Tetszett a cikk?

A bajor gyártó egyik legkomolyabb vezetési élménnyel kecsegtető modellje most minden korábbinál erősebb lett.

A 2017-ben ráncfelvarrt BMW M2 egyáltalán nem nevezhető gyengének, vezetési élményben szegénynek pedig végképp nem. 2018-ban pedig megérkezett a kihegyezett, még erősebb és még keményebb sportváltozat, az M2 Competition.

M2 Competition
©

Míg a normál M2 "csak" 370 lóerőt szabadít rá a hátsó kerekekre, addig az M2 Competition már 410 lóerős teljesítménnyel büszkélkedhet. Ez pedig annak az M4-ből érkezett 3 literes sorhatos motornak köszönhető, ami az eddigi 500 helyett immár 550 Nm-es nyomatékcsúccsal bír. Az Otto-részecskeszűrőnek köszönhetően a motor nem csak erős, hanem minden károsanyag-kibocsátási normának is megfelel.

Akadnak azonban olyanok, akik még az M2 Competition produckiójával sincsenek teljesen megelégedve. Pontosan nekik készült a most leleplezett Lightweight változat. A finomhangolt BMW 330 extra lóerőt és 330 extra Nm-t vonultat fel.

©

 

©
Ily módon a motor már nem kevesebb, mint 740 lóerős teljesítményt, illetve 880 Nm-es nyomatékot szabadít rá a kerekekre.
©
©

A Lightweight BMW M2 Competition Finale Edition menetteljesítményei egyelőre ismeretlenek, az alapmodell 4,2 másodperc alatt lő ki állóhelyzetből 100-as tempóra.

©
©

A 2015 és 2020 között gyártott típus legerősebb gyári változata a 2019 végén érkezett M2 CS, mely 450 lóerős és 550 Nm-es nyomatékú modell 4 másodperces 0-100-as szintidővel rendelkezik. Az új 2-es sorozatú kupét várhatóan az idei év második felében leplezik majd le, az M-es változat érkezésére pedig leghamarabb 2022-ben kerülhet sor.

BWM M2 CS
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!