" "

Turbózzuk fel magunkat a konyhában – recept

Turbózzuk fel magunkat a konyhában – recept

Végre tiszta erőből tombol a tavasz, a szikrázó napsütés ébresztgeti a kedvünket, rajtunk mégis levertség lesz úrrá. Mi ez? Nem lehet, hogy ez még mindig a téli fáradtság. Pedig, igen. De ha tudjuk milyen ételek, italok tölthetik fel kimerült energiaraktárunkat, akkor gyorsan átlendülhetünk a tavaszba, ami mindjárt nyár lesz.

Ilyen is van: tej sommelier

Ilyen is van: tej sommelier

Borbár helyett tejbár, és egy sommelier, aki megtanít tejet kóstolni.

Turbózzuk fel magunkat a konyhában – recept

Turbózzuk fel magunkat a konyhában – recept

Végre tiszta erőből tombol a tavasz, a szikrázó napsütés ébresztgeti a kedvünket, rajtunk mégis levertség lesz úrrá. Mi ez? Nem lehet, hogy ez még mindig a téli fáradtság. Pedig, igen. De ha tudjuk milyen ételek, italok tölthetik fel kimerült energiaraktárunkat, akkor gyorsan átlendülhetünk a tavaszba, ami mindjárt nyár lesz.

Posztumusz kapta meg a Borászok Borásza díjat a zalai termelő

Posztumusz kapta meg a Borászok Borásza díjat a zalai termelő

Dr.Bussay László tavaly hunyt el, de az idén neki ítélték a Borászok Borásza díjat, így tisztelegve munkásságának, múlhatatlan érdemeinek.

Nem takarékoskodtak - a legjobb szövetkezeti borok

Nem takarékoskodtak - a legjobb szövetkezeti borok

A Takarékbank valamint a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. lebonyolításában április 20-21-én zajlott le a XVII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny. A bíráknak bőven volt miből válogatni, a pincészetek 167 nevezéssel szálltak versenybe a "Takarékszövetkezetek legjobb fehér és vörösbora címért.

hvg.hu

Baranyai káposztás lecsó – Mautner Zsófi roma ételeket főz IV.

Baranyai káposztás lecsó – Mautner Zsófi roma ételeket főz IV.

Nem kell hozzá se kanál, se villa. Akkor is készül, amikor nem kapni bele paprikát, paradicsomot. A Baranyában élő beások eledele a káposztás lecsó – ezt főzi Mautner Zsófia gasztroblgger és Tonté Barbara, a Romani Gastro egyik háziassszonya mecseki vendégségben. A Masina mesék folytatódik.

Ausztrál a világ legjobb olívaolaja

Ausztrál a világ legjobb olívaolaja

Legalábbis a New York-i International Culinary Center szerint, amely évről évre megrendezi az olívaolajak nemzetközi versenyét. Az arany és ezüst medálok mellett külön kategóriában lehet elnyerni a legértékesebb elismeréseket: a "best in class", vagyis az osztály legjobbjai soroltatnak ide. A mostani 2015-ös megmérettetésre 26 országból érkeztek minták.

Ürülék kihagyásával sikerült elkészíteni a világ egyik legdrágább kávéját

Ürülék kihagyásával sikerült elkészíteni a világ egyik legdrágább kávéját

A cibetmacska ürülékéből kivont baktériumokkal, laboratóriumi körülmények között sikerült luxuskávét készíteni a tajvani Nemzeti Pingtung Egyetem egy professzorának és hallgatóinak.

MTI

A magyar kolbász titkát fürkészte a dollármilliárdos

A magyar kolbász titkát fürkészte a dollármilliárdos

Nem gondoltuk volna, hogy egy gazdag amerikainak éppen a nekrológjában fedezünk fel magyar gasztronómiával kapcsolatos momentumot. Ez történt a minap, a „plazák atyjának” nevezett Alfred Taubman elhunytával. Az üzletember a magyar füstölt kolbász iránt tanúsított nagy érdeklődést.

T.S.

