Nagy húsvéti tormateszt: becsapós ízek, árulkodó címkék

Nagy húsvéti tormateszt: becsapós ízek, árulkodó címkék

Van annak szép ó és új keletű magyarázata, miért kerül az asztalra húsvétkor torma, de lássuk be, nem azért esszük, hanem mert ezzel jó a sonka. De milyen a jó torma? Van-e?

2014. április 18., péntek, 17:03 4 hozzászólás

6 dolog, ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról

Beköszönt a tavaszi napéjegyenlőség utáni holdtöltét követő első vasárnap. Éljen a húsvét, terüljön az asztal. Amin ott kell lenni legalább hat dolognak. S mindnek megvan a maga okozatja, még ha evés közben nem is gondolunk rá.

2014. április 19., szombat, 11:51

Feltalálták a pizzatortát és a pizzarágót

Saját találmányokkal szeretné felfrissíteni a menüjét nyárra az egyik kanadai pizzérialánc, amelynek az Egyesült Államokban is van több étterme. Az ízek a régiek maradtak, de a forma új, így született meg a pizzatorta és a mini pizzás dobozba csomagolt pizzaszelet alakú rágógumi. Az ötletek között van még szokatlan meghajtású pizzaszeletelő és pizzaevőknek tervezett póló is. A vendégek szavazással dönthetik el, mi kerül fel végül az étlapra.

2014. április 18., péntek, 20:57

Húsvétol a lyukas péksütemény - recept

Kerek, formás, mutatós, mielőtt sütőbe bújik elnyerni a formáját, vízfürdőbe mártózik. Mint minden nagy sztár, a legfényesebb karriert Amerikában futotta be. Osztrák szomszédjaink hagyományosan húsvétkor fogyasztják. Újdonság lehet a mi húsvéti asztalunkon is: a bagel.

2014. április 18., péntek, 19:46

Ilyen húsvéti tojásokat még nem láttunk

Ha egy cukrásznak Salvador Dali a múzsája, akkor ne csodálkozzunk rajta, hogy nagy meglepetéseket tud okozni húsvéti csokoládé tojásaival.

2014. április 18., péntek, 08:11

Az európai-orosz fine dining a Sas utcában - Godunov Restaurant & Vodka Bár
Az európai-orosz fine dining a Sas utcában - Godunov Restaurant & Vodka Bár

Az orosz-magyar barátság jegyében csillog a Godunov Restaurant & Vodka Bár a Bazilikától csupán néhány lépésnyire. A patinás étteremben 108 féle vodkát, fine dining ételcsodákat, valamint egyéb gasztro különlegességeket kínálnak.

Hirdetés

Tökéletes báránycomb firenzei módra - recept

Húsvétkor a báránynak a konyhában van a helye, és nem a mezőn. Sokkal több létjogosultsága van ehhez, mint a nyuszinak, amit nem is ehetünk meg ilyenkor, mert akkor ki hozza a tojást? Na jó, a répatortáját kölcsönadhatja a főfogás után, ami báránycomb firenzei módra.

2014. április 17., csütörtök, 17:07

A kék sokszínű

Ha október akkor rizling, ha február, akkor furmint, ha április, akkor kékfrankos. Ezekben a hetekben zajlik a Kékfrankos MOST! programsorozat, amelynek keretében országszerte számos helyen tartanak bemutatókat, borkóstolókat, borvacsorákat. A zárórendezvény április 30-án a Boscolo Hotel Budapestben lesz, ahol több mint nyolcvan hazai és határon túli pincészet mutatja meg, milyen sokszínű is tud lenni ez a kékszőlő.

2014. április 17., csütörtök, 08:55

A tökéletes maceszgombóc titkai

Nem kell ahhoz ünnepet jelölnie a naptárnak, hogy egy tányér tartalmas, jó leves az asztalra kerüljön. S mi tagadás, a zöldségek és húsok mellett szeretjük, ha van miben még megállnia a kanálnak. A levesbetétek egyik legkedveltebbje a vendéglőkben a maceszgombóc, odahaza viszont sokan félnek elkészíteni.

2014. április 17., csütörtök, 08:06

Lombfakasztó vadkörte a Belvárosban

Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők május 15-18. között a Belvárosban megrendezendő Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen az idén a körte a főszereplő. Itt kóstolhatja meg a közönség a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkáját, és számos különlegességet. Nem maradnak el a körtés ételek, édességek sem.

