Tetszett a cikk?

Az Interware a Sun Microsystems-szel kötött hosszú távú együttműködés keretében kibővítette bérszerver kínálatát.

Budapest, 2005. március 23. – A megállapodás értelmében az Interware-nél üzemeltetett Sun Fire V20z illetve V40z szerverek azoknak a meglévő és potenciális Interware-ügyfeleknek kínálnak professzionális lehetőséget, akiknek nagy teljesítményű, üzleti alkalmazások használatából adódó terhelés mellett is biztonságos és gyors háttérre van szükségük. Az Interware szerverhotelében eddig túlnyomórészt webszervereiket helyezték el az ügyfelek, de egyre többen élnek a szerverbérlet lehetőségével. A Sun Microsystems kínálatával az alkalmazásszervereket működtetni kívánó, főként vállalati ügyfélkör igényeit fogja kiszolgálni a Szerverhotel.

„Nagy öröm számunkra, hogy az Interware a vállalati belső adminisztrációs rendszerek kiszolgálására tökéletes megoldást nyújtó két Sun szervert választotta.” – mondja Kristóf Judit, a Sun Microsystems marketing igazgatója. „Meggyőződésünk ugyanis, hogy a jövő az igények mind pontosabb kielégítésén, az információtechnológia célirányos, személyre és vállalkozásokra szabott használatba vételében van.”

„Az együttműködésből adódó új lehetőségeknek köszönhetően 2005-ben kiemelten a hazai kis- és középvállalatok, valamint a nagyvállalati szektor érdeklődésére számítunk” – mondja Kisérdi Tamás , az Interware Rt. termékfejlesztési vezetője.

„Szerverhotelünkben költséghatékony módon megoldott a szerverek szélessávú internet elérése, az eszközök rendeltetésének és technikai szükségleteinek megfelelő professzionális elhelyezése, egy ipari szinten megvalósított hűtött, pormentes környezetben, ahol biztosítva van a tűz és vagyonvédelem. A 24 órás operátori szolgálat biztosítja, hogy a szélessávú elérés, a klíma, az áramellátás 365 napon át 100 százalékos rendelkezésre állással biztosítsa mindazt a magas szintű elvárást, amit ma már szinte mindenki elvár!” – teszi hozzá Kisérdi Tamás .

Szerver hosting piac

A magyarországi szerver hosting piac – elsősorban a szélessávú internetelérések terjedésének, valamint az egyre szélesebb körben elérhető szélessávú tartalmaknak köszönhetően – az elmúlt időszakban dinamikus növekedett. Az egyre több szervert üzemeltető vállalkozások felismerték, hogy a telephelyükön történő szerverüzemeltetés erőforrást von el a munkatársaktól, és költséghatékonyabb módszer, ha kiszolgálójukat egy jól felszerelt adatközpontban helyezik el. Ráadásul, az ügyfél telephelyén a szerverek eléréséhez szükséges sávszélesség biztosítása jóval nagyobb költséget jelent, mint a szerverhotelben való elhelyezés.

A szerver hosting szolgáltatás előnyeit kamatoztató cégek köre folyamatosan bővül: a webtervező vállalkozások, az internetszolgáltatók, a reklám területén működő cégek, a szoftverfejlesztők, a rendszerüzemeltetők, az online kereskedelmet folytatók, a portálok, az online közösségek, a médiavállalatok mellett megjelentek a pénzügyi és ingatlan szektor képviselői, a tanácsadó vállalatok és márkaképviseletek is. A piaci eloszlásra jellemző, hogy a szervereket üzemeltetők közel fele az IT piac szereplői közül kerül ki, míg a fennmaradó rész egyenletesen oszlik meg a többi szektor között. Jelenleg közel 2500 szerver üzemel hosting-szolgáltatóknál, ebből 1800 szerver az Interware Szerverhotelben hosztol.

Szolgáltatások

A szerverhely megoldások keretében a vállalatok szerverterületet, és a mindenkori igényeiknek megfelelő internet-kapcsolódási lehetőséget bérelhetnek saját gépeik számára. A betelepüléses szolgáltatások tetszés szerint alakíthatóak a vállalatok egyedi igényeivel összhangban. A szerverhotelben „lakók” mindemellett nemcsak azoknak a jellemzőknek és szolgáltatásoknak a kiválasztásában kapnak támogatást, amely pillanatnyi igényeiknek megfelel, hanem a jövőbeli növekedés lehetőségéhez is segítséget nyújtunk.

