szerző:
László Ferenc
Tetszett a cikk?

Ez az itthon készült retro NDK-járgány klíma helyett vízhűtéssel gondoskodik a beülők nyári hűtéséről.

Az apró Trabantoknál eggyel nagyobb méretben támadó Wartburgok nem is olyan régen még a hazai utcakép szerves részét képezték. Magyarországon a legtöbb Wartburg az 1966-ban debütált "kocka" sorozatból származott, mely először 1000-es, majd pedig 353-es típusjelzéssel, és persze elmaradhatatlan kétütemű életérzéssel támadt.

Utóbbi sorozatból találtunk most egy egészen egyedi módon átalakított hazai példányt:

©

A mellékelt fotókon látható autó a Waterburg nevet kapta, ugyanis utasterében egy levegő- és vízbefúvással rendelkező, LED-hangulatvilágításos négyszemélyes jakuzzi kapott helyet.

©

A komolyan megerősített Waterburg önerőből képtelen mozogni, hiszen motorterében az erőforrás helyét az uszodatechnika vette át. A gyári motorral amúgy sem lenne túl fürge a kocsi, melynek tömege adott esetben a 2,5 tonnát is elérheti.

©

Érdekesség, hogy a kormány a motortér első részében kapott helyet. A megfelelő érintésvédelemmel ellátott autó többek közt hangszórókkal, USB-csatlakozókkal, 31 literes elektromos hűtőtáskával és grillezővel is fel van vértezve.

©

A bárki által kibérelhető Waterburg üzemeltetésének feltétele, hogy tőle 50 méteren belül található legyen egy 16 A-s áramforrás, illetve egy csapcsatlakoztatás.

©

 

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt kilenc koronavírusos beteg, köztük egy 42 éves férfi

Meghalt kilenc koronavírusos beteg, köztük egy 42 éves férfi

Deutsche Welle: Orbán leszalámizta a független sajtót

Deutsche Welle: Orbán leszalámizta a független sajtót

Csinált a Mozilla egy új bővítményt, ön is segíthet rendet tenni a YouTube-on

Csinált a Mozilla egy új bővítményt, ön is segíthet rendet tenni a YouTube-on