szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két férfi ellen emeltek vádat.

Egy siófoki autókereskedés udvaráról vittek el járműveket tolvajok – adta hírül a Somogy megyei főügyészség. Az  ügyészség beszámolója szerint az elsőrendű vádlott tudott arról egy tipp révén, hogy a telepen lévő szervizes autóban hagyják az ott javításra váró autók indítókulcsait.

2020 áprilisában a hajnali órákban a férfi meggyőződött arról, hogy valóban a kocsikban vannak a kulcsok, majd kiválasztott egy 4,7 millió forint értékű kisteherautót. A kereskedés kapuját rögzítő lakatot egy erővágóval levágta, majd zsákmányával elindult az M7-esen Budapest irányába. A gépkocsi azonban lassulni kezdett, ezért kénytelen volt egy pihenőhelyen hagyni.

©

Másnap hajnalban – ekkor már ismerősét is magával vitte segíteni – újból Siófokra utazott, és egy majdnem 5 millió forintot érő kocsit hozott el, amit Érden próbált meg elrejteni, de a somogyi rendőrök még aznap lefoglalták az autót.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a férfi saját, külföldről behozott gépkocsija kapcsán is bűncselekményt követett el, mivel arra olyan ideiglenes forgalmi rendszámot szerelt fel, amire nem volt engedélye, továbbá gépjármű-indítási naplót és megbízási szerződést hamisított.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elsőrendű vádlottal szemben 4 év letöltendő börtönbüntetést javasolt, míg társárára felfüggesztett börtönbüntetést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyvadak diétán: menetpróbán a konnektoros Audi Q7-es és az A8 L

Nagyvadak diétán: menetpróbán a konnektoros Audi Q7-es és az A8 L

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton