szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai gyártó folyamatosan fejleszti a szoftverét, melynek köszönhetően szépen lassan egyre közelebb kerülünk a valódi önvezetéshez.

Az alábbi felvételt egy Tesla Model 3 utasterében készítették, és az látható rajta, hogy az amerikai villanyautó magától lefékez, amint egy előtte található közlekedési lámpa tilos jelzésre vált.

A rendszer a központi kijelzőn piktogramokkal jelzi az észlelt lámpákat, vagyis egyértelműen közli a sofőrrel, hogy adott esetben áthalad egy kereszteződésen, vagy megáll a piros jelzésnél. A Model 3 ezenkívül akkor is állóra fékezi magát, ha STOP táblát "lát".

Egyelőre nem tudni, hogy a felvétel egy fejlesztői tesztautóban készült-e, vagy esetleg a Tesla már megkezdte az új funkciót magával hozó szoftver terítését.

Ahogy a legtöbb modern autó, úgy egyelőre a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Tesla Model 3 is csak Level 2-es önvezetéssel rendelkezik, vagyis az ötlépcsős iparági besorolásból hivatalosan a második szintet képes megugrani. A világ első Level 3-as autóját, az új Audi A8-at 2017-ban mutatták be, és az idén érkező új Mercedes S-osztályban is ilyen vezetéstámogató rendszer lesz.

©

Kormány és hagyományos pedálsor még a Level 4-es autókban is lesz, de ezekben rövidebb ideig akár már szunyókálni is lehet majd vezetés közben. A Level 5-ösök lesznek az első olyan járművek, melyekbe már nem szerelnek kormányt és pedálokat.

Egyes gyártók korábban már 2019-2020 magasságára ígérték az első 4-es, illetve 5-ös szintű önvezető autókat, azonban a fejlesztések a vártnál jelentősen lassabban haladnak, és egyelőre a jogi környezet sem áll készen ezen járművek fogadására.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
László Ferenc Autó

Túladagolt technológia: teszteltük az új Audi A8-at

Amit az autóipar 2018-ban tud, az bekerült a luxusautóba, és ez még az S-osztályos Mercedesnek és a 7-es BMW-nek is alaposan feladja a leckét. A léc igen magasan van, de vajon sikerül-e megugrani?