Bejelentkezés  

Tökéletes gombák - recept

Tökéletes gombák - recept

Fogyókúrázóknak és vegáknak valóságos aduász, ínyencek bolondulásig variálhatják. A gomba igazán sokféleképpen és gyorsan elkészíthető, szinte minden sarki zöldségesnél kapható, piacokon pedig egyre többféle ízes, illatos erdei változata ingerkedik.

Mesterszakács mínusz 130 kilóval

Mesterszakács mínusz 130 kilóval

David de Jorge nemrég még Spanyolország legsúlyosabb séfje volt a maga 267 kilójával. Az elismert szakács mára alaposan megkarcsúsodott. Fogyókúrás receptjeiből könyvet írt és Robin Food címmel tévés főzőműsort vezet.

Champagne könyv adakozásból

Champagne könyv adakozásból

Még tíz napja van Caroline Henry borszakírónak, hogy összegyűjtse azt a 10 ezer eurót, amiből a könyvét szeretné kiadni. A hirdetőket kizárta.

Tökéletes gombák - recept

Tökéletes gombák - recept

Fogyókúrázóknak és vegáknak valóságos aduász, ínyencek bolondulásig variálhatják. A gomba igazán sokféleképpen és gyorsan elkészíthető, szinte minden sarki zöldségesnél kapható, piacokon pedig egyre többféle ízes, illatos erdei változata ingerkedik.

Ki lesz a Borászok Borásza?

Ki lesz a Borászok Borásza?

Megkezdődött a 2015-ös Borászok Borásza díj jelöltállítása. A díjat gondozó Vinum Praemium alapítvány szabályai szerint már teljes egészében a szakma, vagyis a borászok kezében van a döntés joga.

Európa díjas a Kistücsök és Konyári

Európa díjas a Kistücsök és Konyári

Az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége november 8-án Liége-ben tartotta XII. kongresszusát, ahol 9 kategóriában osztották ki az idei Európa díjakat. A díjazottak közé került a balatonszemesi Kistücsök étterem és a balatonlellei Konyári családi pincészet.

hvg.hu

„Vért fogunk izzadni a sikerért” – interjú a magyar Bocuse d’Or csapattal

„Vért fogunk izzadni a sikerért” – interjú a magyar Bocuse d’Or csapattal

Bemutatkozott a magyar csapat a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or nemzetközi sajtóeseményén a múlt héten Párizsban. Molnár Gáborral, Pohner Ádámmal, Vomberg Frigyessel és Hamvas Zoltánnal beszélgettünk a helyszínen a versenyről, a felkészülésről, a csicsókáról és a cékla variációkról.

Megesszük a világ összes gömbhalát

Megesszük a világ összes gömbhalát

Kipusztulhat a keleti kékúszójú tonhal, az amerikai angolna és a kínai kobra is.

MTI

Közel a tűzhöz

Közel a tűzhöz

Trendek jönnek-mennek, gyengülnek, erősődnek. Még be sem fejeződik egy év, de már tudni illik, mihez tartsuk magunkat a következőben, legalábbis az asztalnál, a konyhában.

hvg.hu

Minden szavazat számít

Minden szavazat számít

A 2015-ös lyon-i Bocuse d’Or magyar versenyzője, Molnár Gábor és csapata megkezdte felkészülését a szakácsok világversenyére, a több hónapos tréning január végéig tart. Nemcsak szurkolhatunk az újabb hazai sikerekért, de tehetünk is érte: elindult a Bocuse-hoz kapcsolódó plakátverseny, amelynek közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő ország kapja.

hvg.hu

Libadalom Etyeken

Libadalom Etyeken

Az etyeki pincéknél mindig történik valami, hogy is maradhatnának ki a Márton nap környéki libáskodásból. Szombaton Budapest szőlőskertjében egésznapos libalakodalom, vagyis ahogy leleményesen elnevezték:Libadalom.

