szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kozmetikai óriáscég is feltünteti majd minden terméke esetén a weboldalon, hogy azok milyen környezeti és társadalmi hatásokkal járnak.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Ezentúl a L'Oréal kozmetikai vállalat egy A-tól E-ig terjedő skálán értékeli termékeinek környezeti és társadalmi hatásait és ezt fel is tünteti majd a termékek honlapján – derül ki a cég közleményéből. Az „A” jelű termék a környezeti hatás szempontjából az osztály „legjobbját” jelenti.

A módszert független tudományos szakértők hagyták jóvá, és az adatokat a Bureau Veritas Certification, egy független auditor cég hitelesítette.

A címkék és a pontszámok a termékek weboldalán lesznek majd elérhetők. A kozmetikai vállalat 36 márkájából a Garnier lesz az első, amelyiknél már 2020-tól alkalmazzák az osztályozást és jelölést. A következő években ezt az osztályozási rendszert fokozatosan terjesztik ki más országokra, továbbá más termékkategóriákra és márkákra is.

A L’Oréal azt is bejelentette, hogy

  • 2025-re a vállalat összes telephelye karbonsemleges lesz az energiahatékonyság javításával és 100 százalékban megújuló energia használatával
  • 2030-ra a termékek csomagolásánál felhasznált műanyag 100 százaléka újrahasznosított vagy biológiai alapú forrásokból fog származni
  • 2030-ra a L’Oréal a késztermékekre vetített üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 50 százalékkal fogja csökkenteni 2016-hoz képest
  • 2020 májusában indított programjuk keretében 150 millió eurót adományoznak sürgős társadalmi és környezeti problémák kezelésére.

A L'Oréal bejelentését nem sokkal előzte meg az Unileveré is, akik szintén vállalták, hogy ezentúl minden termékükön fel fogják tüntetni egy karboncímkével, hogy mekkora is azoknak az ökológiai lábnyoma.

Csaknem száz család maradhat áram nélkül egy veresegyházi lakóparkban

Csaknem száz család maradhat áram nélkül egy veresegyházi lakóparkban

A Covid-19-hez hasonló tünetei voltak a brazil elnöknek

A Covid-19-hez hasonló tünetei voltak a brazil elnöknek

Marad edzőként Katarban a világ- és Európa-bajnok volt focista

Marad edzőként Katarban a világ- és Európa-bajnok volt focista