szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Korábban egyenesen álhírnek nevezte a klímaváltozást, kilépett a párizsi klímaegyezményből és hivatali ideje alatt 100 környezetvédelmi intézkedést rúgott fel.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Donald Trump Floridában a napokban „nagyszerű környezetvédőnek” nevezte magát, amiért tízéves moratóriumot rendelt el Florida, Dél-Karolina és Georgia állam partjainál zajló olajfúrásokra – írta a The New York Times.

A kijelentése már csak azért is meghökkentő, mert – sorolta a lap – ő volt az, aki kezdetben álhírnek nevezte a klímaváltozást, kiléptette az Amerikai Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből, fellazította a légszennyezésére vonatkozó szabályokat, eltörölte az elődje, Barack Obama elnöksége alatt a vizek védelméért hozott jogszabályokat, és kivette a nemzetbiztonságot fenyegető tényezők közül a klímaváltozást.

Trump hivatali ideje alatt már 100 környezetvédelmi intézkedésnek tett keresztbe. Korábbi becslések szerint évekkel vetné vissza a klímaváltozás káros hatásai elleni küzdelmet, ha újból elnöknek választják.

A „zöld fordulatot” vélhetően az válthatta ki az elnökből, hogy a Kaliforniát sújtó erdő- és bozóttüzek és az országban tapasztat súlyos áradások miatt a közvéleménykutatások azt mutatják: az amerikaiakat – politikai irányultságtól függetlenül – egyre jobban aggasztja a klímaváltozás.

Hogy ne okozzon számunkra csalódást, Trump azt is hozzátette, hogy a baloldal nem akarja a környezetet megóvni, csak „büntetni” akarja Amerikát.

hvg.hu/MTI Zhvg

Lángokban áll az USA nyugati partja

Apokaliptikus képek érkeznek az amerikai erdőtűzről. Kaliforniából Oregonba és Washington államba is átterjedt a tűz, az oregoni kormányzó szerint ez lehet a legnagyobb kárt okozó természeti katasztrófa.

Dobos Emese Gazdaság

Greta Thunberg és Donald Trump párhuzamos valósága Davosban

A Világgazdasági Fórum idei első napján két beszéd is elhangzott, amelyek igencsak éles kontrasztban álltak: nem sok embernek fontosabb a klímaváltozás ügye a fiatal aktivistánál, míg az amerikai elnök szemében ez nem igazán probléma.

Donald Trump meghekkelte az adórendszert, de most saját tornya omolhat rá

Donald Trump meghekkelte az adórendszert, de most saját tornya omolhat rá

A szakképzés felé tereli a nyolcadikosokat a pályaorientációs kérdőív

A szakképzés felé tereli a nyolcadikosokat a pályaorientációs kérdőív

Wladár Sándor maradt az úszöszövetség elnöke

Wladár Sándor maradt az úszöszövetség elnöke