Tükör, főtt, vagy rántotta? Hogy kell enni tojást?

Tükör, főtt, vagy rántotta? Hogy kell tojást enni?

Vége az ünneplésnek, de maradt egy csomó tojás? Mi legyen belőle: rántotta, tükörtojás, lágy, kemény vagy nyers? Így készítsük, hogy egészségesek maradjunk.

2014. április 22., kedd, 12:31

Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Olvasóinak nagy része rendszeresen az íróasztalánál fogyasztja el az ebédjét, bár a legtöbben még közülük is azt gondolják, hogy ez nem jó. És valóban: sokkal nagyobb a baj ezzel, minthogy zsíros lesz a klaviatúra, hiszen így több baktériummal érintkezünk, mint egy átlagos WC-ben, továbbá kifejezetten rosszat tesz az emésztésnek, ha nem nyugodt körülmények között eszünk. Dánielné Rózsa Ágnes dietetikust kérdeztük.

8 órája

Amíg leragadunk a rántott húsnál, nem lesz változás

Dublinban vitt Bib Gourmand minősítésű konyhát, próbálkozott saját üzlettel, főzött a U2-nak, szakácsként bejárta a fél világot. Időnként hazaugrik egy kicsit, hogy végig egye a jobb éttermeket, és ha lehet, pár napra be is álljon stázsolni. Csitári Szabolccsal a privát szakácsok életéről és a magyar fine diningról beszélgettünk.

2014. április 22., kedd, 17:30

Betiltott sütemények minőségi jelzővel

A megengedett tartósítószer-adalékok mennyiségének kétszeresét is meghaladta a Gávavencsellői Sütőüzem cukrászati termékeinek némelyike. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a cég április 7-ét megelőzően készült termékeire forgalmi korlátozást és áruvisszahívást rendelt el. A bűnös: a kálium-szorbát.

2014. április 22., kedd, 15:51

Az 5 legsúlyosabb tévhit a borról

Mihez jó a szobahőmérséklet? Tényleg bűn a jégkocka? Mire elég egy díszes palack? – a Telegraph összeszedte a mezei borfogyasztó legnagyobb tévedéseit.

2014. április 22., kedd, 13:12

Az európai-orosz fine dining a Sas utcában - Godunov Restaurant & Vodka Bár
Az európai-orosz fine dining a Sas utcában - Godunov Restaurant & Vodka Bár

Az orosz-magyar barátság jegyében csillog a Godunov Restaurant & Vodka Bár a Bazilikától csupán néhány lépésnyire. A patinás étteremben 108 féle vodkát, fine dining ételcsodákat, valamint egyéb gasztro különlegességeket kínálnak.

Hirdetés

Tükör, főtt, vagy rántotta? Hogy kell tojást enni?

Vége az ünneplésnek, de maradt egy csomó tojás? Mi legyen belőle: rántotta, tükörtojás, lágy, kemény vagy nyers? Így készítsük, hogy egészségesek maradjunk.

2014. április 22., kedd, 12:31

Új húsgombócot vezet be az IKEA

Károsanyag-kibocsátását kívánja csökkenteni az IKEA azzal, hogy hamarosan vegetariánus húsgombócot kínál éttermeiben.

2014. április 22., kedd, 05:19

6 dolog, ami nem hiányozhat a húsvéti asztalról

Beköszönt a tavaszi napéjegyenlőség utáni holdtöltét követő első vasárnap. Éljen a húsvét, terüljön az asztal. Amin ott kell lenni legalább hat dolognak. S mindnek megvan a maga okozatja, még ha evés közben nem is gondolunk rá.

2014. április 19., szombat, 11:51

Feltalálták a pizzatortát és a pizzarágót

Saját találmányokkal szeretné felfrissíteni a menüjét nyárra az egyik kanadai pizzérialánc, amelynek az Egyesült Államokban is van több étterme. Az ízek a régiek maradtak, de a forma új, így született meg a pizzatorta és a mini pizzás dobozba csomagolt pizzaszelet alakú rágógumi. Az ötletek között van még szokatlan meghajtású pizzaszeletelő és pizzaevőknek tervezett póló is. A vendégek szavazással dönthetik el, mi kerül fel végül az étlapra.

2014. április 18., péntek, 20:57

Húsvétol a lyukas péksütemény - recept

Kerek, formás, mutatós, mielőtt sütőbe bújik elnyerni a formáját, vízfürdőbe mártózik. Mint minden nagy sztár, a legfényesebb karriert Amerikában futotta be. Osztrák szomszédjaink hagyományosan húsvétkor fogyasztják. Újdonság lehet a mi húsvéti asztalunkon is: a bagel.

