szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Május 11-étől, szombattól megváltozik a Belváros felé tartó autóbuszok forgalmi rendje a Baross téren és áthelyezik a 7-es autóbuszok megállóhelyét is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A Kerepesi útról a Belváros felé tartó közúti forgalom haladása is megváltozik.

Szombattól várhatóan július elejéig a Belváros felé tartó forgalom előtt megnyitják a Baross tér északi oldalán, a Thököly útról a Rákóczi út felé tartó útpályát - közölte a BKK. Emiatt módosul a tér forgalmi rendje, a Kerepesi út felől érkező járművek a pályaudvar előtti szakaszon elhaladva balra fordulva érik el az új útszakaszt.

A Thököly útra továbbra is csak a taxik, a tömegközlekedési járművek és az építési forgalom hajthat be. A Kerepesi úton a Hungária körút felé tartó forgalom rendje nem változik, azonban a sávok vonalvezetése új lesz, ezért a BKK azt kérik az autósokat, hogy "ne megszokásból vezessenek!" A Kerepesi út felől a Fiumei út továbbra is a Kerepesi út – balra Lóvásár utca – jobbra Mosonyi utca – balra Festetics utca – balra Fiumei út útvonalon érhető el.

©

A forgalmi rend megváltozása miatt áthelyezik az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 173-as, a 173E, a 178-as, a 907-es és a 973-as jelzésű, a Blaha Lujza tér felé tartó autóbuszok megállóhelyeit is. Az új megállóhelyet a Thököly úton, a Nefelejcs és a Bethlen Gábor utcai szakaszon, az Arzenál Áruház előtti részen jelölik ki. A Keleti pályaudvar felől érkező utasok biztonságos közlekedését gyalogos átkelőhely segíti a Bethlen Gábor utca torkolata közelében - tette hozzá a BKK.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!