hvg.hu Kult

Hangos zenével űznék el a romákat egy belga városban

Egy belgiumi kisvárosban a polgármester egy dj-t kért fel, hogy minél hangosabb zenével űzze el a város területén tanyázó lakókocsis csoportot. A romák képviselője szerint ez rasszista cselekedet, míg a polgármester szerint már többször felszólították a csoportot a távozásra.

hvg.hu Kult

Megnyílt a világ első repülős élményparkja

Eddig még soha nem volt olyan élménypark, mely Saint-Exupéry híres regénye, a Kis Herceg köré épül. Júliusában Elzász szívében, Mulhouse és Colmar között megnyílt a Parc du Petit Prince, amiben akár fel is repülhetnek a gyerekek léghajóval a Király Bolygójára és a Lámpagyújtogató Bolygójára.

hvg.hu Kult

Jövő pénteken nyit a Völgy

Július 25-én kezdődik az idei Művészetek Völgye. 53 helyszínen, közel 1000 program és 1500 fellépőt vár Magyarország legrégebbi, de idén új sebességre kapcsoló összművészeti fesztiválja.

hvg.hu Kult

Fontossá tettek a majmok 44 magyar mozit

Továbbra sem tudni, mi a pontos oka, hogy a legnagyobb hazai mozihálózat nem mutatja be csütörtökön A majmok bolygója legújabb részét. Magyarországon 44 moziban azért látható lesz a Forradalom.

hvg.hu Kult

Amikor még magyar tévéműsorban szerepelt Maradona és Bush

Az M3 retrocsatornán újra látható Dévényi Tibor egykori műsora, a gyerekek álmait megvalósító Három kívánság. A műsorvezető járt Maradonánál, David Hasselhoffot beültette egy Trabantba, volt, hogy éjjel egykor hívták a Fehér Házból a Bush-szereplés miatt.

MTI Kult

Már most Sziget-rekordról beszél Gerendai

A 22. Sziget Fesztiválon megdőlhet a látogatócsúcs Gerendai Károly szerint. Az idei programmal sokat szenvedtek, mert megnőttek az előadók fellépti díjai, a zenekarok pedig augusztus elején inkább Amerikába vagy Japánba mennek turnézni és csak a hónap közepén térnek vissza a kontinensre. A fesztivál augusztus 11-18-ig tart.

hvg.hu Kult

Elhunyt a legendás albínó gitáros

Elhunyt Johnny Winter gitáros-énekes és sokszoros Grammy-díjas producer, aki annak idején Woodstockban is fellépett – jelentette a 70 éves zenészhez közelállókra hivatkozva az americanbluesscene.com. A halála körülményeiről egyelőre nincs információ. Winter kétszer járt Magyarországon is.

Bicsérdi Ádám Kult

Ember a Holdon: ma is minden ötödik amerikai kamunak tartja

Az 1969-es holdra szállás máig az egyik legtöbbet vitatott történelmi eseménynek számít, szinte lehetetlen összeszámolni a különböző összeesküvés-elméleteket a témában. Egy friss kutatás szerint az amerikaiak húsz százaléka gondolja úgy, hogy Neil Amstrong soha nem is lépett a Hold felszínére. Negyvenöt éve, ezen a napon indult a nagy Apollo 11 sztori.

MTI Kult

A Beatles örök: újabb dokumentumfilm készül

Ron Howard, a két Oscar-díjjal elismert Apollo-13 és a négy Oscar-díjas Egy csodálatos elme című alkotás rendezője szerint a készülő film négy fiatal férfi "elképesztő történetéről" szól, akik 1964-ben valósággal felforgatták a világot.

hvg.hu Kult

Megdöbbentő tények a Barátok köztről

Hétfőn hétezredik adásához érkezett Magyarország első számú kulturális narkotikuma, a Barátok közt. Nem is gondolnánk, mi minden történt a korszakokon és generációkon átívelő sikertörténet közben.

MTI Kult

New Yorkból érkezik az új Maugli

Hosszú keresés után a Disney stúdió kiválasztotta A dzsungel könyve legújabb feldolgozásának főszereplőjét, egy tízéves New York-i kisfiút. Neel Sethi játssza tehát Maugli szerepét, akit a dzsungelben állatok nevelnek fel – közölte a Hollywood Reporter.

hvg.hu Kult

Táncolja végig a filmtörténelmet négy perc alatt!

Robert Jones YouTube-ra feltöltött videójához kilencvenhárom filmből gyűjtött táncjeleneteket. A Dirty Dancingtől kezdve a Maszkon át egészen a Ponyvaregényig az összes emlékezetes csörgést végignézhető ebben az ügyesen összevágott montázsban.


A címlapról ajánljuk