Túl a spagettin - ez más tészta

Túl a spagettin -  ez más tészta

Menyecske, kis hercegnő, papfojtó, angyalhaj. Akár egy mese szereplői is lehetnének. Leginkább egy konyhameséé, hiszen mindegyik tészta. Olaszhonban meg is van a történetük.

hvg.hu

Fagylalt fél áron

Fagylalt fél áron

Szűk három hét, és felvirrad a fagylaltimádók piros betűs napja, még ha nem is így jelöli a naptár. Magyarországon harmadik éve, hogy május 8-án megrendezik a fagylalt napját, ami mellé még a kézműves jelző is odakívánkozik.

hvg.hu

Chilis gondolatébresztők

Chilis gondolatébresztők

Kortárs írók nem voltak restek, és magvas gondolataikat gyorséttermi papírzacskókra, poharakra rótták. Burrito és kóla mellé irodalom, két percben.

T.S.
Hirdetés

Jonatánalma-pálinka tarolt a gyulai pálinkafesztiválon

Jonatánalma-pálinka tarolt a gyulai pálinkafesztiválon

A tuzséri pálinka-manufaktúra jonatánalma-pálinkája lett a IV. pálinka-világkupa győztese.

MTI

A Trónok harca asztalánál

A Trónok harca asztalánál

"Cersei helyet foglalt egy gusztusos asztalnál, amire lehetetlenség nemet mondani." /Királyok csatája/

Berobbant a meleg: hova üljünk ki sörözni?

Berobbant a meleg: hova üljünk ki sörözni?

Tegye fel a kezét, aki nem gondolkodott el a napokban, melyik kerthelyiségben lehetne meginni az első tavaszköszöntő sört/kávét/fröccsöt! A bevált szabadtéri helyek többsége nem annyira rugalmas, hogy a jó idő berobbanásával hirtelen ki is nyisson, de azért találni jó pár varázslatos teraszt. Mutatjuk.

Hirdetés

Macskaürülék és laktóz a sörben

Macskaürülék és laktóz a sörben

A sörfőzés történelmében, a nagyok uszkve másfél évszázados hegemóniája után meglehetős felfordulást okozott a legújabbkori kézműves és házi sörfőzők megjelenése. Elképesztő, milyen renitenskedésre képesek, amivel elég sok örömet tudnak okozni.

Szabolcsi bokolyi – Mautner Zsófi roma ételeket főz III.

Szabolcsi bokolyi – Mautner Zsófi roma ételeket főz III.

Vakaró, bodag, sőt, bodak, punya, bokolyi – a különböző cigány csoportok nevezik így az egyébként a világ minden táján ismert, egyszerűen és olcsón elkészíthető házi kenyérfélét. Margit néni ragaszkodik a bokolyi elnevezéshez, mert anyanyelvén, cigányul, azaz romani nyelven így hívják. A Masina mesékben Mautner Zsófia gasztroblogger és a Romani Gasrto háziasszonyai főznek együtt roma emberekkel.

Fotók: Kóser bolt nyílt a Dohány utcában

Fotók: Kóser bolt nyílt a Dohány utcában

A budapesti zsidónegyedben, a Dohány utcában nyílt meg a Kóser Piac nevű kóser bolt.

Öngyilkos lett egy Michelin-csillagos séf

Felakasztotta magát egy chicagói sztárséf.

MTI

A franciák nem merik elkérni az étteremben a meghagyott ételt

Franciaországban szinte ismeretlen a maradék étel becsomagolására alkalmas doboz, ezért egy képviselő ennek bevezetésével küzdene az ételpazarlás ellen.

MTI

A Balaton legjobb fagyija és Picasso sütije

A Balaton legjobb fagyija és Picasso sütije

Pezsgős marcipán szamócával, ez maga volt a fagylaltkehelyben megtestesült Balatoni Randevú - tavaly nyáron. Most újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. Május 1-jén indul a hideg nyalat szezon, és egyúttal a tíznapos Nyított Balaton nevű akció, amelynek keretében még az is kiderülhet, mi lehet Picasso kedvenc süteménye.

Hirdetés
123217
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X