2014. április 16., szerda, 16:55

Aranytőke - a legjobb olaszrizlingek

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Aranytőke borszemlét és versenyt Egerszóláton, ahol április 11-12-én nemzetközi mezőnyben mérkőztek az olaszrizlingek. Az idei megmérettetésre Horvátországból, Szlovákiából és Magyarország tíz borvidékéről 270 bort neveztek be.

2014. április 16., szerda, 15:26

Megnyílt az új luxusétterem Budapest tetején

Az Il Bacio di Stile pesti luxuspláza tetején nyilt meg a legújabb magyar luxusétterem. Az Andrássy út exkluzív üzletházának legfelső szintjéről egyedülálló panoráma kínálkozik, mint ahogy az étterem és a bár kínálata is különleges.

2014. április 16., szerda, 11:35

Sörös zárszámadás

Évről évre rendre ez idő tájt tartja a Magyar Sörgyártók Szövetsége éves sajtótájékoztatóját. A keddi összejövetelről is szomorúan kell jelentenünk: a helyzet több mint két évtizede változatlan, a hazai sörfogyasztás 1990-óta – 2012 kivételével – folyamatosan csökken. Jelenleg 61 liter az egy főre vetített éves fogyasztás, miközben az iparág 66 milliárd forintot fizet be a kincstárba.

2014. április 16., szerda, 08:27

A kóser bor és a zsidó húsvét

Jézus legelső csodája a víz borrá változtatása a kánai menyegzőn. Az utolsó vacsora asztalán kóser bor állt, és a széder esti kovásztalan kenyeret Jézus peszahra, amit zsidó húsvétnak is hívnak, kóser borba mártva adta tovább Júdásnak. Jó, jó, de mi az a kóser bor?

2014. április 15., kedd, 18:15

Jó hír a cseresznye szerelmeseinek

Egy hónappal korábban jön a cseresznye és a meggy az enyhe tél miatt.

2014. április 15., kedd, 12:48

Ön hol ebédel ma? Ugye nem az íróasztalánál? - kérdőív

Van még kultúrája az ebédidőnek, vagy a magyarok is sebtiben az íróasztalnál költik el? Egy amerikai weboldalon olyan fotókat gyűjtenek, melyek az irodai ebédet korántsem gusztusos, viszont túlságosan is elterjedt módon ábrázolják: klaviatúra mellett, tupperwáréban.

2014. április 15., kedd, 11:52

Már roma étterme is van Szlovéniának

Mariborban nyílt meg Szlovénia első roma étterme. A projekt ötletgazdája szerint az étterem segít jobban megismertetni a roma kultúrát a betérő vendégekkel, egyszerre kínálva számukra kulturális és kulináris élményt.

2014. április 14., hétfő, 15:40

Megérkeztek a marihuána-automaták

Dübörög a colaradói marihuánakísérlet, melynek következő lépcsőfokaként megjelentek a kannabisztartalmú süteményeket árusító automaták – írja a Stern.

2014. április 14., hétfő, 15:27

Bandita tál: így lakatják jól okos menüvel a finnyás gyerekeket

Kreatív megoldást talált egy étterem a válogatós gyerekek problémájára. Egyedi menüt "készítenek" nekik, amivel el tudják kerülni a pazarlást, és közben jól is laknak a vendégek. Ráadásul ezért a fogásért még fizetni sem kell.

2014. április 11., péntek, 19:48

Egy étterem csak neked

Nemcsak egy újabb étteremről, hanem egy új kategóriáról is szó van: egyasztalos, kizárólag előzetes foglalással látogatható vendéglátóhely, egyedi kívánságok szerint, a legteljesebb diszkrécióval.

2014. április 11., péntek, 18:52

Az oroszok a szőlőkbe mennek

Az orosz kormány a tervek szerint 1 milliárd dollárnyi tőkét injekcióz a krími borgazdaságba.

2014. április 11., péntek, 13:57

Meghökkentő mozis menük a nagyvilágból

A szárított tintahal, a szárított rénszarvashús és az újságpapírba csomagolt borsó is szerepel egyes országok mozimenüjében.

2014. április 11., péntek, 13:20

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X