Legyőztük Benedek Tibort, és volt két jó óránk
Kult

Legyőztük Benedek Tibort, és volt két jó óránk

Élménypark, interaktív játszóház – mindez az élsport nevében. A Millenárison április 7-ig nyitva tartó The Champion – A bajnok című expo ráadásul igazi családi program. Mi egy olimpiai bajnokkal és két gyerekkel néztük meg.

Cz.T. Kult

"Mi csak igyekszünk szüzek maradni" – interjú Kiss Tibivel

Léteznek magyar rocksztárok? Mi történik egy nővel, ha levágjuk a füleit? Hogyan lesz egy zenekarból gazdasági anomália? Kiss Tibi szeretné megérni a Quimby elrothadását, és bár nem sűrűn csodálkozik rá az elmúlt huszonkét évre, azért szívesen koccintana Fellinivel a zenekar saját Sziget-napján. Interjú.

MTI Kult

Valami történik a Kerepesi úton

Önkéntesek festik le a Józsefvárosban, a Kerepesi utat a Keleti pályaudvartól elválasztó falat 500 méter hosszan a Let's Colour Egyesület szervezésében augusztus 3-án, az akcióra még várnak jelentkezőket.

hvg.hu Kult

Videó: Horthy bőrébe bújik az Oscar-díjas sztár

Walking with the Enemy címmel amerikai, Magyarországon játszódó második világháborús filmet forgatott, amelyben kulcsszerep jut Horthy Miklós kormányzónak, akit Ben Kingsley formál meg - írja az Origo.

MTI Kult

Véget ér a Dexter, de lesz belőle valami más

A Dexter-sorozat hamarosan végéhez ér, de lehet, hogy egy újabb széria nő ki a történetből. Erről a népszerű krimisorozatot sugárzó Showtime csatorna elnöke beszélt kedden az amerikai Tévékritikusok Szövetségének találkozóján.

Kult

Újra forgat Törőcsik Mari

Három elkeseredett nő nagy haknikalandja: már forgatják Fazekas Csaba Swing című filmjét Törőcsik Mari, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter és Törőcsik Franciska főszereplésével.

HVG Kult

A Robert Capa Központ kérdőjelei

Vajon miért most jött el az ideje, hogy a kormány új kulturális intézményt alapítson? A válasz egyszerű: ha nincs Burger Barna, Orbán Viktor fotósa, aki a hírek szerint kilobbizta a főnökénél, bizonyára nem nyílik meg novemberben az Ernst Múzeum helyén a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.

MTI Kult

A szürke ötven árnyalatát olvassák legszívesebben a guantánamói rabok

Guantánamón 166 foglyot őriznek, a 7-es táborba csak ritkán engednek be látogatókat, újságírókat pedig egyáltalán nem. A támaszpont és a rabokat kiszolgáló könyvtár azonban látogatható. A könyvtárban könyvek, magazinok és DVD-k vannak, a kínálat mind nyelvileg, mind műfajilag sokszínű.

MTI Kult

Felpöröghet a filmgyártás Csehországban

Négy, a szokásosnál jóval magasabb költségvetésű történelmi film elkészítését tervezik Csehországban. A Hospodárské Noviny című gazdasági és politikai napilap szerint az 1989-es rendszerváltás után alig született nagyobb történelmi film Csehországban, holott ez a zsáner a szocialista évtizedekben rendkívül népszerű és nemzetközileg is sikeres volt.

MTI Kult

Egész hétvégén Rózsa Sándort ünneplik Ópusztaszeren

Kiállítással, színpadi, zenés, bábos előadásokkal, hagyományőrző programokkal emlékeznek a kétszáz éve született Rózsa Sándorra, a leghíresebb magyar betyárra az Ópusztaszeri Nemzeti Történet Emlékparkban.

MTI Kult

Psy második videója is letarolta az internetet

A dél-koreai rapper, Psy szeptemberre tervezett új albumán dolgozik, miközben Gentleman című slágere átlépte az 500 milliós nézettséget a YouTube videomegosztó portálon.

hvg.hu Kult

Budapestre jön a világhírű krimiíró

Európai túráján Magyarországra is ellátogat Robin Cook amerikai író, az orvoskrimik koronázatlan királya, hogy népszerűsítse Jótékony halál című legújabb regényét - közölte az Alexandra Kiadó.

MTI Kult

Jirí Menzel is ott lesz az Ördögkatlan Fesztiválon

Megkezdődött az Ördögkatlan Fesztivál, amely több mint háromszáz programot kínál a látogatóknak, és egyik díszvendége idén Jirí Menzel cseh filmrendező. A szombatig tartó rendezvénynek hatodik alkalommal ad otthont a dél-baranyai Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és új helyszínként Beremend.

Gát Anna Kult

„Senkinek nem tartozunk szexszel”

A minapi budapesti nemi erőszak ügy után a közösségi hálók és a magyar médiában elhangzott reakciók felvetik a kérdést: mennyi szimpátiára számíthat a társadalom részéről az a nő, akit megerőszakolnak? Az Egyesült Államokban erre a jelenségre külön kifejezés van. A „nemi erőszak kultúrájáról” (rape culture) egy New Yorkban élő magyar szakújságírót, Gazdag Juliát kérdezte a hvg.hu.

A címlapról ajánljuk