szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány nem csillapodik Szerbiában, és Koszovóban is egyre túlterheltebb az egészségügy a vírus terjedése miatt.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Egy nap alatt 13 792-ről 14 046-ra, vagyis 254-gyel emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában. Vasárnap három újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 270-re emelkedett.

Az országban újra korlátozásokat vezetnek be, az éjszakai szórakozóhelyeket bezárják néhány napon belül, és várhatóan a vendéglátóhelyek működését is korlátozzák. Az intézkedések csak a fertőzésgócokban lesznek érvényben.

Koszovóban hamarosan olyan túlterheltté válhat az egészségügy, hogy a miniszterelnök, Avdullah Hoti szerint az orvosoknak választaniuk kellhet, kinek segítenek. Az 1,8 milliós országban az utóbbi 24 órában 2590-ről 2677-re, vagyis 87-tel nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Az áldozatok száma eggyel nőtt, 49-re. Amennyiben tovább folytatódik a fertőzöttek számának növekedése, a koszovói kormány teljes vesztegzárat vezethet be.

Észak-Macedóniában vasárnapról hétfőre 174-gyel, 5906-ról 6080-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt kilencen haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe, és ezzel 286-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Bosznia-Hercegovinában 107-tel, 4096-ról 4203-ra emelkedett a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A betegségbe eddig 178-an haltak bele.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!