Jövőre Budapesten a Bocuse d'Or - villáminterjú

  Jövőre Budapesten a Bocuse d'Or - villáminterjú

Avilág legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10 -11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszeripari szakkiállitás keretében. A felkészülés már most megkezdődik, tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit hétfőn délelőtt a New York kávéházban. Az eseményen Jerome Bocuse, a versenyalapító Paul Bocuse fia is részt vett, és válaszolt munkatársunk kérdésére.

Az akadémikusok tudják, milyen a jó bor

Az akadémikusok tudják, milyen a jó bor

Hatodik alkalommal hirdette meg "A Magyar Tudományos Akadémia Bora" cím elnyerésére kiírt pályázatát az MTA. A minősített országos borversenyen a borértő tudósokból álló bírálóbizottság két kategóriában, ezen belül összesen hét alkategóriában hirdetett győztest. Az idei bormustrán különösen a vörös- és a desszertborok nyerték el a bírálók tetszését.

Jövőre Budapesten a Bocuse d'Or - villáminterjú

  Jövőre Budapesten a Bocuse d'Or - villáminterjú

A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10 -11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszeripari szakkiállitás keretében. A felkészülés már most megkezdődik, tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit hétfőn délelőtt a New York kávéházban. Az eseményen Jerome Bocuse, a versenyalapító Paul Bocuse fia is részt vett, és válaszolt munkatársunk kérdésére.

Az év újabb legjei

Az év újabb legjei

A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.

hvg.hu

Megmondjuk, mire jó a maradék tojásfehérje - recept

Megmondjuk, mire jó a maradék tojásfehérje - recept

Találunk egy kedvünkre való receptet, ugyancsak ígéretesnek tűnik a végeredmény, de ott marad a nyakunkon felhasználatlanul pár tojásfehérje. Nemcsak a húsvéti nagy sütés-főzés előtt érdemes tudni, hogy mennyi ideig és hogyan tároljuk, mi készülhet belőle a habcsókon túl. Ami azért mostanság nem annyira aktuális…

Magyar chardonnay a világ legjobbjai között

Magyar chardonnay a világ legjobbjai között

Az idén márciusban 22. alkalommal rendezték meg a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyt, amelyen először került be magyar bor a top 10-be. Burgundiában a minap történelmet írt a Nyakas Pincészet 2014-es Budai Chardonnay-je.

hvg.hu

Nemcsak csehül állni lehet, hanem főzni is – recept

Nemcsak csehül állni lehet, hanem főzni is – recept

S ezzel kétségtelenül, sokkal jobban is járunk. Pláne, hogy igen sok a hasonlóság a cseh és a magyar konyha között. Ám mégis egy határtalan szerelem kellett hozzá, hogy megszülethessen az első magyar nyelvű cseh szakácskönyv.

hvg.hu

Van háló, de hol a hal? – Mautner Zsófi cigány emberekkel főz

Van háló, de hol a hal? – Mautner Zsófi cigány emberekkel főz

A nagy gyerekek már kirepültek, ezért öt kisebbet vett magához a feleségével az a tiszai halász, aki a cigány halételek világába vezeti be Mautner Zsófia gasztrobloggert és a Romani Gasztro egyik szerzőjét a Roma Sajtóközpont új sorozatában, a Masina mesék-ben.

Bezárja moszkvai éttermét a Michelin-csillagos francia sztárszakács

Bezárja moszkvai éttermét Pierre Gagnaire Michelin-csillagos francia sztárszakács, a Les Menus helyén a Lotte szállodában a modern európai konyhát reprezentáló étterem nyílik.

MTI

Megint segít a süti!

Megint segít a süti!

Már csak 6 nap, és március 30-án, hétfőn elindul a Segítsüti idei tavaszi akciója. 30 gasztroblogger spatulát és habverőt ragad, hogy süteményeivel elkápráztassa az érdeklődőket, és ismét egy jó célt támogasson.

hvg.hu

Megvan az év étterme

Megvan az év étterme

A ZONA érdemelte ki az Év Étterme címet 2014-ben, az elismerést Huszár Krisztián séf vette át hétfő este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán, amelyen idén először a street food helyeket is díjazták. A Dining Guide-on indított online szavazás eredményeként pedig a balatonszemesi Kistücsök lett a közönség első számú kedvence.

