szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bajorok szerint a megújult logó kifejezőbb az új generációknak.

Az autóiparra egyre inkább jellemző digitalizáció és elektromobilitás kapcsán nemcsak a termékek változnak meg, de az autómárkák emblémáikban is követni próbálják a változásokat.

Természetesen időnként minden autógyártó változat a legfontosabb megkülönböztető elemén, az emblémáján, jellemzően valamilyen identitásváltást is jelezve a lépéssel. Ilyen átalakulást jelzett mostanság a Volkswagen logójának változása, a KIA, vagy az Alfa Romeo megújult jelvénye, és most a BMW is némileg átalakítja a márkajelzését.

©

Több mint 100 éves egyébiránt a vállalat híres kék-fehér címere, amelyben egyfelől a bajor zászló színei tűnnek fel, míg a motívum a cég egyik elődjének, majd a vele összeolvadt Rapp-művek emblémájának átrajzolt változata, amit átvett a BMW.

A mostani embléma láthatóan sokkal világosabb összhatású, mint a jelenlegi dizájn, és a BMW kommunikációja szerint is az új nemzedéknek szól.

A BMW két almárkája a BMW i, és BMW M-részleg is megkapja a maga új logóit, amelyeknél a sportrészleg esetében inkább kétdimenzióssá vált a jelzés, míg az "i" almárka jele inkább egyszerűsödött.

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Fotók jöttek a dusnoki motoros tragédiáról

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet