Hegyi Attila és catering-cége, az Albatros Party Service a szervezője a hvg.hu 2005-ös legnagyobb rendezvényének: annak a partinak, amelyen a gazdasági portál munkatársai és a meghívottak a weboldal totális megújulását ünneplik. Ennek alkalmából szerettük volna jobban megismerni a cégvezetőt, aki nem véletlenül tör lándzsát a minőségi vendéglátás mellett.

- Magam is vendéglátói végzettséggel rendelkezem, és viszonylag hamar belekóstoltam a gasztronómia szépségeibe – mondja Hegyi Attila. - Megérintett a dolog öröme: az, ha minél több elégedett vendég hagyja el az éttermet. Rájöttem arra is, hogy nemcsak az ételek íze a fontos, hanem a vizuális megjelenítésük is. Így az országban az elsők között kezdtem foglalkozni ételszobrok és gyümölcsfaragások megvalósításával, amit csak „múlandó művészetként” szoktam emlegetni. Gyönyörű tud lenni egy faragott dinnyékből készített szökőkút!



- Mielőtt létrehozta volna az Albatros Party Service-t, már két másik cégben is társtulajdonos volt.

- Valóban, mindkettőben nagyjából két-két évig dolgoztam társtulajdonosként és szakmai vezetőként. Az egyik az Events Hall catering-cége, a Gourmax Kft. volt, később csábító ajánlatot tett a piaci szereplők közül az egyik legsikeresebb rendezvényszervező vállalkozás, a Roxer csoport, és létrehoztuk a Kis Herceg Gasztronómiai Kft.-t. Nyolc hónapja megalakítottuk az első teljesen önálló cégemet az Albatros Party Service-t, ahol megalkuvás nélkül valósíthatjuk meg elképzeléseimet. Törekszünk rá és a visszajelzések szerint sikerült valódi, modern, 2005-ös arculatot adni a vállalkozásnak. Cégünk felépítéséből eredően, a kisszámú, összeszokott, kreatív döntéshozói kör miatt, jóval rugalmasabb, mint egy hagyományos felépítésű, nehézkes mechanizmusú nagyvállalat. Így a körülmények és az igények változására hatékonyabban és gyorsabban reagálunk, és árainkat is könnyebben tudjuk a megrendelő pénztárcájához igazítani. Ám mindenekelőtt arra törekszem, hogy azt a forradalmi változást, ami az éttermi gasztronómiai kultúrában az elmúlt tíz évben lezajlott, maradéktalanul átültethessem a catering-szegmensbe. Megérkeztek a távoli ízek, robbanásszerűen javult a minőség, de ez a rendezvényeken még kevéssé köszön vissza.

- Mennyire szövi át az életét a gasztronómia?

- Kis túlzással azt mondhatnám: ezzel kelek, ezzel fekszem. Sokat főzök otthon, kísérletezek, és kitalálom az új fogásokat. A rendezvényeken ezeket a jól kiforrott ötleteket igyekszem megvalósítani. Azt hiszem, elmondhatom, a gasztronómia a szenvedélyem. Ugyanakkor precízen dolgozunk: egyeztetetünk a megrendelővel, majd a kreatív koncepció alapján megírom a menüt. Mindent kérést és körülményt figyelembe veszünk: mi az esemény üzenete, milyen összetételű a korosztály és a nemek aránya, de még azt is, milyen a meghívott vendégek képzettsége és beosztása az adott cégnél. Folyamatosan ellenőrzöm a munkafolyamatot, és igyekszem mindvégig jelen lenni a konyhában. Természetesen, ilyenkor már percre pontos forgatókönyvvel dolgozunk. A rendezvény után néhány nappal az ügyféllel újra leülök, hogy elemezzük, kiértékeljük a tapasztalatokat, mert rendkívül fontosb számomra a visszajelzés.

- Merrefelé halad ma a catering? Mit kell másképp csinálni annak, aki talpon akar maradni?

- Ma természetesen csakis minőségi alapanyagokkal szabad dolgoznunk. És változik a kínálat. Ma már nem elég töltött káposztát és marhapörköltet kínálni. Ugyan a magyar konyhaművészet is hangsúlyos, de már például a sushi is mindennapos kérés. Nagyon fontos, hogy jó értelemben vett „show” legyen a catering: hogy a szakács a menüsor bizonyos elemeit a vendég előtt, élményszerűen készítse el.. Nagyszerű élményt nyújthat például egy mediterrán tésztabár, ahol a szakács a vendégek szeme láttára alkot személyre szabott ínyencségeket. A koktélbárban ma már nemcsak a szakértelemre és a márkás italokra van szükség, de arra is, hogy a kiszolgálás néha „akrobatikus” mutatványokkal is párosuljon. Az eszközparkra is figyelni kell, alapkövetelmény, hogy elegáns, mutatós eszközökkel oldjuk meg a tálalást és a terítést. Képzett személyzetet alkalmazunk, a szakácsok olyan szakértő „művészek”, szakmájuk mesterei -, akikkel már régóta együtt dogozom. Felszolgálóink a szakmájuk iránt alázatot kell mutatsanak, az udvariasságra pedig kiemelt hangsúlyt fektetnek.

