Top témák  •   •   •   •   •   •   •   •   •   •   • 

Mit tett Gábriel a birodalmi sas nélkül?

Mit tett Gábriel a birodalmi sas nélkül?

A Szabadság térre tervezett világháborús emlékmű a német megszállás utáni magyar áldozati szerepet emelné ki. Megnéztük azonban az 1944 tavaszán megjelent apróhirdetéseket, azaz, hogy mit is tett „Gábriel” a megszállás előtti napokban.

19 órája

Cannes: Terrence Malick filmje kapta az Arany Pálmát

Az amerikai versenyfilmnek, Terrence Malick The Tree of Life (Életfa) című filmjének ítélte vasárnap a zsűri az Arany Pálmát a 64. Cannes-i Filmfesztiválon.

2011. május 22., vasárnap, 20:40

Mick Jagger új együttest alapított

A Rolling Stones frontembere, Mick Jagger 67 évesen úgy döntött, új együttest is alapít - olvasható a Recorder blogon.

2011. május 22., vasárnap, 19:14

Méregdrága Cannes-ban versenyezni

Az Aranypálma, a legrangosabb filmfesztivál díja felbecsülhetetlen egy film számára. A Croisette-en versenyezni azonban átkozottul sokba kerül - mondta el a francia hírügynökségnek Jean Bréhat francia producer.

2011. május 22., vasárnap, 14:17

HVG Hetilap "Késő, az elnök úr már aláírta" - politikai vándorviccek

Bár ismét egyre többen tréfálkoznak az ország első számú vezetői rovására, kevés a valóban eredeti vicc. Magát a viccmesélést közben nem annyira a politikai változások alakítják át, mint inkább az internet.

2011. május 22., vasárnap, 10:06

Egyedülálló hajómúzeum nyílt Jugoszláviában

Jugoszláv hajógyártás ma már semmiképp nem létezik, hiszen maga a szövetségi köztársaság is lassan a történelmi idők homályába vész, de Nikola Markovćnak eszébe jutott, hogy mit lehetne csinálni a hajóroncsokkal: múzeumot varázsolt a hajóroncsokból.

2011. május 22., vasárnap, 10:00

Elhunyt Bugár Béla színművész

Életének 80. évében pénteken elhunyt Bugár Béla színművész, a révkomáromi Magyar Területi Színház (MATESZ) alapító tagja, a Komáromi Jókai Színház örökös tagja - közölte Bárány János, a Jókai Színház titkára pénteken.

2011. május 20., péntek, 20:37

Újabb „érdekes” minisztériumi húzás: háborognak a függetlenek

A független színházak működési támogatásáról szóló pályázat kiírása alaposan felkavarta a kedélyeket előadóművészeti berkekben május elején. A színház és tánc területének szétválasztása, az állami támogatások mértékének alakulása és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által végrehajtott kuratóriumi tagcserék arra ösztönözték a szakmai szervezeteket, hogy egyeztetést kezdeményezzenek a kulturális vezetéssel. A találkozóra jövő héten kerül sor. Megkérdeztük, hogy miben bíznak az érintettek.

2011. május 20., péntek, 18:00

Szorult helyzetben a Nemzeti Színház, de a bemutatókat megtartják

Minden nehézség ellenére megtartják a Nemzeti Színház 2011-2012-es évadra meghirdetett csaknem valamennyi bemutatóját és folytatják azt az utat, amelyet az elmúlt három évben a színház megkezdett, erről Alföldi Róbert, a teátrum főigazgatója beszélt pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

2011. május 20., péntek, 15:10

Tóváros polgármestere lesz a vicces arcú Stephen Fry

Stephen Fry is csatlakozik A hobbit szereposztásához. A színész, forgatókönyvíró Tóváros polgármesterének szerepét kapta - jelentette be Facebook oldalán Peter Jackson, a film rendezője.