Egy sörreklám margójára

Egy sörreklám margójára

Egy frappáns marketingfogás és az ízlelőbimbóink becsapnak, vagy csak nem gondolkodunk? Elég, ha meghallunk egy-egy divatos hívószót: kézműves, házi, bio. Íme egy sörreklámban az átverés eszenciája.

hvg.hu
Hirdetés

Tökéletes olasz házi kuglóf - recept

Tökéletes olasz házi kuglóf  - recept

Bár még két hét, azért lassan kezdünk a húsvétra koncentrálni. Legalábbis, ami a bevásárolnivalókat, az ünnepi menük összeállítását illeti. Az utóbbiból talán nem csinálunk olyan nagy gondot, mint karácsonykor, a lényeg, hogy meglegyen a sonka. S persze kellene valami sütemény. Esetleg kuglóf, olasz módra?

hvg.hu

Finom volt, mint Rómában

Finom volt, mint Rómában

A szentpétervári közvéleményt két napja egy olasz szakács letartóztatása foglalkoztatja, akiről kiderült, hogy a Cosa Nostra tagja. Úgy tűnik, az eset legnagyobb kárvallottjai a helyi pizzafanok, akik nagyon megkedvelték az igazi olasz lepényeket.

-t-

Olcsón is lehet jót főzni! – recept

Olcsón is lehet jót főzni! – recept

1,61 euró, ennyi a bekerülési költsége annak a háromfogásos menünek, amelynek fogásait egy, neves katalán séfek által összeállított recepttárból válogattuk. A nyomtatott formában és e-könyben egyaránt megjelenő kiadvány, amint arról nemrégiben hírt adtunk, élelmezési segélyre szorulóknak készült.

T.S.
Hirdetés

Lassan, de nem mindegy, mit - a konfitálásról

Lassan, de nem mindegy, mit - a konfitálásról

Már szépanyáink is kövesztettek és abáltak. Fogalmuk sem lehetett róla, hogy 21. századi konyhatechnológiával süllyesztik a zsírosbödönbe a húsokat, vagyis konfitálnak.

hvg.hu

James Bond kedvence - rázva, nem keverve

James Bond kedvence - rázva, nem keverve

A 007-es ügynök kifogástalan elegenciájához és ízléséhez nem férhet kétség. Bízhatunk a választásában, s legalább egy pohárnyi luxust mi is megengedhetünk magunknak.

hvg.hu

Hódolat a francia konyhának

Hódolat a francia konyhának

A Goût de / Good France program keretében március 19-én öt kontinens 1000 séfje, 1300 vendéglátóhelyen vacsoramenüvel tiszteleg a francia gasztronómiának. Magyarországon tíz étterem vesz részt az Alain Ducasse francia séf és a francia Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett projektben.

hvg.hu

A nyúl és a tojás verhetetlen páros

A nyúl és a tojás verhetetlen páros

940 tonnányi csokoládéfigurát vásároltunk össze 4 milliárd forintért tavaly a húsvét ürügyén - legalábbis ezt mutatja a Nielsen kiskeresekedelmi indexe. Az elemzések alapján pedig úgy tűnik, nincs kelendőbb a fényes papírokba bújtatott nyusziknál és tojásoknál, pláne, ha tejcsokoládéból készülnek.

hvg.hu

Az Agárdi Pálinkafőzde a legjobb Európában

Az Agárdi Pálinkafőzde a legjobb Európában

Óriási magyar sikerrel zárult az idei Destillata verseny. A pálinkák, párlatok, likőrök 23. európai megmérettetésén 2015-ben az Év Párlatfőzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el, alapító-tulajdonosa, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett.

hvg.hu

Minőség - a laikusság diszkrét bájával

Minőség - a laikusság diszkrét bájával

Az idei március 15-e egyik kellemes, vidám és politikamentes eseménye a ferencvárosi Élesztő-ben megrendezett IV. Házisörfőzők Nemzetközi Versenye volt, amelyre nyolc országból érkeztek nevezések.

Hirdetés
123215
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X