Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az Iszlám Államhoz köthető terroristák négy keresztény férfit végeztek ki az indonéziai Celebeszen, egyiküket lefejezték.

Szablyákkal és lőfegyverekkel támadtak keresztény férfiakra dzsihadisták péntek reggel egy közép-indonéziai faluban. A Celebesz tartományban lévő Lemban Tongoa faluban az Iszlám Államhoz köthető terroristák  - legalább tíz fegyveres - az eddigi hírek szerint négy emberrel végeztek különös kegyetlenséggel. Az egyik férfit lefejezték, kettőjüknek elvágták a torkát, több áldozatukat megégették. A tettesek ezután az áldozatok házait is felgyújtották, továbbá egy keresztény imahelyet is leromboltak.

A Reuters jelentése szerint az elkövetők koldusnak adták ki magukat, így férkőztek áldozataik közelébe: ételt kértek tőlük, és aki nem adott, azt rögtön megölték.

A gyilkosok elmenekültek a faluból, jelenleg legalább száz rendőr és katona üldözi őket, de a hajsza elhúzódhat a nehéz, hegyvidéki terepen.

A helyi hatóságok szerint az Iszlám Államnak hűségesküt fogadott Kelet-indonéziai Mudzsáhidok nevű szélsőséges csoport állhat a támadás mögött.

Az indonéziai Üdvhadsereg közlése szerint az áldozatok az ő evangélikus szabadegyházuk hívei voltak. A terrorcselekmény pedig egyik helyőrségük és keresztény otthonok ellen irányult. Az egyház elítélte a támadást, és együttérzéséről biztosította a hozzátartozókat.

(Borítóképünk illusztráció.)