OTP Bank Nyrt.
OTP Bank Nyrt.
Tetszett a cikk?

A koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozások feloldásával lassan kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba. De mik azok a szokások, amiket tovább viszünk ebből az időszakból? Mi az, ami marad a járvány után is? Előző cikkünkben megkérdeztük olvasóinkat a bankolási szokásaik változásáról, az eredményeket az OTP Bank szakértői segítségével elemezzük.

A lakossági bankolási szokásokban jelentős változásokat eredményezett a koronavírus járvány, illetve az emiatt bevezetett veszélyhelyzet. A tavaszi rendkívüli helyzetben több tízezer ügyfél kezdte el újonnan használni az OTP Bank digitális csatornáit. Persze a bank szakértői szerint ez nem csak a vírus hatása, hiszen online kampányokkal, kedvezményekkel korábban is ösztönözték az áttérést, valamint a fiókokban is segítették azokat, akik eddig nem használták digitális megoldásokat.

Személyes ügyintézés nélkül már sok szolgáltatás elérhető: számlát nyithatunk, csekkeket fizethetünk, utalhatunk, módosíthatjuk a kártyalimiteket, kezelhetjük a befektetéseinket, lekötéseinket, feltölthetjük mobilunkat, módosíthatjuk az adatainkat, vagy akár igényelhetünk hitelt/kölcsönt is.

Az előző cikkünkben elhelyezett kérdőívet kitöltők kétharmada a a járvány kitörése előtt is inkább az interneten bankolt vagy mobilbankot használt, ötödük a számlafizetést és az utalásokat a neten intézte, de hitelért/kölcsönért vagy számlanyitásért a bankba ment, azonban 10-ből csupán egy kereste fel mindig személyesen a bankfiókot.

Az OTP Bank adatai szerint a járvány kitörése előtti időszakhoz képest számottevően megnőtt a pénzügyeiket internetes/mobilos megoldásokkal intézők száma. Mintegy 10 százalékkal bővült a belépő ügyfelek száma (és mintegy 15 százalékkal nőtt a bejelentkezések darabszáma is) az internet-és mobilbankon egyaránt. A szolgáltatások közül különösen a különböző digitális számlafizetési megoldások voltak népszerűek, mint például a QR-kódos csekkbefizetés.

Több mint 10 százalékkal nőtt a mobilbankba újonnan regisztrálók száma is. Az OTP szakértői örömmel látják azt is, hogy nem csak a fiatal korosztály intézi szívesen online a pénzügyeit. Adataik azt mutatják, hogy a 65 év feletti ügyfeleik is szívesen élnek a digitális megoldásokkal.

A megkérdezettek csaknem fele úgy nyilatkozott, hogy nem csak a kijárási korlátozások miatt váltotta le a személyes ügyintézést, hanem egyébként is elege volt már a postára, bankfiókba járásból, 39 százalékuk pedig arra hivatkozott, hogy szereti az újdonságokat és a modern technológiát kipróbálni. Kevesebben voltak azok (20 százalék), akik a vírustól való félelem miatt váltottak.

Felmérésünk résztvevőinek nagy többsége (77 százalék) minden banki ügyét az interneten intézi, 17 százalékuk a sárga csekkel postára megy, az utalásokat viszont interneten intézi, és elenyésző (6 százalék) azoknak a száma, akik továbbra is csak a készpénzben hisznek.

A netbank, mobilbank adta lehetőségeken belül a közüzemi díjak, csoportos megbízások fizetési módozatainak használata is bővült, sokan a karantén ideje alatt tértek át a készpénzes befizetésről az online kiegyenlítésre – tudtuk meg az OTP Bank szakértőitől, akik szerint az alternatív, online csekkbefizetés lehetősége mutatta a leginkább szembetűnő növekedést. 

Több mint 15 százalékkal nőtt a digitális átutalások száma, mintegy 50 százalékkal a Díjnetes tranzakcióké, a már említett SmartBankos, QR-kódos postai csekkbefizetések száma pedig több mint négyszeresére ugrott.

 10-ből 7 kitöltő, amit csak lehet, online intéz, 24 százalék átutalásra és közüzemi számlák fizetésére használja a netbankot, de vannak olyanok is, akik csak a számlaegyenlegük lekérdezéséért lépnek be.

2020 tavaszán a kártyahasználatban látszólag ellentmondásos folyamatok zajlottak. Az OTP adatai szerint az előző év azonos időszakához képest összességében csökkent ugyan a kártyás tranzakciók száma és forgalma, de csalóka a szám, mivel több iparágat negatívan érintett a kijárási korlátozás, visszaesett a forgalom, kevesebbet költöttünk szórakozásra, utazásra, benzinre vagy öltözködésre, vagyis áthelyeződtek a prioritások.

