Megmondjuk, mire jó a maradék tojásfehérje - recept

Megmondjuk, mire jó a maradék tojásfehérje - recept

Találunk egy kedvünkre való receptet, ugyancsak ígéretesnek tűnik a végeredmény, de ott marad a nyakunkon felhasználatlanul pár tojásfehérje. Nemcsak a húsvéti nagy sütés-főzés előtt érdemes tudni, hogy mennyi ideig és hogyan tároljuk, mi készülhet belőle a habcsókon túl. Ami azért mostanság nem annyira aktuális…

Az év újabb legjei

Az év újabb legjei

A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.

Megmondjuk, mire jó a maradék tojásfehérje - recept

Megmondjuk, mire jó a maradék tojásfehérje - recept

Találunk egy kedvünkre való receptet, ugyancsak ígéretesnek tűnik a végeredmény, de ott marad a nyakunkon felhasználatlanul pár tojásfehérje. Nemcsak a húsvéti nagy sütés-főzés előtt érdemes tudni, hogy mennyi ideig és hogyan tároljuk, mi készülhet belőle a habcsókon túl. Ami azért mostanság nem annyira aktuális…

Magyar chardonnay a világ legjobbjai között

Magyar chardonnay a világ legjobbjai között

Az idén márciusban 22. alkalommal rendezték meg a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyt, amelyen először került be magyar bor a top 10-be. Burgundiában a minap történelmet írt a Nyakas Pincészet 2014-es Budai Chardonnay-je.

Nemcsak csehül állni lehet, hanem főzni is – recept

Nemcsak csehül állni lehet, hanem főzni is – recept

S ezzel kétségtelenül, sokkal jobban is járunk. Pláne, hogy igen sok a hasonlóság a cseh és a magyar konyha között. Ám mégis egy határtalan szerelem kellett hozzá, hogy megszülethessen az első magyar nyelvű cseh szakácskönyv.

hvg.hu

Van háló, de hol a hal? – Mautner Zsófi cigány emberekkel főz

Van háló, de hol a hal? – Mautner Zsófi cigány emberekkel főz

A nagy gyerekek már kirepültek, ezért öt kisebbet vett magához a feleségével az a tiszai halász, aki a cigány halételek világába vezeti be Mautner Zsófia gasztrobloggert és a Romani Gasztro egyik szerzőjét a Roma Sajtóközpont új sorozatában, a Masina mesék-ben.

Bezárja moszkvai éttermét a Michelin-csillagos francia sztárszakács

Bezárja moszkvai éttermét Pierre Gagnaire Michelin-csillagos francia sztárszakács, a Les Menus helyén a Lotte szállodában a modern európai konyhát reprezentáló étterem nyílik.

MTI

Megint segít a süti!

Megint segít a süti!

Már csak 6 nap, és március 30-án, hétfőn elindul a Segítsüti idei tavaszi akciója. 30 gasztroblogger spatulát és habverőt ragad, hogy süteményeivel elkápráztassa az érdeklődőket, és ismét egy jó célt támogasson.

hvg.hu

Megvan az év étterme

Megvan az év étterme

A ZONA érdemelte ki az Év Étterme címet 2014-ben, az elismerést Huszár Krisztián séf vette át hétfő este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán, amelyen idén először a street food helyeket is díjazták. A Dining Guide-on indított online szavazás eredményeként pedig a balatonszemesi Kistücsök lett a közönség első számú kedvence.

