Bejelentkezés  

Tökéletes töpörtyű - kicsi, csúf és finom

Tökéletes töpörtyű - kicsi, csúf és finom

A disznóvágások szezonja ugyan még arrébb van kicsit. De van valami kicsi disznóság, amit sokan bármikor szívesen eszegetnénk, és lehetőleg nem aranyárban, mint ahogy a fesztiválokon mérik. Mert lehet bármely évszak, ott szokott halmozódni a pultokon, hogy jókat lehessen inni rá. Aki idáig nem sejtette, annak mondjuk: ez a töpörtyű.

Undorodnak az amerikaiak a kapucsínós chipstől

Nemet mondtak az amerikaiak a kapucsínó ízű burgonyasziromra a Lay's szavazásán. Csaknem egymillió online szavazat után a győztes az új wasabi-gyömbér ízesítésű termék lett.

MTI

Majdnem 600 csapat tölti majd a kolbászt hétvégén Békéscsabán

Rekorddöntésre készülnek idén a Csabai Kolbászfesztiválon: a hagyományos kolbásztöltő versenyre csaknem 600 csapat jelentkezett. A rendezvényt a négynapos hétvégén tartják.

MTI

Blues sörvacsorára hangolva – két szólamban

Blues sörvacsorára hangolva – két szólamban

A pesti Palota negyed, a Mikszáth tér és környéke egykor alternatív kocsmák sorával vonzotta az éjszakai élet strapabíró vándorait. A régiek közül már csak a Nothin' But The Blues Pub működik, amelyik több mint nagykorúsítva képes bámulatos átváltozásokra. A minap sörvacsorát celebráltak, amelyen ott jártunk, s kissé rendhagyóan tálaljuk.

Rózsaszín október a konyhában is

Rózsaszín október a konyhában is

Október szerte a világon a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezt szimbolizálja a rózsaszín, s ennek a jegyében született tizenkét évvel ezelőtt az USA-ban az a mozgalom, amelynek a jelszava a Go Pink! lett. S bármely furcsa is, a szálak a konyhába vezetnek.

hvg.hu

Tökéletes töpörtyű - kicsi, csúf és finom

Tökéletes töpörtyű - kicsi, csúf és finom

A disznóvágások szezonja ugyan még arrébb van kicsit. De van valami kicsi disznóság, amit sokan bármikor szívesen eszegetnénk, és lehetőleg nem aranyárban, mint ahogy a fesztiválokon mérik. Mert lehet bármely évszak, ott szokott halmozódni a pultokon, hogy jókat lehessen inni rá. Aki idáig nem sejtette, annak mondjuk: ez a töpörtyű.

Mindennapi betevő - s amit tehetünk érte

Mindennapi betevő - s amit tehetünk érte

Kis túlzással, minden napra esik egy ünnepelendő világnap.Október 16-ra mindjárt kettő is, amely inkább szól súlyos gondok megoldásáról, sürgető feladatokról, mint az ünneplésről.

hvg.hu

Lakosztályétterem - két nap luxus

Lakosztályétterem - két nap luxus

Nem elírás, ezúttal nem egy újabb lakásétteremről van szó. Egy új gasztrokulturális fogalmat ízlelgethetünk, egészen pontosan, egy új formációban ízlelgethetünk luxus körülmények között, luxus menüt. Igaz, egyelőre csak Márton tiszteletére.

hvg.hu

Örülhetnek a villányi cabernet franc szőlőültetvények tulajdonosai

Átlagos mennyiségű, de jó minőségű termést adnak az idén a villányi cabernet franc szőlőültetvények, amelyek a borvidék Villányi franc néven forgalomba kerülő vezértermékének alapanyagát biztosítják.

