Tökéletes báránycomb firenzei módra - recept

Tökéletes báránycomb firenzei módra - recept

Húsvétkor a báránynak a konyhában van a helye, és nem a mezőn. Sokkal több létjogosultsága van ehhez, mint a nyuszinak, amit nem is ehetünk meg ilyenkor, mert akkor ki hozza a tojást? Na jó, a répatortáját kölcsönadhatja a főfogás után, ami báránycomb firenzei módra.

2014. április 17., csütörtök, 17:07

A Keller-kísérlet, avagy a tökéletes quiche - recept

Évek óta él bennünk a gyanú, lehet, hogy a világ egyik legjobb francia séfje egy amerikai. Ez maradjon köztünk, nehogy megneszeljék a franciák, mert ebbe egy nemzet pusztulna bele. Mindenesetre az amerikai Thomas Keller úgyancsak jól ért a francia bisztrókonyhához. Tőle tanultuk el, hogyan kell tökéletes quiche lorraine-t készíteni.

2014. március 26., szerda, 15:08

Brazil a világ legjobb női szakácsa

A brazil Helena Rizzónak ítélték oda a világ legjobb női séfjének járó Veuve Clicquot elnevezésű díjat idén a Restaurant című magazin keddi tájékoztatása szerint.

2014. március 25., kedd, 21:41

Húsba vágó kérdések - diéták

Sokaknak a diéta egyet jelent a fogyókúrával. A felmérések szerint viszont a legtöbben valamilyen táplálékallergia, érzékenység, vagy cukorbetegség esetén kényszerülnek étrendváltoztatásra.

2014. március 25., kedd, 17:51

A vidéki élet szerelmese

Besztercei szilva, a helyi batul és pónyik alma terem a gyümölcsösben, mangalicák röfögnek, fekete kopasznyakú tyúkok kapírgálnak a zalánpataki gazda birtokán, akit a helybeliek csak Charlie-ként emlegetnek.

2014. március 25., kedd, 10:38

Óriás sajt kicsiknek

Rendhagyó megnyitóval, a Magyarországon készült eddigi legnagyobb sajt ünnepélyes felszeletelésével veszi kezdetét a VII. Magyar Ízek Vására.

2014. március 24., hétfő, 16:04

Milyen íze van az ellenségnek?

Egyesült Államokban nyílt egy étterem, mely az ellenséges országok konyháját kínálja, és közben párbeszédre szólít fel a konfliktusokról.

2014. március 24., hétfő, 15:06

Sajtok, borok, sörök, pálinkák lepik el a Bálnát

Több mint százféle hazai és külföldi sajttal, különleges sajtkészítménnyel, borokkal, pálinkákkal, sörökkel találkozhatnak a II. Belvárosi Sajtfesztiválra kilátogatók.

2014. március 24., hétfő, 12:55

Amit irigylünk: tesztkonyha

Az üvegtetőn beömlő napfényben aranyosan csillogó olajos és mézes üvegek, fehér kabátban sürgő-forgó szakácsok, citrom- és vaníliaillat. Nem, nem egy csillagos konyhán járunk.

2014. március 21., péntek, 18:22

Tökéletes töltött csirkecomb extrával – recept

A csirkecomb közhely-eledellé vált, csillagos éttermek lassan leszégyellik az étlapokról. Ha felbukkan egy bresse-i jérce, egy überslank minicsibe, vagy az új mánia, a fekete lábú, parlagi kapirgáló, akkor is inkább teljes testi valójára, de leginkább a mellére buknak.

2014. március 21., péntek, 12:05

Brutális reggelivel indította Bajnai a napot – fotó

Egy termetes kolbász elfogyasztásával indult neki a pénteki napnak Bajnai Gordon Salgótarjánban.

2014. március 21., péntek, 09:51

Egyre jobban fogy a magyar élelmiszer

Amíg 2011-ben a magyar élelmiszerek aránya a boltok polcain alig haladta meg az 50 százalékot, addig most az élelmiszert árusító üzletek 70-85 százalékban kínálnak magyar árut - mondta Fazekas Sándor, aki szerint egyre többen keresik itthon a magyar élelmiszert.

2014. március 21., péntek, 09:43

Hungarikum lett a Pick szalámi

Hungarikum lett a Pick téliszalámi és a Gundel örökség is, amint azt a Hungarikum Bizottság e heti, Budaörsön tartott ülését követően bejelentették.

2014. március 20., csütörtök, 15:26

A kékoportó nemzetközivé lesz

A kékek lepik el bő egy hónap múlva a Zsolnay negyedet. Másodszor rendezik meg Pécsett a portugieser termelők és borok nemzetközi szemléjét. A közép-európai fajtaverseny április 25-én, a nagyközönség számára is nyitott kóstolóprogram és díjátadó ünnepség április 26-án lesz.

2014. március 20., csütörtök, 14:16

Michelle Obama szomorú hírt kapott

Az egészséges táplálkozást fogja a továbbiakban népszerűsíteni a Fehér Ház távozó főcukrásza, Bill Yosses. Michelle Obamát igen elszomorította a távozás híre.

2014. március 19., szerda, 10:11

A Bálna szereti a macaront

Édesszájúaknak és macaron fanatikusoknak március 20-án, csütörtökön a Bálna Budapestben a helye, itt rendezik meg ugyanis a harmadik magyarországi Macaron Napot. Idén is sok kiállító édes, színes, finom kis remekművei sorakoznak fel, hogy a macaron-rajongó népek szájában végezzék, de lesz macaronkészítő verseny is, ahol a legjobbak mérik össze tudásukat.

2014. március 18., kedd, 18:46

Mire jó a szárzeller? - recept

Az angol zeller, szárzeller, rúdzeller, halványított, avagy halvány zeller arra a legjobb, hogy szinte nincs is. Legalábbis, ami a kalóriatartalmát illeti. Így a tavaszi diéták szezonjában már ez is elég lenne ahhoz, hogy a konyhapultra pakoljuk.

2014. március 18., kedd, 18:25

"Itt forgatták a Lányok a hentesnél című felnőttfilmet"

A cél, hogy eljöjjön végre a Kánaán, ahol szabadon fröccsen a kolbászzsír – a mottó erős, de vannak olyan elvetemült húsimádók, akik száz százalékig magukénak érzik. De miért is olyan jó napindítóként a hentesnél bedobni egy véres hurkát? Elmerültünk a budapesti lacikonyha-rengetegben, hogy közelebb kerüljünk a gasztrokánonból kilógó hentesezés varázsának megértéséhez. Teszt antiböjtölőknek.

2014. március 17., hétfő, 20:45 1 hozzászólás

Michelin csillagbolt 2014

Marseille-ben és Szingapúrban is emlegetik a Borkonyhát. Az örvendetes magyar siker mellett még számos figyelemreméltó újdonságot és eredményt tartalmaz a Michelin étterem- és szállodakalauz 2014-es kiadványa.

2014. március 16., vasárnap, 14:12

Egy séf megtiltotta, hogy Michelin-csillagot adjanak neki

Nem akar szerepelni a Michelin-étteremkalauzban egy belga séf, aki azt reméli, nagyobb szabadsága lesz a főzésben, ha a jövőben nem lesz benne a rangos kiadványban.

2014. március 14., péntek, 18:12

Csodálatos új színekkel bővülnek a gumimacik

Az áfonya eddig a legkedveltebb a gumimaci-rajongók körében, akik 12 új szín és íz közül választhatnak a Haribo Facebook-oldalán.

2014. március 14., péntek, 15:44

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X