A kiszolgáló személyzet vizuálisan is üdítő; már a jelentkezésnél fennakadnának egy előzetes szűrőn, hiszen személyesen válogatom őket. A TV2 Bridget Jones- partiján például kifejezetten modell-szépségű férfi felszolgálókra volt szükség. Ugyanakkor, gyakran merül fel igény arra is, hogy a munkatársak biztos idegennyelv-tudással rendelkezzenek. A borpultnál szakértő sommelier ajánlja a szép borokat. Érdekességképpen elmondanám, annak idején a jégszoborból történő italkínálást is én találtam ki - egy kávéforgalmazó cég jeges kávéját népszerűsítettük így. Munkatársaimmal együtt folyamatosan azon dolgozunk, hogy vendégeink mindig elégedetten, szép élményekkel távoznak rendezvényeinkről.

A hvg. hu fogadásának ételsora

Hideg ételek

Fetasajtos padlizsán pástétom


Sáfrányos parajjal töltött makréla
Jércemell filé paprikás gomba raguval töltve
Konyakos libamájpástétom
Pulykagalantin mozarellával és szárított paradicsommal

Gorgonzolás sertésszűz tésztában sütve
Káposztával töltött csülök tekercs
Ausztrál hátszín aszalt szilvával és dióval

Saláták

Frissen kevert Cézár saláta
Mozzarella bazsalikomos paradicsommal
Laskagomba saláta
Tojásos burgonyasaláta

Meleg ételek

Fogas filé fehérboros gombamártással sült zöldségekkel és vajas burgonyával
Cukkínis jérceragu kecskesajt mártásban vadrizzsel
Fűszeres sajtkrémmel töltött pulykamell burgonya pürével
Esterházy rostélyos burgonyagombóccal
Farfalle brokkolival négysajt mártásban

Desszertek

Flódni


Tiramisu
Málna mousse
Kapros-túrós lepény
Fekete erdő torta
Profiterol

Sajt és gyümölcs látványasztal:

A hazai sajtkultúra bemutatója friss gyümölcs kavalkáddal

Referenciáink:

Az elmúlt évek során az alábbi cégek tiszteltek meg bizalmukkal, s nyújtottunk számukra catering szolgáltatást.

Accenture, Alfa Romeo, Astra Zeneca, Bayer Group,BEGHIN-SAY MAGYARORSZÁG, BMW, British American Tobaco, Citroen, CIB Bank, Chibo, Coca Cola, Concorde, Cosmopolitan, Danone, Egis Rt.,Eggon Kft, Erste bank,Fiat Magyarország, Finlandia, Four Season Hotel, Fresfields Bruckhause Deringer, Füles, Honda, HP Magyarország, HVG, Jack Daniel’s, Koktél Magazin, Lindner Budapest Kft Matáv, Mc’Donalds, Mobil GPS Hungary, Motorola, Nokia, O’neill, Panasonic, Pannon Gsm, Pepsi Cola Pesti Est , Pfizer, Philip Morris, Pirreli, Porshe Hungaria, Rapülök Kft., Renault Hungaria, Renault Trucks, Rover, Rynart Transport Hungary, RTL-KLUB, Sanoma Budapest,Shell Cisco System, Suzuki Hollós, Telenor, T-Mobile, TV2, Unilever, Wallis Motor Kft.,Viva TV Vodafone, Volks Bank, Volkswagen,Volvo, Xerox, ZWACK Rt.

Albatros Party Service - Repüljön velünk a gasztronómia szigetére 



http://www.albatrosparty.hu/

(X)

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Megéri olcsóbb telefont venni? Kipróbáltuk a jóárasított, “lite” verziós mobilokat

Megéri olcsóbb telefont venni? Kipróbáltuk a jóárasított, “lite” verziós mobilokat

Coutinho orvosi vizsgálatra Münchenbe érkezik

Coutinho orvosi vizsgálatra Münchenbe érkezik

125 embert igazoltattak a rendőrök egy angyalföldi illegális gyorsulási versenyen

125 embert igazoltattak a rendőrök egy angyalföldi illegális gyorsulási versenyen

Merjünk kicsit álmodni: Z4-es BMW-ket eresztettünk össze egy spéci Mazda MX-5-tel

Merjünk kicsit álmodni: Z4-es BMW-ket eresztettünk össze egy spéci Mazda MX-5-tel

Tovább folytatódik az Open Arms kálváriája

Tovább folytatódik az Open Arms kálváriája

Sok értelme lenne megvenni Grönlandot, már ha eladó

Sok értelme lenne megvenni Grönlandot, már ha eladó