Amikor még Orbán is Deep Purple-re bólogatott a rádió előtt
Kult

Amikor még Orbán is Deep Purple-re bólogatott a rádió előtt

Ízléstelennek és károsnak tartották őket, de idővel egyre nagyobb teret kaptak a rádióban a Kádár-rendszer alatt – a magyar beatzenekaroknak enyhén szólva nem volt könnyű útja a rádióba, mint ahogy a Beatles vagy Rolling Stones sem volt magától értetődő választás egy zenei szerkesztő számára. De miért kellett egy magyar bandának jóban lennie a rímhányó Romhányi Józseffel és a rádió hangmérnökeivel, és miért hallgatták ki rendőrök Ferót egy a Szabad Európán leadott Beatrice-dal miatt? Elolvastuk a Kádár-rendszer rádiós kulisszatitkairól szóló könyvet, amelyből a válaszok is kiderültek.

MTI Kult

Jordán: "nem minden a gazdagság"

Jordán Tamás rendezésében pénteken mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház Zalán Tibor és Huzella Péter Hetvenhét című interaktív mesejátékát.

Rác András Kult

Homloklebeny-metszés a TV2 új sorozata

Bűnök és szerelmek: máris eleget láttunk a TV2 új sorozatából. A realityszociokriminál sorozat, avagy a lobotómia után írtunk egy rajongó levelet is.

MTI Kult

Két társat kap Gundel Takács az eurovíziós válogatón

Három műsorvezető közreműködésével zajlik le az idei Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatója, A Dal című műsor a köztelevízióban: Gundel Takács Gábor mellé Novodomszky Éva és Buda Márton csatlakozott.

hvg.hu Kult

Jimmy fia ellenségével csinál közös dalt

Bár az X-faktorban még ki nem állhatták egymást, úgy néz ki, most közös dallal jelentkezik Zámbó Krisztián és Stone - derült ki az RTL Klub Fókusz című műsorából.

MTI Kult

Ismét New York-ban forgatott filmet Woody Allen

Blue Jasmine címmel kerül mozikba Woody Allen legújabb filmje, amelyet az amerikai rendező európai alkotásainak ciklusa után újra New Yorkban forgatott. A főszereplők között Cate Blanchett és Alec Baldwin neve is megtalálható.

hvg.hu Kult

Jordán adott volna még öt évet Alföldinek

Jordán Tamás, a Nemzeti Színház egykori igazgatója még öt évet biztosan adott volna Alföldi Róbert színházának, hogy látni lehessen, mi lesz abból, amit "ilyen jól elindított" - mondta a rendező a hir6.hu megyei hírportálnak adott interjújában.

HVG Kult

HVG: Magyar szobrot koppintottak le az azeriek

Szinte csak a fejében tér el a városligeti Anonymus-szobortól az a Rómában tavaly felavatott köztéri alkotás, amely az azerbajdzsáni kultúrdiplomáciának a vitatott származású középkori perzsa költőért, Nizámiért folytatott kampánya részeként született meg.

hvg.hu Kult

Egy tragédia utóéletei és döbbenetes képei

A doni katasztrófa az egyik legsúlyosabb vereségként vonult be a magyar hadtörténetbe. Egy január 12-én nyíló kiállítás bemutatja az előzményeket, a 2.magyar hadsereg katasztrófáját, a következményeket, és a második világháborút követő korszakok átértelmezési kísérleteit.

MTI Kult

Újra a húrok közé csapott Sarkozy felesége

Carla Bruni-Sarkozy hamarosan kiadja legújabb lemezét Little French Songs címmel. Nicolas Sarkozy volt francia államfő feleségének ez lesz a negyedik albuma, a munkálatokat szinte teljesen befejezték már.

hvg.hu Kult

Gundel-Takács elárulta, miért nem köszönt el a nézőktől

Gundel-Takács Gábor szerint szó sincs arról, hogy örökre levette volna az m1 műsoráról a Maradj talpon! című műsort az MTVA. Ami történik, az szerinte teljesen bevett módszer a televíziózásban. A legnépszerűbb vetélkedőket azért rotálják, hogy a nézők ne unják meg őket.

MTI Kult

Picasso-képeket adott kölcsön Párizs Zágrábnak

Pablo Picasso 56 festménye és több szobra látható február 14-től Zágrábban, a Klovicevi dvori Galériában. A kiállítást a párizsi Picasso Nemzeti Múzeum törzsanyagából állították össze. Az alkotások június végéig maradnak a horvát fővárosban, majd visszaviszik azokat Párizsba.

MTI Kult

Lovagterem is lesz a megújuló siklósi várban

Folytatják a siklósi vár felújítását: a 2014 őszéig tartó és elsősorban az egységes homlokzat kialakítását célzó munkára 400 millió forintot költenek uniós forrásból. Rendbe teszik a vár északi és nyugati homlokzatát valamint északi teraszát. Részben megerősítik az épület falát, kialakítanak egy lovagtermet és egy kávézót is.

A címlapról ajánljuk