A Saul fia megtette az első lépést az Oscar felé

A Saul fia megtette az első lépést az Oscar felé

Nemes Jeles László filmjét a világ legrangosabb függetlenfilmes díjára jelölték – aki a Spirit Awardson nyer, az nagy eséllyel indul neki az Oscar-díj-átadónak.

Pázmány Péter magánkönyvtárának kötetei kerültek elő

Pázmány Péter bíboros egykori magánkönyvtárának 25 darabját azonosította be Knapp Éva irodalomtörténész az ELTE Egyetemi Könyvtárában: a leletben Pázmánynak ajándékozott díszkötéses munkák, prédikációs kötetek és politikai nyomtatványok szerepelnek.

MTI

Nyaralás közben halt meg Baki Ádám, a Stonehenge volt billentyűse

Egy horvátországi autóbalesetben elhunyt Baki Ádám, a Stonehenge zenekar volt billentyűse – olvasható a Lángoló Gitárok blogon.

hvg.hu

A rossz idő miatt vasárnap lesz a Szenes Iván-emlékkoncert

A rossz idő miatt csütörtök helyett vasárnap tartják meg a Szenes Iván-emlékkoncertet; a közönséget délután 6 órakor várják az ingyenes rendezvényen, a józsefvárosi Rezső téren - közölte a Józsefvárosi Önkormányzat az MTI-vel csütörtökön.

MTI

Mozifilm-forgalmazásba kezdett a médiaalap

Filmforgalmazóként debütál októberben az MTVA, Sophie Marceau vígjátéka lesz az MTVA első, mozikban is forgalmazott filmje.

MTI

Bob Dylan: Amerikát "a rabszolgák hátára alapozták"

Bob Dylan szerint a rabszolgaság stigmája aláásta Amerikát, és a zenész kétli, hogy megszabadulhat a szégyentől az ország, mivel azt "a rabszolgák hátára alapozták".

MTI

Izgalmas helyekre juthat be ingyen a hétvégén

Idén – 650 helyszínen, Budapesten és vidéken – újra megnyílnak az év nagy részében zárt kapuk a Kulturális Örökség Napjain. A BKK és a BKV ebben az évben is több helyszínen várja a látogatókat a szeptember 15-16-ai hétvégén.

hvg.hu

Az amerikai vadak megszállják Miskolcot

Az amerikai vadak megszállják Miskolcot

Péntektől néhány napig Toronto és San Sebastian között kell keresni Miskolcot a térképen. Kellemes amerikai megszállás, Vadállatok és Casablanca: filmfolyam, Ricsétől Utahig.

Száz éve elveszettnek hitt festmény került elő

Fritz Overbeck német festő több mint száz éve elveszettnek hitt festménye került elő Moszkvában.

MTI

Középkori hajóroncsra bukkantak a Dunában

Középkori, betemetett hajóroncsot azonosítottak a Dunában, Tahitótfalu határában az Argonauta Kutatócsoport búvárrégészei.

MTI

Andrew G. Vajna: beolvadhat a Mafilm és a filmlabor a filmalapba

A Magyar Nemzeti Filmalapba (MNF) tagozódhat a Mafilm Zrt. és a Magyar Filmlabor. A tervek szerint önálló divízióként működhet a két cég a filmes szervezeten belül.

MTI

Morgan Freeman nem halt meg

Morgan Freeman nem halt meg

Morgan Freeman nem halt meg, bár a Facebook közösségi oldalon pár napja ez a hír járja. A hírt egy álhíreket kiadó site terjesztette el, korábban 50Cent amerikai rapper és Eddie Murphy amerikai színész halálhírét is keltették.

hvg.hu
Hirdetés

"Egy kis csatlakozó van beépítve az emberek fejébe"

"Egy kis csatlakozó van beépítve az emberek fejébe"

Mesterséges intelligencia, párhuzamos valóság, mátrix és rebellis attitűd. A Volkova Sisters a cybertérben dalokkal és képekkel kelti életre az ősi kultúrák energiáit. Berger Dalma és Sándor Dániel zenei energiákról, a testvériségről, érzékenységről.

Törökországba hívják a Győri Balettet

A Győri Balett 2014-ben fellép a törökországi Bodrum városában a nemzetközi opera- és táncfesztiválon, a Török Nemzeti Balett két szólistája pedig a Magyar Táncfesztivál nyitógáláján vendégszerepel jövő nyáron.

MTI

Finn vendégek érkeznek a budapesti Design Hétre

Finnország lesz a 9. Design Hét Budapest díszvendége; a kortárs formakultúra népszerűsítését célzó rendezvénysorozat a Fiskars Design Village művészfalut mutatja be szeptember 28. és október 7. között a budapesti közönségnek.

MTI
Hirdetés

Barbie-ra és Kitty-re izgulnak rá az utasok

Barbie-ra és Kitty-re izgulnak rá az utasok

Egy karibi luxushajó cég és egy dél-kelet-ázsiai légitársaság is bájjal és rózsaszínnel csábítja az utasokat. De mivel erősítsen a magyar közlekedésipar?

hvg.hu

A világ egyik legjobb számítástechnikai kiállítását ígérik Szegedre

Az ígéretek szerint a világ egyik legjobb számítástechnika-történeti kiállítása nyílik meg nemsokára Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agorában. Szeged új kulturális és tudományos központját várhatóan a jövő év elejétől látogathatják az érdeklődők, itt kap helyet majd az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány egyedülálló gyűjteménye is.

MTI

Dörner: mindenképp lesz Csurka-darab az Újszínházban

Bármelyik Csurka-drámát tűzik is az Újszínház műsorára, azt húzódarabnak tartja Dörner György igazgató, aki a teátrum szerdai évadindító sajtótájékoztatóján a műsor ismertetése mellett a színház új logóját és honlapját is bemutatta.

MTI

Oliver Stone mesterkurzust tart Budapesten

Oliver Stone, a JFK, A szakasz, a Született gyilkosok világhírű rendezője tart mesterkurzust Budapesten a Puskin moziban szeptember 21-én és 22-én.

MTI

Miért ugrott ki a zsidó professzor az ablakon?

Miért ugrott ki a zsidó professzor az ablakon?

Josef Schuster professzor 1988-ban kivetette magát az ablakon. Ablaka alatt a Hősök tere aszfaltja... nem is Hősök tere, hanem Heldenplatz. És osztrákok élnek Ausztriában, nem nácik. Túl sok a félreértés, Bagossy László színházrendezővel próbáljuk tisztázni őket.

Felújítják a fertőrákosi Barlangszínházat

Télen kezdődik a fertőrákosi kőfejtő és a Barlangszínház felújításának első fázisa, a teátrum belső renoválása - írta csütörtöki számában a Kisalföld.

Hirdetés
Friss állások Jobline.hu
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X