Egy film kedvéért sem vette le a rockerpáncélt a Tankcsapda
Kult

Egy film kedvéért sem vette le a rockerpáncélt a Tankcsapda

"Jóképű hogy lehetnék ezek után?" - hangzik fel az egyik Tankcsapda-dal a zenekar jubileumi évéről készített dokumentumfilmben. De a zenekar tagjai sajnos keveset árulnak el arról, hogyan is változtak meg a banda 25 éve alatt, így a Három rohadék rockcsempész címet kapó film inkább csak hangulatképek gyűjteménye, sok kihagyott, vagy elkent lehetőséggel. A rajongóknak ettől még izgalmas lehet, de másoknak sajnos csak egy újabb zenekari doksi sok pálinkával és gitárral megspékelve.

MTI Kult

Norah Jones is énekel az Oscar-gálán

Nemcsak Adele, hanem Norah Jones is fellép a februári Oscar-díjátadó gálán: a világhírű énekesnő a Ted című film betétdalát énekli el.

Tossenberger Adél Kult

Ha nincs az OTP-vezér, nincs Szomszédok

Több mint tíz év telt el azóta, hogy a Szomszédok családjai kiköltöztek a gazdagréti lakótelepről. Azóta fanklubok alakultak, a sorozat kultuszfilm, az ott elhangzott mondatok pedig kultikus mondatok lettek. És nemcsak azért, mert divat a retro és kellemes a nosztalgia, hanem mert most is ugyanazok vagyunk: Vágásiék, Takácsék és Mágenheimék. Alapvetően semmi sem változott. Gazdagréten jártunk.

hvg.hu Vállalkozás

Eltűnik az EXIT Magazin

Az Est Media felfüggeszti a budapesti EXIT Magazin kiadását - tudatta a cég hétfő esti közleményében. A reklámpiac alakulásától függően a programajánló több platformon is újraindulhat.

MTI Kult

Egyelőre nincs döntés a szegedi színház igazgatójáról

Nem döntött a szegedi kulturális bizottság színházigazgatói pályázatok ügyében hétfőn. A testület ülésén Mózes Ervin címzetes főjegyző elmondta, hogy az öt aspiráns közül csupán kettő teljesítette a kiírásban szereplő feltételeket.

MTI Kult

Magyar író nyerte a nemzetközi díjat

A Szeretik a banánt, elvtársak? című dráma egy korábbi nemzetközi pályázaton a legjobb európai dráma díját is megkapta, most pedig az Imison-díjat vitte el. Székely Csaba művét 180 brit és nemzetközi pályázat közül választották ki.

MTI Kult

Új darabokat játszanak a József Attila Színházban

Több új darabot is műsorra tűz a budapesti József Attila Színház februárban. Arthur Miller Édes fiaim és Paul Portner Hajmeresztő című műve mellett a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház vendégjátékát, Shakespeare A vihar című drámáját is láthatják a nézők a teátrumban.

czt Kult

Így született Márti dala - Pásztor Anna

Több mint százezer letöltésnél tart az Anna & The Barbies Kiss Tibivel közösen felvett szerzeménye. A Márti dala egyszerű popdalnak tűnik, de talán több annál.

Kult

Szomszédok nyomában

Több mint tíz év telt el azóta, hogy a Szomszédok családjai kiköltöztek a gazdagréti lakótelepről. Azóta fanklubok alakultak, a sorozat kultuszfilm, az ott elhangzott mondatok pedig kultikus mondatok lettek. És nemcsak azért, mert divat a retro és kellemes a nosztalgia, hanem mert most is ugyanazok vagyunk: Vágásiék, Takácsék és Mágenheimék. Alapvetően semmi sem változott.

hvg.hu/MTI Kult

Új főigazgatója van a Néprajzi Múzeumnak

Kemecsi Lajost, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum eddigi tudományos igazgatóját nevezte ki a Néprajzi Múzeum új főigazgatójának Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn. Kinevezése öt évre, 2013. február 1-től szól.

hvg.hu Kult

Drágább lett a zene a hazai ötcsillagosokban

Január elejétől új módszerrel számítják a szálláshelyek szerzői jogdíj-kötelezettségeit, azaz a lejátszott művekért fizetendő díjakat - közölte az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. A szakmai szervezetekkel való egyeztetés hatására ezentúl a szállodák kihasználtsági arányait is figyelembe veszi a díjkalkuláció.

MTI Kult

A Pázmány díszdoktora lett Zanussi

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem díszdoktorává avatta Krzysztof Zanussi lengyel filmrendezőt, színházi rendezőt, forgatókönyvírót hétfőn.

MTI Kult

Tim Robbins is zsűrizik a Berlinálén

Andreas Dresen német rendező, Tim Robbins amerikai filmszínész és Shirin Neshat iráni rendező is meghívást kapott a 2013-as Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nemzetközi zsűrijébe.

MTI / hvg.hu Kult

iPaden is elérhető Anne Frank naplója

A Penguin könyvkiadó elkészítette Anne Frank naplójának iPad-alkalmazását, 65 évvel azután, hogy édesapja, Otto Frank könyvben közreadta a diáklány háború alatt írt jegyzeteit.

MTI Kult

"Ő az a fickó, aki elbukott, de visszaült a lóra"

Bemutatták a Steve Jobs életéről szóló első filmet: Joshua Michael Stern rendező jOBS című munkáját a Sundance függetlenfilmes fesztivál záró alkotásaként vetítették a hét végén, és meleg fogadtatásban részesült.

A címlapról ajánljuk