Útelágazódás – ilyen volt az idei Sziget
Kult

Útelágazódás – ilyen volt az idei Sziget

Sok szempontból volt határvonal az idei Sziget, vagy pontosabban: az idei év a Sziget számára. Legalább három fontos ponton hozott változást 2017 a fesztivál, a fesztivált szervező cég és céget vezetők számára. Felmerültek bennünk mindenféle kérdések, egyáltalán nem költőiek. Elmondjuk, hogyan láttuk az idei Sziget Fesztivált, de megkérdeztük mindezekről a Sziget cégvezetőjét, Kádár Tamást is, akivel a Sziget Fesztivál utolsó estéjén, pillanatokkal az End Show előtt találkoztunk.

hvg.hu Kult

Végrehajtást kértek Nemcsák Károly színházára

A József Attila Színház direktora, Nemcsák Károly nem tudott az esetről. Szerinte egy régről visszamaradt tartozás miatt szerepelhet a színház a NAV honlapján a végrehajtásra kijelöltek között.

MTI Kult

Budapesten is megünneplik a százéves indiai filmipart

A százéves indai filmgyártást ünneplik az Indiai Kulturális Központban és a Puskin moziban február 7-e és 16-a között. A filmfesztiválon nemcsak hindi nyelvű filmeket vetítenek, az évente készülő körülbelül ezer indiai filmnek csak az ötöde hindi nyelű ugyanis.

MTI Kult

Elhunyt a bécsi operabál anyja

Elhunyt Christl Schönfeldt, a bécsi operabál "anyja", akit életének 98 évében bécsi lakásában ért a halál, még december 30-án – hozta nyilvánosságra kedden a Bécsi Állami Operaház.

hvg.hu Kult

Az ATV veri a Duna TV-t

Érdekes adatok derülnek ki a tavaly év elejétől december 1-ig mért televíziós nézettségi adatokból. Az élen ugyan a papírforma jött be, de a 10 százalék alatti sávban találni meglepetéseket.

MTI Kult

Hétfőn mutatják be Rihanna és Shakira duettjét

Közös dalt énekelt fel Rihanna és Shakira: a két popénekesnő duettjét január 13-án mutatják be. A hírt a Twitteren osztották meg az énekesek. Az új közös dal címe Can't Remember to Forget You.

MTI Kult

Befejezte a turnézást a Gyanús szaxofon

Több mint 25 éves amerikai és európai turné után hazatért Düsseldorfba a náci rezsim zenepropagandáját bemutató Gyanús szaxofon című kiállítás.

MTI Kult

Újra összeáll a Eurythmics

Újra összeáll a Eurythmics brit popduó egy Los Angeles-i Beatles-emlékkoncert erejéig, amelyet a hónap végén, a gombafejűek Egyesült Államok-beli bemutatkozásának 50. évfordulója alkalmából rendeznek.

MTI Kult

Tele lesznek magyar filmekkel a mozik

Tizenhat új, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült magyar film - 14 játékfilm és 2 dokumentumfilm - kerülhet idén a nézők elé. Az első mozipremier Herczeg Attila Megdönteni Hajnal Tímeát című produkciója lesz, amelyet február 13-tól láthat a közönség.

MTI Kult

Jennifer Lawrence adja át a díjakat a Golden Globe-on

A Hollywoodban dolgozó külföldi tudósítók szövetségének 71. díjátadó ceremóniáján a hétfői bejelentés szerint Robert Downey jr., Kevin Bacon, Colin Farrell, Uma Thurman, Mila Kunis és Laura Dern is segít a díjak átadásában.

hvg.hu Kult

Tudjuk, hol találunk hétfő reggel jókedvű embereket

„Gyakorló elmebetegnek néznek minket” – mondja Nemes Takách Kata, amikor a hétfő reggeli színházról kérdezzük. A színésznő a Momentán Társulattal minden hetet a Nulladik órával nyitja meg. Ott voltunk az egyiken: tele van a nézőtér jókedvű emberekkel.

hvg.hu Kult

Kiemelik az A38-at a komáromi hajógyárban

Készülnek az Artemovszk 38 kiemelésére a komáromi hajógyárban, ahol az elkövetkező hetekben karbantartási munkálatokat végeznek a népszerű koncerthajón – írja a Bumm.sk.

MTI Kult

L.Simon: "nincs választási büdzsé" az NKA-nál

Biztonságosan tervezett költségvetés készült 2014-re a Nemzeti Kulturális Alapnál (NKA), amelynek alelnöke, L. Simon László kormánybiztos az MTI-nek többek között egy tervezett budapesti Trianon Múzeumról, a holokauszt emlékév előkészületeiről és a Várbazár felújításáról is beszélt.

A címlapról ajánljuk