szerző:
László Ferenc
Tetszett a cikk?

Ebből a Volkswagenből konkrétan egyetlen darab létezik, és bár magyar kezek munkáját dicséri, egy távoli kis szigetről érkezett hazánkba.

A mellékelt fotókon látható négykerekűvel egy visegrádi parkolóban sodort össze minket a véletlen. A képeken egy abszolút egyedi megjelenésű Volkswagen Transporter pickup látható.

©
©

Mint kiderült, a magyar tulajdonos egyben az autó készítője is, aki főállásban ilyen és ehhez hasonló autók építésével foglalkozik. A jármű két darab Volkswagen Transporter összeillesztéséből készült és 3 hónapnyi megfeszített munka eredménye.

©
©
©

A 2009-es gyártmányú T5-ös Transporterre épülő autónak a rendszáma sem hétköznapi. Első blikkre brit azonosítóra gyanakodhatunk, és tulajdonképpen nem is járunk messze az igazságtól.

©
©

A jobbkormányos különleges Volkswagen ugyanis Jerseyn készült és ott kiadott helyi rendszámmal rendelkezik. Jersey a Csatorna-szigetekhez tartozó Jersey Bailiffség szigete. A La Manche-csatornában található szigetcsoport Franciaországtól látótávolságnyira fekszik, mégsem Franciaországhoz, hanem a sokkal távolabbi Egyesült Királysághoz tartozik.

A 116 négyzetkilométeres, tehát az 525 négyzetkilométeres Budapestnél jelentősen kisebb Jerseyn mintegy 105 ezer fő él, a sziget útjainak hossza körülbelül 570 kilométer. Az Európai Unión kívüli Csatorna-szigeteknek saját törvényhozása, saját választott vezetői, illetve saját valutája van.

Érdekesség, hogy a Csatorna-szigetek volt a brit birodalom egyetlen olyan része, melyet a második világháborúban elfoglaltak a német csapatok.

©

A fenti képeken látható különleges Volkswagen ugyan nem eladó, de mivel az építője hamarosan Budapestre kívánja költöztetni vállalkozását, könnyen lehet, hogy a közeljövőben több hasonló autó is rója majd a hazai utakat. Ha nem is ennyire különleges, de a maga nemében ugyancsak tekintetmágnesnek számító VW Multivan Bulli70-ről készített részletes tesztünk itt olvasható.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szentjánosbogár százmillió éves ősét fedezték fel egy mianmari borostyánban

A szentjánosbogár százmillió éves ősét fedezték fel egy mianmari borostyánban

Már a 2032-es olimpia rendezésére készülünk

Már a 2032-es olimpia rendezésére készülünk

Több mint százezer érettségiző vár a kormány döntésére az oltásról

Több mint százezer érettségiző vár a kormány döntésére az oltásról