Az OTP Bank szakértői ugyanakkor azt látják, hogy bár ritkábban, de nagyobb értékben használták az ügyfelek a kártyájukat, emelkedett a tranzakciók átlagértéke, az emberek egy része igyekezett elkerülni a készpénzhasználatot.  Az online vásárlások esetében is azt figyelték meg, hogy emelkedett az internetes forgalom aránya, sokan otthonuk biztonságából intézték a vásárlásaikat.

A kérdőívünket kitöltők döntő többsége (69 százalék) bankkártyát, vagy mobilfizetést használ még a legkisebb összegek kiegyenlítésére is, és mindössze 7 százalékuk ragaszkodik a készpénzhez. A válaszadók negyede hol kártyával, hol készpénzzel fizet.

A megkérdezettek kicsivel több mint fele (51 százalék) a veszélyhelyzet elmúltával is online fog intézni mindent, amit tud, 29 százalék az aránya azoknak, akik teljesen el fogják hagyni a készpénzt és csak kártyával, vagy mobillal fizetnek majd, 20 százalék pedig biztos benne, hogy a közüzemi díjakat már az interneten fogja fizetni.

Az OTP Bank minden évben elkészíti az Öngondoskodási Indexet, amellyel a lakosság pénzügyi tudatosságát, megtakarítási szokásait méri fel. A 2019-es eredmények (a korábbi évekhez hasonlóan) azt mutatták, hogy a magyarok megtakarításaikkal elsősorban rövid távra terveznek.

A bank 2020 őszén fogja felmérni éves kutatásával, hogy a járványhelyzet hogyan alakította át – ha egyáltalán átalakította – a pénzügyi gondolkodást. A megtakarítási hajlandóságról egyelőre nehéz pontos képet alkotni, hiszen csak hosszabb időszak után lehet majd látni a járvány következményeit – vélik az OTP szakértői.

Elöljáróban azt látják, hogy a tágan értelmezett megtakarítás nem esett vissza, sőt a készpénz és a fizetési számlán lekötetlenül tartott fizetőeszközök jelentősen gyarapodtak. Jelenleg a megtakarítókra jellemzőbb, hogy kivárnak, bár az állampapír vásárlási hajlandóság újra az év eleji szinthez közelít, valamint a befektetési alapok iránt is kezd visszatérni a befektetők bizalma –egészítették ki válaszukat az OTP szakértői.

A felmérésünkben részt vevők fele úgy nyilatkozott, hogy ha sikerülne megtakarítania egy nagyobb összeget, akkor keresne egy vonzó befektetési formát és a bankokra bízná a pénz forgatását. 30 százalékuk nyitna egy új lakossági számlát, ott tárolná a megtakarítását, és nem nyúlna hozzá, 20 százalékuk pedig otthon tartaná a pénzét.

Online szolgáltatások

Az OTP Bank digitális szolgáltatásainak köszönhetően gyorsan és biztonságosan intézheti pénzügyeit internet- és mobilbankján keresztül. Internetkapcsolat segítségével így akár otthona kényelméből:

  • intézheti utalásait
  • befizetheti csekkjeit
  • kártyalimitet módosíthat, bankkártyát aktiválhat/letilthat
  • nyithat számlát
  • kezelheti befizetéseit/lekötéseit
  • feltöltheti mobilegyenlegét
  • módosíthatja adatait
  • sőt akár hitelt vagy kölcsönt is igényelhet.

A fenti szolgáltatásokról további információ itt található.

Vásárlásai során pedig érintésmentesen fizethet a mobilfizetési szolgáltatásoknak köszönhetően androidos vagy iOS készülékein egyaránt.

Az oldalon elhelyezett tartalom az OTP Bank megbízásából, a HVG BrandLab közreműködésével jött létre. A tartalom előállításában a hvg.hu és a HVG hetilap szerkesztősége nem vett részt.

OTP Bank Nyrt.

Bankba járni se fogunk már úgy, mint régen

Bár már enyhített a kormányzat a Covid-19 vírus miatt bevezetett veszélyhelyzeten, valószínűleg nem vállalunk túlzott kockázatot azzal a megállapítással, hogy az elmúlt hónapok gyökeresen megváltoztatták az életet. A veszélyhelyzet miatti életmódváltás egyebek mellett abban is megmutatkozott, hogy sok más mellett a banki szolgáltatások használata – mint például a számlanyitás, a hitel és kölcsön igénylése, vagy a közüzemi díjak befizetése - is még inkább az online térbe terelődött. Ön hogyan változtatott szokásain? Töltse ki kérdőívünket!

Palkovics: Várhatóan marad a tiltás a tömegrendezvényekre

Palkovics: Várhatóan marad a tiltás a tömegrendezvényekre

Hogy végezhet egy vírus olyanokkal, akiket meg sem fertőzött?

Hogy végezhet egy vírus olyanokkal, akiket meg sem fertőzött?

Unokahúga szerint Trumpot az apja formálta krónikus hazudozóvá

Unokahúga szerint Trumpot az apja formálta krónikus hazudozóvá