szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A közúti balesetek számát tekintve India az első helyen áll a világon. Évente mintegy 110 ezren halnak meg az utakon. Most megint egy utasokkal teli busz zuhant szakadékba: 17-en meghaltak.

Hegyvidéki útról szakadékba zuhant egy autóbusz Kasmír indiai fennhatóságú részén, 17-en meghaltak, harmincnál többen megsérültek – közölte kedden a helyi rendőrség.

A 34 sérültet kórházba vitték, többet súlyos állapotban. A busz Dzsammu városából tartott Szrinagarba, Dzsammu és Kasmír szövetségi állam fővárosába. A baleset a Szrinagartól 200 kilométerre délre fekvő Rámbannál történt – mondta Rádzses Kumar rendőrtiszt.

A jármű 121 méteres mélységbe zuhant. Az előzetes vizsgálatok szerint a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött egy éles kanyarban. 

A közúti balesetek számát tekintve India az első helyen áll a világon. Évente mintegy 110 ezren halnak meg az utakon. A tragédiák fő okaiként a rossz minőségű utakat, a figyelmetlen sofőröket és a korszerűtlen járműveket említik.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!