szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Izmir közelében 4000 munkahely jött volna létre, de a német cég a koronavírusra hivatkozva lefújta a milliárd eurós befektetést.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A VW csoport leállítja törökországi építkezésének terveit. 

"A háttérben a globális autóipari kereslet visszaesése áll, amelyet a koronavírus-válság okozott " - mondta a társaság szóviője Wolfsburgban. 

A világjárvány előtt a csoport elsősorban a VW Passat és Skoda Superb számára akart új kapacitásokat létrehozni, amivel a keleti terjeszkedést szolgálták volna ki. Az új, több márkát kiszolgáló üzemben évente közel 300 000 autót gyártottak volna.

Az első kétségek akkor merültek fel a gyár helyszínválasztásával kapcsolatban, amikor a német vállalat komoly kritikákat kapott, amiért együttműködik a korántsem demokratikus török állami vezetéssel. A jelenlegi döntésben a cég inkább a koronavírus miatti visszaesést hangsúlyozta, ám a német lapok megjegyzik, hogy a döntés komoly csapást jelent Erdogan török elnök számára is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A lengyel busz egyik utasa halt meg a balesetben

A lengyel busz egyik utasa halt meg a balesetben

A magyar uniós biztos is elítélte a belarusz tüntetők véresre verését

A magyar uniós biztos is elítélte a belarusz tüntetők véresre verését

Szünetel a közel 100 ezerbe kerülő PCR-tesztelés Hódmezővásárhelyen

Szünetel a közel 100 ezerbe kerülő PCR-tesztelés Hódmezővásárhelyen