MTI Kult

Imádják a Grand Budapest Hotelt az amerikaiak

Rekordot döntött Wes Anderson A Grand Budapest Hotel című filmje a hétvégén Észak-Amerikában: játékfilm még soha nem ért el ekkora mozinkénti jegybevételt ilyen rövid idő alatt.

MTI Kult

Producerek, európai filmesek lepik el Budapestet

Budapesten tartja plenáris ülését március 10. és 14. között az Eurimages, az Európa Tanács filmes koprodukciós szervezete - közölte Bereczki Csaba, a Magyar Nemzeti Filmalap Nemzetközi Igazgatóságának vezetője.

BI Kult

Vidnyánszky mesél – újra János vitéz a Nemzetiben

Igazi nagyszabású családi darab a pénteken bemutatott János vitéz, népszínház és látványszínház egyszerre. Van benne sok irónia és önirónia, még ha némely poén elég laposra is sikerült. Örömmel konstatáltuk, hogy végre nem csak kiáltványt akart „az új színházról” színre vinni a rendező.

Hercsel Adél Kult

„A vén kujon nagyon szépen tudott szerelmet vallani”

20 éve halt meg Charles Bukowski. A különc amerikai író-költő művei Magyarországon is egyre népszerűbbek, fordítója szerint azért, mert hőseit, a kocsmák, az utca, a parkok, a kallódó figurák, a kurvák és a lepattant nők világa hazánkban is nagyon ismerős.

hvg.hu Kult

Csúszik a U2-album

Az ígéretekkel ellentétben csak jövőre jelenik meg Bonóék új nagylemeze.

Cz.T. Kult

Budapest végre a jó vérkeringésbe kapcsolódott be

Kiss Miklós egyike a legkapósabb magyar dizájnereknek, akinek a gerillaművészetet továbbgondoló, lassan emblematikus aranycsótányai London, Berlin és Párizs után végre Budapesten is bemutatkoznak. Hány képzőművész élhet túl Magyarországon? Hogyan állít ki a Louvre-ban egy dunaújvárosi fiatal? És milyen márka volt Picasso? Interjú.

MTI Kult

Marokkóban izzad Tom Hanks

Marokkóban forgat Tom Hanks a Felhőatlasz rendezőjével, Tom Tykwerrel – számolt be róla pénteken a Variety.com hollywoodi filmportál.

hvg.hu Plázs

Öt tipp, hogy a férfiaknak is nagyon jó legyen a nőnapja

Ébredésnél már érezni, valami van a levegőben: intenzívebbek a színek, melengetőbbek a napsugarak, a lakótelep feketerigója is nekünk billegeti magát március 8-án. Lassan átitat valami ki nem mondott, habkönnyű büszkeség: nők vagyunk. De mit csináljon egy ilyen napon a férfi? Tippek.

MTI Kult

Először lépett a nyilvánosság elé a csaló japán zeneszerző

Először lépett a nyilvánosság elé egy pénteki sajtótájékoztatón a csaló japán zeneszerző, Szamuragocsi Mamoru, miután vizsgálatok bebizonyították, hogy nem süket. Bocsánatot akart kérni rajongóitól. A nemrég még "japán Beethovenként" ünnepelt csaló sajtótájékoztatója majdnem három órán át tartott, első fél óráját élőben közvetítette két japán tévécsatorna.

MTI Kult

Huszonöt éve nem tett ilyesmit Emma Thompson

Csaknem 25 év után újra színpadra állt Emma Thompson, aki ráadásul először szerepelt New Yorkban. A színésznőnek nagy ünneplésben volt része a Sweeney Todd című musicalben. Az Avery Fisher Hallban szerdán bemutatott darabhoz a New York-i Filharmonikusok szolgáltatták a zenét. Az előadást lelkesen ünnepelte a közönség.


A címlapról ajánljuk