szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A szakértők szerint Alek Minassian vélhetően életfogytiglanit fog kapni.

Mind a huszonhat vádpontban bűnösnek találta a kanadai bíróság szerdán Alek Minassiant, aki 2018-ban kisteherautójával járókelők közé hajtott Torontóban, tíz embert halálra gázolva, tizenhat másikat megsebesítve.

A tárgyalásnak a vádlott elmeállapotának vizsgálata állt a középpontjában. A védelemnek nem sikerült bizonyítania, hogy autizmus spektrumzavara miatt a férfi nem tudta felmérni, hogy helytelen, amit tesz. Anne Molloy bírónő az online közvetített ítélethirdetésen rámutatott, hogy Minassian hosszú időn keresztül tervezte a támadást, és megfontolt döntést hozott.

Ez egy gondolkodó elme tette volt a borzalmas mivolta, illetve annak ellenére, hogy nem tanúsít sem megbánást, sem együttérzést az áldozatok iránt"

 - jelentette ki.

A 28 éves férfi korábban azt mondta, hogy tettével büntetni akarta a társadalmat, amiért mindig elutasításban volt része a nők részéről.

A büntetés mértékét ezt követően fogja megállapítani majd a törvényszék, a szakértők szerint azonban garantálható az életfogytiglani szabadságvesztés.

Minassian az incidens előtt a közösségi oldalán szexuális frusztrációra utaló bejegyzést tett. A későbbi gázoló "incel forradalomról" írt, illetve dicsőítette Elliot Rodger kaliforniai ámokfutót, aki 2014-ben megölt hat egyetemistát, mielőtt végzett saját magával is, mert erősen frusztrálta, hogy a nők sohasem vonzódtak hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az SZFE alapvető hibákkal, nyilvános címzettlistára küldte ki a felvételi infókat

Az SZFE alapvető hibákkal, nyilvános címzettlistára küldte ki a felvételi infókat

Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége

Végelszámolás alatt áll az Elios-ügy központi cége

Legkorábban 40 év múlva szabadulhat az élettársa gyerekeit halálra késelő ózdi férfi

Legkorábban 40 év múlva szabadulhat az élettársa gyerekeit halálra késelő ózdi férfi