szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha teheti, kerülje el a budakalászi körforgalmat az elkövetkező hetekben. De nem teheti, ha egyszer arra lakik, mert nincs alternatíva.

Óriásdugókra kell számítani a budakalászi körforgalom vonzáskörzetében keddtől, azaz május 16-tól. A körforgalom átépítése már megkezdődött, de most újabb stádiumba érnek a munkálatok, és emiatt

megszűnik az M0-sra (a Megyeri hídra) vezető gyorsítósáv

– írta az Endrei körkép című helyi blog a Magyar Közút tájékoztatására hivatkozva. Ez azt jelenti, hogy aki Buda felől érkezik, és a Megyeri hídra kanyarodna rá (hogy például Észak-Pestre tartva megússza a bedugult Árpád hídon való közlekedést), annak elsőbbséget kell adnia a körforgalomból kihajtó autósoknak. Ez nagy valószínűséggel torlódásokhoz vezet, így a Dunakanyarba és a körgyűrűre igyekvőknek ezzel is számolniuk kell.

©

A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy ne megszokásból közlekedjenek.

A körforgalomban több sávban is aszfaltozni fognak, utána pedig új munkafázis következik: a 11-es út Szentendre felől érkező ágán zárják le megint a középső sávot.

A felújítás várhatóan júniusban fejeződik be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Matovic: Megfelelt a Szputnyik vakcina a Szlovák Tudományos Akadémia tesztelésén

Matovic: Megfelelt a Szputnyik vakcina a Szlovák Tudományos Akadémia tesztelésén

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Eltávolítják a lengyel ombudsmant

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet

Oroszország kiutasított tíz amerikai diplomatát, és hazaküldte a nagykövetet