ideje már főállásban űző milliárdos.