2014. április 18., péntek, 19:46

Nagy húsvéti tormateszt: becsapós ízek, árulkodó címkék

Van annak szép ó és új keletű magyarázata, miért kerül az asztalra húsvétkor torma, de lássuk be, nem azért esszük, hanem mert ezzel jó a sonka. De milyen a jó torma? Van-e?

2014. április 18., péntek, 17:03 4 hozzászólás

Ilyen húsvéti tojásokat még nem láttunk

Ha egy cukrásznak Salvador Dali a múzsája, akkor ne csodálkozzunk rajta, hogy nagy meglepetéseket tud okozni húsvéti csokoládé tojásaival.

2014. április 18., péntek, 08:11

Tökéletes báránycomb firenzei módra - recept

Húsvétkor a báránynak a konyhában van a helye, és nem a mezőn. Sokkal több létjogosultsága van ehhez, mint a nyuszinak, amit nem is ehetünk meg ilyenkor, mert akkor ki hozza a tojást? Na jó, a répatortáját kölcsönadhatja a főfogás után, ami báránycomb firenzei módra.

2014. április 17., csütörtök, 17:07

A kék sokszínű

Ha október akkor rizling, ha február, akkor furmint, ha április, akkor kékfrankos. Ezekben a hetekben zajlik a Kékfrankos MOST! programsorozat, amelynek keretében országszerte számos helyen tartanak bemutatókat, borkóstolókat, borvacsorákat. A zárórendezvény április 30-án a Boscolo Hotel Budapestben lesz, ahol több mint nyolcvan hazai és határon túli pincészet mutatja meg, milyen sokszínű is tud lenni ez a kékszőlő.

2014. április 17., csütörtök, 08:55

A tökéletes maceszgombóc titkai

Nem kell ahhoz ünnepet jelölnie a naptárnak, hogy egy tányér tartalmas, jó leves az asztalra kerüljön. S mi tagadás, a zöldségek és húsok mellett szeretjük, ha van miben még megállnia a kanálnak. A levesbetétek egyik legkedveltebbje a vendéglőkben a maceszgombóc, odahaza viszont sokan félnek elkészíteni.

2014. április 17., csütörtök, 08:06

Lombfakasztó vadkörte a Belvárosban

Több mint 400 féle párlat közül válogathatnak majd a résztvevők május 15-18. között a Belvárosban megrendezendő Budapesti Pálinkafesztiválon, amelyen az idén a körte a főszereplő. Itt kóstolhatja meg a közönség a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született Év Körtepálinkáját, és számos különlegességet. Nem maradnak el a körtés ételek, édességek sem.

2014. április 16., szerda, 16:55

Aranytőke - a legjobb olaszrizlingek

Kilencedik alkalommal rendezték meg az Aranytőke borszemlét és versenyt Egerszóláton, ahol április 11-12-én nemzetközi mezőnyben mérkőztek az olaszrizlingek. Az idei megmérettetésre Horvátországból, Szlovákiából és Magyarország tíz borvidékéről 270 bort neveztek be.

2014. április 16., szerda, 15:26

Megnyílt az új luxusétterem Budapest tetején

Az Il Bacio di Stile pesti luxuspláza tetején nyilt meg a legújabb magyar luxusétterem. Az Andrássy út exkluzív üzletházának legfelső szintjéről egyedülálló panoráma kínálkozik, mint ahogy az étterem és a bár kínálata is különleges.

2014. április 16., szerda, 11:35

Sörös zárszámadás

Évről évre rendre ez idő tájt tartja a Magyar Sörgyártók Szövetsége éves sajtótájékoztatóját. A keddi összejövetelről is szomorúan kell jelentenünk: a helyzet több mint két évtizede változatlan, a hazai sörfogyasztás 1990-óta – 2012 kivételével – folyamatosan csökken. Jelenleg 61 liter az egy főre vetített éves fogyasztás, miközben az iparág 66 milliárd forintot fizet be a kincstárba.

2014. április 16., szerda, 08:27

A kóser bor és a zsidó húsvét

Jézus legelső csodája a víz borrá változtatása a kánai menyegzőn. Az utolsó vacsora asztalán kóser bor állt, és a széder esti kovásztalan kenyeret Jézus peszahra, amit zsidó húsvétnak is hívnak, kóser borba mártva adta tovább Júdásnak. Jó, jó, de mi az a kóser bor?

2014. április 15., kedd, 18:15

Jó hír a cseresznye szerelmeseinek

Egy hónappal korábban jön a cseresznye és a meggy az enyhe tél miatt.

2014. április 15., kedd, 12:48

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X