MTI

Borpince a fedélzeten

Borpince a fedélzeten

Paolo Basso, a világ legjobb sommelier-je állítja össze az Air France járatok új borlapját. A légitársaság gépeinek fedélzetén évente másfél millió üveg bort, és nyolcszázezer palack pezsgőt szolgálnak fel.

hvg.hu

Alice Csodaországban - Sütemény és Tortafesztivál

Alice Csodaországban - Sütemény és Tortafesztivál

Desszertszalonná alakul át november 8-9. között az Iparművészeti Múzeum aulája. Az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál megrendezésével a szervezők olyan eseményt szeretnének életre hívni, ahol hazánk legjobb cukrászatai, cukrászai mutatják be termékeiket, kreatív alkotásaikat a látogatóknak.

hvg.hu
Hirdetés

Villányi bor a világ legjobbjai között

Villányi bor a világ legjobbjai között

A Mundus Vini nemzetközi borversenyen 42 ország több mint 6000 bora közül választották legjobb vörösbornak a villányi Vylyan Pincészet Cabernet Franc válogatásborát, a 2009-es MANDOLÁS Cabernet Franc dűlőválogatást.

hvg.hu

Egy budapesti hely is a világ legjobb sörözői között

Egy budapesti hely is a világ legjobb sörözői között

A Kertész utcai Csak a jó sör! nevű helyet a világ 21 legjobb sörözőjébe választotta egy külföldi oldal. A szakíró szerint itt minden betévedő ínyenc megtalálja a neki leginkább passzoló ízvilágot.

hvg.hu

Tésztából lesz a csoda

Tésztából lesz a csoda

Hónapok óta gyúrnak 12 ország legjobb péklegényei, hogy felkészüljenek a fiatal pékek 44. európai versenyére (European Contest for Young Bakers), melyet október 11-14. között Brüsszelben rendeznek meg.

T.S.
Hirdetés

Szakácssapkákban mért siker - Gault& Millau Magyarország

Szakácssapkákban mért siker - Gault& Millau Magyarország

Egy kötetben 348 étterem, 561 szálloda, 153 borászat, 451 bor. Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2015 kalauz. Böngészni, kóstolni, tapasztalni bőven van mit egy évre. De nézzük, kik a legjobbak a G&M szigorú ítészei szerint a vendéglátásban.

hvg.hu

191 milliót ad a kormány a jövő évi szakácsolimpia döntőjére

A 2016-os Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjének budapesti megrendezésére csoportosít át a kormány 191 millió forintot.

MTI

Whiskey és whisky a csúcson

Whiskey és whisky a csúcson

Idén is rangsorolta a világ legjobb párlatait az International Wines and Spirits Record (IWSR), ahol a Jack Daniel’s holtversenyben az első helyen végzett. Az amerikai whiskey a tavalyi harmadik helyről lépett előre, ezzel maga mögé utasítva a Hennessy-t. Ebben az évben összesen 144 brand kerülhetett be a legjobbak közé.

hvg.hu

A budapesti Costes a világ legjobb éttermei között

A budapesti Costes a világ legjobb éttermei között

A világ 25 legjobb étterme között a Costes a TripAdvisor közönségszavazásán.

MTI

Hol kapható a jó kifli? – a nagy pékségteszt

Hol kapható a jó kifli? – a nagy pékségteszt

Kifliket kerestünk, nem a hájpolt kézműves pékségekből, csak ami az utunkba került Pesten, Budán, a környékén. Olyanokat szerettünk volna, amelyeknek ropogós a héja, puha a belseje, roppanós a csücske. Mondhatni úgyis, egyszerű, békebeli, reggelire, tízóraira, uzsonnára való péksüteményt. Az eredmény: némely terméket egyáltalán nem ajánlunk fogyasztásra. Itt a nagy kifli- és pékségteszt.

Gy.Zs.

Divatba hozza, hungarikummá tenné a debrecenit - interjú Pataky Péter séffel

Divatba hozza, hungarikummá tenné a debrecenit - interjú Pataky Péter séffel

Lemezlovasból lett szakács, Franciaország helyett Debrecent választotta, a legsikeresebb éttermek közé vitte az IKON-t, rehabilitálta a debrecenit. Úgy véli, a fine dining hanyatlik, a túl elegáns éttermekre nem vevők az emberek - és nem a pénz miatt. Az V. Hertelendy Gourmet fesztivál nyomán indított interjú sorozatunk második részében Pataky Péter séffel beszélgetünk gasztronómiáról, vendéglátásról.

SZJ

Fotó: Így néz ki egy 400 ezer forintos hamburger

Fotó: Így néz ki egy 400 ezer forintos hamburger

Ezerszáz fontba, vagyis átszámítva nagyjából 432 ezer forintba kerül a világ legdrágább hamburgere, amelyet egy londoni étterem séfje készített el a világ legkiválóbb minőségű és legdrágább alapanyagaiból.

MTI
Hirdetés
123205
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X