Bejelentkezés  

Tökéletes aranygaluska - recept

Tökéletes aranygaluska - recept

Minden bizonnyal ez az egyik legszebb nevű desszertünk. Csak kiejtjük a szót, s már érezzük is a sülő tészta és a vanília édes illatát. Tényleg be tud aranyozni egy szürke, késő őszi napot.

Vérkávé és tökpuncs - koccintson Halloweenre

Vérkávé és tökpuncs - koccintson Halloweenre

A Halloween idehaza még viszonylag keveseket mozgat meg, de ha valaki szereti az ínyecségeket, idényjellegűen azért megemlékezhet az amerikai ünnepről.

Es Niu – nagykanállal Mindenszentekkor

Es Niu – nagykanállal Mindenszentekkor

Mint annyi más ételt, ezt is a szükség szülte, és az idők során ünnepi fogás vált belőle. Mindenszentekkor még fesztiválja is van Katalóniában.

Egy tévhít a kávézásról

Egy tévhít a kávézásról

Állitólag illúzió az élet megrontója, így meglehet, hiába hisszük sok millióan, hogy felkelés után csak egy kávéval indíthatjuk a napot. A legújabb kutatások szerint, becsapjuk magunkat.

Mobilban az étlapok

Mobilban az étlapok

2013-as megjelenése óta öt millióan töltötték le az ételrendelős mobilalkalmazást, amely a kedvenc fogásainkat is megjegyzi.

Vitaminos tészta a Mintamenza programban

Vitaminos tészta a Mintamenza programban

A hazai kínálatban egyedinek számító, kalciummal és D-vitaminnal dúsított tészta került piacra. A termékfejlesztésben a Mintamenza program orvos csoportja is közreműködött.

hvg.hu

Tökéletes aranygaluska - recept

Tökéletes aranygaluska - recept

Minden bizonnyal ez az egyik legszebb nevű desszertünk. Csak kiejtjük a szót, s már érezzük is a sülő tészta és a vanília édes illatát. Tényleg be tud aranyozni egy szürke, késő őszi napot.

Melyik lesz 2014 legnépszerűbb házhoz szállító étterme?

Melyik lesz 2014 legnépszerűbb házhoz szállító étterme?

A Falatozz.hu keresi az ország legnépszerűbb házhoz szállító éttermeit. Az ételrendelő portál a megrendelők véleményére kíváncsi, az ő szavazataik alapján dől el, hogy ki kapja a címet és az azzal járó jutalmat.

hvg.hu

Így készül az igazi padthai - recept

Így készül az igazi padthai - recept

A padthai a leghíresebb thai étel, a fő összetevőkön alapulva sokféle variációja létezik. Nyomába eredtünk ennek az itthon is egyre népszerűbb thai fogásnak, és kipróbáltunk egy titkos receptet, a legújabb pesti padthai wokbar-ban, az Egyetem téren. Caikam, a thai szakács megtanított minket a wokforgatás fortélyaira, és a sajátfejlesztésű titkos szószát kihagyva ugyan, de megosztotta velünk az igazi padthai receptjét is.

hvg.hu

A szemnek láthatatlan – érzékek vacsorája

A szemnek láthatatlan – érzékek vacsorája

Egy óra vakság fel tudná nyitni a szemed? A kérdés nem költői, és immáron nem csak a Millenáris Láthatatlan kiállításának és péntekenkénti láthatatlan vacsoráinak látogatói tudják a választ. Nemrégiben látók tették próbára érzékeiket a székesfehérvári Olíva Bisztróban is, ahol egy háromfogásos menüt fogyasztottak el bekötött szemmel.

Négy hónapra street food utca lesz egy budapesti térből

Négy hónapig tartó gasztronómiai fesztivált nyitnak a budapesti Erzsébet téren. A Belvárosi Gasztrosétányon több mint kétszáz kiállító mutathatja be portékáit.