Egy sörreklám margójára

Egy sörreklám margójára

Egy frappáns marketingfogás és az ízlelőbimbóink becsapnak, vagy csak nem gondolkodunk? Elég, ha meghallunk egy-egy divatos hívószót: kézműves, házi, bio. Íme egy sörreklámban az átverés eszenciája.

hvg.hu

Tökéletes olasz házi kuglóf - recept

Tökéletes olasz házi kuglóf  - recept

Bár még két hét, azért lassan kezdünk a húsvétra koncentrálni. Legalábbis, ami a bevásárolnivalókat, az ünnepi menük összeállítását illeti. Az utóbbiból talán nem csinálunk olyan nagy gondot, mint karácsonykor, a lényeg, hogy meglegyen a sonka. S persze kellene valami sütemény. Esetleg kuglóf, olasz módra?

hvg.hu

Finom volt, mint Rómában

Finom volt, mint Rómában

A szentpétervári közvéleményt két napja egy olasz szakács letartóztatása foglalkoztatja, akiről kiderült, hogy a Cosa Nostra tagja. Úgy tűnik, az eset legnagyobb kárvallottjai a helyi pizzafanok, akik nagyon megkedvelték az igazi olasz lepényeket.

-t-
Hirdetés

Olcsón is lehet jót főzni! – recept

Olcsón is lehet jót főzni! – recept

1,61 euró, ennyi a bekerülési költsége annak a háromfogásos menünek, amelynek fogásait egy, neves katalán séfek által összeállított recepttárból válogattuk. A nyomtatott formában és e-könyben egyaránt megjelenő kiadvány, amint arról nemrégiben hírt adtunk, élelmezési segélyre szorulóknak készült.

T.S.

Lassan, de nem mindegy, mit - a konfitálásról

Lassan, de nem mindegy, mit - a konfitálásról

Már szépanyáink is kövesztettek és abáltak. Fogalmuk sem lehetett róla, hogy 21. századi konyhatechnológiával süllyesztik a zsírosbödönbe a húsokat, vagyis konfitálnak.

hvg.hu

James Bond kedvence - rázva, nem keverve

James Bond kedvence - rázva, nem keverve

A 007-es ügynök kifogástalan elegenciájához és ízléséhez nem férhet kétség. Bízhatunk a választásában, s legalább egy pohárnyi luxust mi is megengedhetünk magunknak.

hvg.hu
Hirdetés

Hódolat a francia konyhának

Hódolat a francia konyhának

A Goût de / Good France program keretében március 19-én öt kontinens 1000 séfje, 1300 vendéglátóhelyen vacsoramenüvel tiszteleg a francia gasztronómiának. Magyarországon tíz étterem vesz részt az Alain Ducasse francia séf és a francia Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett projektben.

hvg.hu

A nyúl és a tojás verhetetlen páros

A nyúl és a tojás verhetetlen páros

940 tonnányi csokoládéfigurát vásároltunk össze 4 milliárd forintért tavaly a húsvét ürügyén - legalábbis ezt mutatja a Nielsen kiskeresekedelmi indexe. Az elemzések alapján pedig úgy tűnik, nincs kelendőbb a fényes papírokba bújtatott nyusziknál és tojásoknál, pláne, ha tejcsokoládéból készülnek.

hvg.hu

Az Agárdi Pálinkafőzde a legjobb Európában

Az Agárdi Pálinkafőzde a legjobb Európában

Óriási magyar sikerrel zárult az idei Destillata verseny. A pálinkák, párlatok, likőrök 23. európai megmérettetésén 2015-ben az Év Párlatfőzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el, alapító-tulajdonosa, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett.

hvg.hu

Minőség - a laikusság diszkrét bájával

Minőség - a laikusság diszkrét bájával

Az idei március 15-e egyik kellemes, vidám és politikamentes eseménye a ferencvárosi Élesztő-ben megrendezett IV. Házisörfőzők Nemzetközi Versenye volt, amelyre nyolc országból érkeztek nevezések.

Mit ivott a forradalmi Pest?

Mit ivott a forradalmi Pest?

Vajon milyen sört ihatott Petőfi a 1848-ban március idusán? A kérdés költői. Úgy véljük, bármilyet. A sör ugyanis már jó ideje fel volt találva.

K.G.

Videó: Virágként nyílik ki egy portugál séf desszertje

Videó: Virágként nyílik ki egy portugál séf desszertje

Egy portugál séf egy olyan különleges desszertet alkotott még februárban, amely virágként nyílik ki, ha leöntik az öntettel.

hvg.hu
Hirdetés
123215
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X