hvg.hu
Hirdetés

Hét elején harangszóra maradékot eszünk

Hét elején harangszóra maradékot eszünk

Pizza, sült krumpli, gyros, rántott sajt. Lehet mondani, nagyon is magyaros ételek. Hétköznap ebből tömünk magunkba a legtöbbet. A desszertfront éléről elmozdíthatatlan a somlói galuska és a palacsinta.

hvg.hu

Tökéletes libamáj palackozva - recept

Tökéletes libamáj palackozva - recept

Mindig tartsunk otthon egy kis extraszáraz vermutot. S nem amiatt, mert James Bondra hajazva csak azt innánk, természetesen kizárólag felrázva, hanem mert az íze csodálatosan illik a libaszezonból szűkösebb napokra átmentett libamájhoz. A szezon itt van, az üvegben tartósított foie gras pedig igazán felrázó élmény lesz a közelgő téli disznótoros időszakban, legalább annyira, mint a martini a 007-es számára.

Rossz bornak is megisszuk a levét

Rossz bornak is megisszuk a levét

Pallérozott borkedvelők is elsősorban az élményt keresik a borban, amikor kinyítnak egy palackot, az alkalmi borissza pedig pláne nem akar annyira szakérteni, csak élvezni. S mikor pohárba kerül a bor, akkor derül ki, mellé nyúltak-e, vagy sem. Hogy fordulhat elő, mi lehet az oka a rossz választásnak, aminek szó szerint megisszuk a levét?

hvg.hu
Hirdetés

A kínaiak szeretik a magyar borokat

A kínaiak szeretik a magyar borokat

Tokaji, villányi, szekszárdi, egri, balatonboglári, hajós-bajai és etyek-budai borokat kóstolhatnak Sanghajban november 12. és 14. között a ProWine China borászati szakkiállitás látogatói.

hvg.hu

Menő menük pár ezerért

Menő menük pár ezerért

A november sem múlhat el össznépi éttermi akciózás nélkül, ezúttal a TableFree Éttermi napok alkalmából kínálnak alkalmi menüket egységáron Budapest 26 vendéglátóhelyén.

hvg.hu

Hírességek kötényben

Hírességek kötényben

Kötényhúzás, tésztagyúrás, töltés, pörgetés, kóstolás és sütés – alkalmi szakácsként mutatkozott be Benedek Tibor és Epres Panni. A házaspár egy originális olasz fogást készített.

hvg.hu

Malacpersely helyett söröshordó

Malacpersely helyett söröshordó

Nem derült ki, a sört vagy a pénzt szereti-e jobban az a rabló, aki egy ötliteres hordót nyúlt le egy argentin üzletember házából.

-t-

A tokajinak a világpiacon a helye

A tokajinak a világpiacon a helye

A nemzetközileg ismert legnevesebb borszakértők és szakírók előtt mutatkozhatott be a Tokaji Borvidék és a Tokaji Aszú a minap a Monreux-ben megrendezett 7. nemzetközi Digitális Bor Kommunikációs Konferencián, ahol 12 neves tokaji pincészet borait is megkóstolhatták a részvevők.

hvg.hu

Az Év Bortermelője – idei jelöltek

Az Év Bortermelője – idei jelöltek

Az idén 24. alkalommal osztják ki az Év Bortermelője-díjat, amely Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező borászati elismerése. A cím elnyeréséért öten versengenek.

hvg.hu

Bárki megtanulhatja ezentúl a francia sztárséfek receptjeit

Bárki megtanulhatja ezentúl a francia sztárséfek receptjeit

Nagy francia séfek, köztük Paul Bocuse, Guy Savoy és Cyril Lignac is közzéteszik receptjeiket azon az új gasztronómiai portálon, amelyet Alain Ducasse indított el. A l'Académie de Gout, vagyis Az ízlés akadémiája nevű portálon negyven híres séf nagyjából ötezer receptje olvasható.

MTI
Hirdetés
123207
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X