MTI
Hirdetés

"A vendégeknek főzök, nem az ételkritikusoknak"

"A vendégeknek főzök, nem az ételkritikusoknak"

Szülei mérnöknek szánták, ám őt mindig is a vendéglátás vonzotta. Franciaországtól Hong Kongig sok helyen megfordult, markáns véleménye van a gasztronómia jelentéséről, vendégeiről távoli rokonként szeretne gondoskodni, és magasról tesz az ételkritikusok véleményére. Neki a vendég a fontos. Végre valaki, aki ezt ilyen határozottan kimondja. A Hertelendy Gourmet Fesztivál kapcsán indított interjú-sorozatunk utolsó felvonásaként Hampuk Zsolttal, a Relais & Châteaux Hertelendy Kastély séfjével beszélgettünk.

Vegyszeres pudingot találtak Magyarországon

Vegyszeres pudingot találtak Magyarországon

Állatfigurás, hidrogén-peroxiddal szennyezett pudingot vontak ki a forgalomból Magyarországon. Aki vásárolt az érintett tételekben gyártott termékekből, az visszaviheti a boltba.

hvg.hu

Családi örökség a szőlők között

Családi örökség a szőlők között

Egy bortermelő ország, egy ismert borvidék vagy egy pincészet megítélésnek egyik komoly fokmérője lehet, hogy hány generáció óta töretlen a terület megművelése, illetve a terroir és az ottani fajták szimbiózisának megmutatása. A generációról generációra öröklődő tudás felbecsülhetetlen, s fontos szerepe van egy adott társadalom kulturális fejlettségének megmutatásában és alakításában is.

Hirdetés

Mit evett II. János Pál és mi Ferenc pápa kedvence?

David Geisser, a svájci gárdisták szakácsa receptkönyvet írt a pápák kedvenc éleleiből. Az egyelőre csak németül kiadott könyv a receptek mellett a Vatikán és az utóbbi évtizedekben egymást követő pápák hétköznapi életébe is betekintést nyújt.

MTI

Undorodnak az amerikaiak a kapucsínós chipstől

Nemet mondtak az amerikaiak a kapucsínó ízű burgonyasziromra a Lay's szavazásán. Csaknem egymillió online szavazat után a győztes az új wasabi-gyömbér ízesítésű termék lett.

MTI

Majdnem 600 csapat tölti majd a kolbászt hétvégén Békéscsabán

Rekorddöntésre készülnek idén a Csabai Kolbászfesztiválon: a hagyományos kolbásztöltő versenyre csaknem 600 csapat jelentkezett. A rendezvényt a négynapos hétvégén tartják.

MTI

Blues sörvacsorára hangolva – két szólamban

Blues sörvacsorára hangolva – két szólamban

A pesti Palota negyed, a Mikszáth tér és környéke egykor alternatív kocsmák sorával vonzotta az éjszakai élet strapabíró vándorait. A régiek közül már csak a Nothin' But The Blues Pub működik, amelyik több mint nagykorúsítva képes bámulatos átváltozásokra. A minap sörvacsorát celebráltak, amelyen ott jártunk, s kissé rendhagyóan tálaljuk.

hvg.hu

Rózsaszín október a konyhában is

Rózsaszín október a konyhában is

Október szerte a világon a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezt szimbolizálja a rózsaszín, s ennek a jegyében született tizenkét évvel ezelőtt az USA-ban az a mozgalom, amelynek a jelszava a Go Pink! lett. S bármely furcsa is, a szálak a konyhába vezetnek.

hvg.hu

Tökéletes töpörtyű - kicsi, csúf és finom

Tökéletes töpörtyű - kicsi, csúf és finom

A disznóvágások szezonja ugyan még arrébb van kicsit. De van valami kicsi disznóság, amit sokan bármikor szívesen eszegetnénk, és lehetőleg nem aranyárban, mint ahogy a fesztiválokon mérik. Mert lehet bármely évszak, ott szokott halmozódni a pultokon, hogy jókat lehessen inni rá. Aki idáig nem sejtette, annak mondjuk: ez a töpörtyű.

Mindennapi betevő - s amit tehetünk érte

Mindennapi betevő - s amit tehetünk érte

Kis túlzással, minden napra esik egy ünnepelendő világnap.Október 16-ra mindjárt kettő is, amely inkább szól súlyos gondok megoldásáról, sürgető feladatokról, mint az ünneplésről.

hvg.hu
Hirdetés
123205
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X