szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A titkosszolgálatnak sikerült megakadályoznia a támadást, állítólag nem keletkezett kár.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Észak-koreai hackerek próbálták feltörni dél-koreai vakcinafejlesztők számítógépes rendszerét – írja a Reuters. Dél-Korea titkosszolgálata megakadályozta a támadást – idézik a News1 hírügynökség pénteki értesülését.

Hogy pontosan hány vakcinafejlesztő céget, illetve melyikeket vették célba a támadók, arról nem közölt részleteket a titkoszsolgálat. Hangsúlyozták viszont, hogy nem keletkezett kár.

Múlt héten a Microsoft közölte, hogy az orosz és a dél-koreai kormánynak dolgozó hackerek hét gyógyszeripari és vakcianfejlesztő vállalat hálózatába próbáltak bejutni. Az érintett cégek dél-koreaiak, kanadaiak, franciák, indiaiak és amerikaiak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz

Amatőr módon módosított gyalázkodó képpel gratulál a katonai elitképzéshez Orbán Gáspárnak a győri Fidesz