2011. május 20., péntek, 14:16

Cannes: hétmillió euró az AIDS elleni küzdelemre

Rekord összegű, hétmillió eurós (mintegy 1,86 milliárd forintos) felajánlás gyűlt össze az AIDS elleni küzdelemre a hagyományosan a cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódóan rendezett jótékonysági gálán, amelyet az Elizabeth Taylor által alapított amfAR nevű szervezet tart.

2011. május 20., péntek, 13:55

Engedély nélkül másolta le egy fotós művét Kövér kabinetfőnöke

A fotográfus engedélye nélkül készített nagyméretű másolatot egy fényképről Veress László, az Országgyűlés elnökének, Kövér Lászlónak a kabinetfőnöke – írja az Amerikai Népszava (AN).

2011. május 20., péntek, 12:29

Horvátországban rendez fesztivált a Sziget

A tervek szerint már 2012-ben megrendezné első horvátországi fesztiválját a Sziget Kft.; a helyszín vélhetően az isztriai tengerparton, Rovinj környékén lesz.

2011. május 20., péntek, 12:27

Magyar fiatalok is indulnak a cannes-i reklámfilm-fesztiválon

A könnyen orvosolható, mégis sokak számára végzetes betegségekre hívja fel a figyelmet a világ legrangosabb reklámos megmérettetésének ifjúsági versenye, amelyen magyarok is indulnak.

2011. május 20., péntek, 11:04

Izrael nem kéri Lars von Trier filmjét

Lars von Trier dán rendező Melancholia című filmjének már lezárt forgalmazási szerződését akarja felbontani Izrael a művész Cannes-ban tett sértő kijelentései miatt.

2011. május 20., péntek, 10:50

Maximális extázisban Soerii & Polek Péterfy Borival

Péterfy Bori pár hónapja visszavonult a koncertszínpadoktól, hogy szülési szabadságra menjen, ennek ellenére a hírhedt Soerii & Poolek duó új technohimnuszához, a Maximális extázishoz kölcsönözte hangját - olvasható a Recorder blogon.

2011. május 19., csütörtök, 21:43

Kenyeres Bálint filmterve is díjat nyert Cannes-ban

Kenyeres Bálint Hier (Tegnap) címmel készülő első játékfilmjének forgatókönyve nyerte az Atelier-válogatás fődíját a 64. Cannes-i Filmfesztiválon.

2011. május 19., csütörtök, 19:25

Elhunyt Sós Mária rendező

Életének 63. évében, szerdáról csütörtökre virradó éjjel elhunyt Sós Mária Balázs Béla-díjas rendező, dokumentumfilmes.

2011. május 19., csütörtök, 18:13

Hogyan teremhet a nevadai sivatagban hatméteres magyar fokhagyma?

Hatméteres fokhagymát állíthat öt magyar fiatal a Burning Man Art Projecten, a nevadai sivatag kellős közepére 2011 augusztusában. Ez lenne az első magyar installáció a híres amerikai zenei- és művészeti fesztiválon.

2011. május 19., csütörtök, 17:00 Szóljon hozzá

Törőcsik Mari az ExperiDance-szel lép fel

Törőcsik Mari ismét színpadra lép az ExperiDance Revans című előadásában kedden este a Radnóti Miklós nevét viselő kulturális centrumban, a RaM Colosseumban.

2011. május 19., csütörtök, 16:06

Kitiltották Lars von Triert a Cannes-i Filmfesztiválról

Kitiltották a Cannes-i Filmfesztiválról Lars von Trier dán filmrendezőt, mert korábban azt mondta, szimpatikusnak tartja Adolf Hitlert – közölték a fesztivál szervezői.

2011. május 19., csütörtök, 13:39

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

Jön az új, de nagyon más vámpírfilm

A hétvégén véget ért Titanic Fesztiválon bemutatott filmek legegyénibb és legbizarabb filmjét,a Valahol Angliábant, illetve a kultrednező Jim...

még több hír »
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X