Bejelentkezés  

"Sokszor a hibás dolgokra mondják azt, hogy ez a hagyomány, ez a magyar"

"Sokszor a hibás dolgokra mondják azt, hogy ez a hagyomány, ez a magyar"

A rakott krumpli a kedvence, nem megy olyan helyre nyaralni, ahol nem lehet jót enni.úgy véli, nagyon zavaros még a hagyomány jelentése ebben az országban. A Michelin-csillagos Onyx étterem sous-chefjével, Széll Tamásssal beszélgettünk a Kreinbacher pincészet pezsgőbemutatóján, ahol ő készítette a pezsgőkhöz a fogásokat. Bónusz: az interjú mellé Michelin-csillagos receptet is kaptunk.

Ezekbe az éttermekbe nyugodtan lehet kutyát vinni

Budapesten a Mazel Tov éttermet, vidéken az ürömi Hütte éttermet választották étterem kategóriában az év kutyabarát helyének egy internetes szavazáson. Az év kutyabarát embere elismerést Sándor Zoltán Attila, a Kőbányai Széchenyi István Általános Iskola igazgatója kapta.

MTI

Fotók: Így készülnek a legdurvább kekszes csokik a Győri Keksz gyárában

Fotók: Így készülnek a legdurvább kekszes csokik a Győri Keksz gyárában

Varga Mihály pénteken avatta fel a Győri Keksz új gyártósorait Székesfehérváron. Ezentúl a Mondelez International csoporthoz tartozó gyárban gyártják a világon egyedül a Milka és a Cadbury TUC, LU illetve Ritz kekszes csokoládé szendvicstermékeit.

Csapolt sör üvegből

Csapolt sör üvegből

Meglehetősen nagy titkolózás után végre kiderült, hogy mire készültek hetek óta egy terézvárosi ház lakásában, ahol egy estére megnyilt a Fresh Pub. Teljesen legálisan. Szerdán debütált az új magyar sörlelemény.

"Sokszor a hibás dolgokra mondják azt, hogy ez a hagyomány, ez a magyar"

"Sokszor a hibás dolgokra mondják azt, hogy ez a hagyomány, ez a magyar"

A rakott krumpli a kedvence, nem megy olyan helyre nyaralni, ahol nem lehet jót enni.úgy véli, nagyon zavaros még a hagyomány jelentése ebben az országban. A Michelin-csillagos Onyx étterem sous-chefjével, Széll Tamásssal beszélgettünk a Kreinbacher pincészet pezsgőbemutatóján, ahol ő készítette a pezsgőkhöz a fogásokat. Bónusz: az interjú mellé Michelin-csillagos receptet is kaptunk.

Nem bírják a séfek a kritikát – le a gazember oldalakkal

Nem bírják a séfek a kritikát – le a gazember oldalakkal

A francia vendéglátósok és szállodások aláírásgyűjtést kezdeményeztek annak érdekében, hogy moderálják az internetes portálokon megjelenő, szerintük alaptalan véleményeket a munkájukról.

Megvan az ország kedvenc fagyizója

Megvan az ország kedvenc fagyizója

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szavazást indított az ország kedvenc fagyizóinak felkutatására. A nyertes egy nagykanizsai cukrászda lett.

hvg.hu

A ponty Magyarország kedvenc hala

A ponty Magyarország kedvenc hala

A halak közti népszerűségi verseny élére egyértelműen a ponty úszott be – ezt kedvelik leginkább a magyarok. A halfogyasztási szokásainkról készített felmérés szerint a magyarok 66%-a hipermarketben vásárol halat, a legfontosabb szempont pedig nem az ár, hanem a megbízhatóság.

hvg.hu

Mi kell a nőknek? A gyengébbik nem erős választásai

Mi kell a nőknek? A gyengébbik nem erős választásai

Egyre több bormarketinges vizsgálja, hogy mi kell a nőnek, de még mindig számos téves sztereotípia társul a női borfogyasztáshoz. Pedig a borkészítők komoly vásárlókörtől esnek el, ha nem veszik figyelembe, hogy a nők egészen más percepciók alapján döntenek a nagy Ő-ről.

