szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2030-ra a játékgyártó tervei szerint minden termékük újrahasznosítható, újrahasznosított, vagy természetes alapanyagból készül majd.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

A héten indította el egy új programját a világ egyik legnagyobb játékgyártója, a főleg a Barbie babákról és a Matchboxokról ismert Mattel: ennek keretében vissza lehet küldeni nekik a már nem használt, régebbi játékaikat, hogy azokból újakat gyártsanak – számolt be a hírről a Cbsnews.com.

A játékgyártó célja, hogy 2030-ra csakis újrahasznosított, természetes alapú vagy újrahasznosítható anyagokból készüljenek a termékei.

A program keretében az előző tulajdonos a Mattel weboldaláról tud letölteni egy, visszaküldésre vonatkozó címkét, ezt a csomagra kell ragasztani.

Azokból a visszaküldött játékalkatrészeket, amikből már nem lehet új Barbie-kat vagy Matchboxokat gyártani, más újrahasznosítási eljárásokkal hasznosítják, vagy energiát nyernek a hulladékból.

Első körben a programot az Egyesült Államokban és Kanadában indítják el, Európában partnereken keresztül működtetik majd.