Főzdefeszt és Street Food Show az autómentes Andrássyn

 Főzdefeszt és Street Food Show az autómentes Andrássyn

Ismét új helyszínen, ezúttal Budapest szívében, az Andrássy úton jelenik meg szeptember 20-21-én a Street Food Show-val összekötött Főzdefeszt. Ezen a különleges hétvégén a Clark Ádám tértől a Vajdahunyad várig csak gyalog lehet végigsétálni.

hvg.hu

Az eső ellenére indul a szüret

Az eső ellenére indul a szüret

Az esős idő ellenére a sárgamuskotályos szőlő szedésével hétfőn várhatóan megkezdődik a szüret a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken.

MTI
Hirdetés

Végre lesz nemzeti ételük a dánoknak is

Nemzeti ételt választanak a dánok, akiknek a következő két hét áll rendelkezésükre, hogy megosszák saját és megvitassák mások javaslatait a különböző közösségi oldalakon.

MTI

A süti megint segíthet

A süti megint segíthet

Harminc lelkes gasztroblogger, harminc csodálatos sütemény. Hétfőtől újra Segítsüti jótékonysági akció, indulhat a licit.

hvg.hu

A pezsgő nem csak a buborékokról szól - interjú

A pezsgő nem csak a buborékokról szól - interjú

Christian Forget pincemester egyenesen Champagne-ból érkezett a Budavári Borfesztiválra, ahol a napokban mutatkoznak be az új Kreinbacher pezsgők. A szakember évek óta együtt dolgozik a birtok csapatával, hogy a somlói terroirból és a furmintból a champagne-i tapasztalatok alapján a legjobbat hozzák ki. A cél nem kevesebb, mint hogy a most debütáló pezsgő idővel klasszikussá érjen.

Hirdetés

3,4 millióba kerül a világ legdrágább koktélja

3,4 millióba kerül a világ legdrágább koktélja

A Melbourne-i Club 23 legkülönlegesebb italát 16 óráig tart elkészíteni.

hvg.hu

"Aranybort" kínálnak Dubajban

Alkoholmentes, tehát muzulmánoknak is kínálható, 24 karátos ehető aranyat tartalmazó luxus fehér bort árulnak Dubajban, az ára 150 dollár (37 ezer forint).

MTI

Tokajit kerestek a nyugati itallapokon - íme az eredmény

Új termékstruktúrát vezetne be a Tokaj Kereskedőház Zrt., amellyel akár tízszeresére is nőhet a tokaji borvidéken a borágazatból és kapcsolódó szektorokból származó, jelenleg 20 milliárd forintra becsült jövedelem - közölte az állami tulajdonú vállalat csütörtökön.

MTI

Éjfekete szendviccsel sokkol a japán Burger King – fotó

Éjfekete szendviccsel sokkol a japán Burger King – fotó

A természetes színezékekkel ellátott burgerben még a sajt is fekete.

hvg.hu

Rubint Réka már készíti Agassi vacsoráját

Schobert Norbert felesége, Rubint Réka kiposztolta a Facebookra, milyen vacsorával várja Andre Agassit, aki nem sokára üzlettársuk, és a Norbi Update termékek arca lesz.

hvg.hu

A nagy étvágyú oroszok matrjoskája

A nagy étvágyú oroszok matrjoskája

Az elmúlt hétvégén ünnepelték a moszkvaiak városuk 867. születésnapját, az alkalomból gasztronómiai fesztivált is tartottak, ahol matrjoskát sütöttek. Igaz a legnagyobb „baba” ökörből volt.

T.S.

Vörösből fehér, fehérből narancs - kakukktojások a palackban

Vörösből fehér, fehérből narancs - kakukktojások a palackban

A borok világa igazán sokszínű utazásra csábít. A változatos talajok, klímák, a megannyi fajtaválaszték, a feldolgozás módja, a borász koncepciója ezernyi variánst kínál. Nincs is még egy olyan ital a világon, amely ennyire sokarcú lenne. S ha már ezerrel borfesztiválozunk, nézzünk egy-két érdekességet.

Hirdetés
123202
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X