A szerverbérlet megoldások igénybevételekor az ügyfelek komplett szerverkonfigurációt bérelnek, amelyben a saját maga (vagy egyedi megbízás esetén a Szerverhotel szakembere) alakítja és menedzseli a szoftverkörnyezetet. A bérelt szerverek biztonságos és magas működési színvonalú környezetbe kerülnek.


< /><><>

A Sun Fire V20z és a V40z

Az Interware-nél üzemeltetett kétprocesszoros Sun Fire V20z szerver, az AMD Opteron processzoros szervercsaládjának egyik első tagja óriási teljesítményt, nagyfokú megbízhatóságot és skálázhatóságot kínál, igen kedvező áron - rack optimalizált, 1U magas kivitelben. A 32- és 64-bites rendszereket egyaránt támogatja, lehetővé téve ezzel a meglévő x86 infrastruktúra befektetéseinek védelmét, miközben problémamentes átállást kínál a következő generációs 64-bites operációs rendszerekre és alkalmazásokra. Ideális megoldás alkalmazások széles skálájához, többek között a nagy teljesítményt igénylő műszaki feldolgozási farmokhoz, webszolgáltatásokhoz, adatbázis kezeléshez, és a grid alapú feldolgozási feladatokhoz. További előnye, hogy a Sun teljes rendszertámogatást kínál, amennyiben a termék Linux vagy Solaris operációs rendszerrel (x86 platform változat) kerül megvásárlásra.

A Sun Fire V40z négyprocesszoros szerver olyan tulajdonságokkal - világszínvonalú teljesítménnyel - rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a vásárlóknak, hogy hatékonyan oldják meg informatikai infrastruktúrájuk fejlesztését, költségeik egyidejű csökkentése mellett.

AMD Opteron alapú processzorával és a HyperTransport technológiával a Sun Fire V40z lineáris skálázhatóságot és nagyteljesítményű I/O átvitelt biztosít az x86 alkalmazások számára. Képes a 32 és 64 bites operációs rendszerek és alkalmazások futtatására egyaránt, ezzel is védve a meglévő IT befektetéseket, miközben zökkenőmentes átállást biztosítanak a következő generációs 64 bites rendszerre való áttéréshez. A Sun Fire V40z szerver további, igen vonzó tulajdonságai: rack-be szerelhetőség, redundáns tápellátás, hűtés és RAID adattárolás, Lights Out Management funkció – a távoli rendszerfigyeléshez és felügyelethez, valamint az egyszerű rendszerfrissítéshez – és a három év garancia.


< /><><>

Az Interware Rt-ről

A legjelentősebb magyarországi Internet-szolgáltatók közé tartozó Interware Rt-t 1996-ban, magyar magántulajdonban alapították. Az Internet-szolgáltatás fogalmát kompletten átölelő kínálatával (ADSL, bérelt vonal, szerver hosting, online marketing) a cég naponta kiszolgálja az internetezők felét. A szolgáltató szerver hosting üzletágának nagyságára jellemző, hogy teljes hazai BIX-forgalom fele az Interware géptermében tárolt szerverek irányából generálódik. A vállalat nem csak a saját ügyfeleinek nyújt szolgáltatást, hanem több internetszolgáltató hasonló üzletágát is kiszolgálja. www.interware.hu A Sun Microsystems-ről

A Sun Microsystems vállalatot (Nasdaq: SUNW) 1982-es megalapítása óta egy sajátos jövőkép – „A hálózat maga a számítógép™” – emelte jelenlegi vezető pozíciójába. A Sun mára a világhálót működtető hardverek, szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójává vált szerte a világon. A cég több mint 100 országban van jelen képviseletével, az interneten pedig a http://www.sun.com címen található meg.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

A koronavírus korunk legnagyobb krízise, melyben szó szerint létfontosságú a hiteles forrásból való tájékozódás. A HVG-ben ebben a helyzetben is elhivatottan teszünk eleget küldetésünknek: pontos, tényszerű és független tájékoztatást biztosítunk olvasóinak.

Arra kérünk támogasd munkánkat, hogy a nehéz körülmények között is naprakész információval szolgáljunk neked.
Csak 19 ezer kilométer van ebben az eladó 33 éves Lada kombiban

Csak 19 ezer kilométer van ebben az eladó 33 éves Lada kombiban

Az 5G miatt gyújtogattak az Egyesült Királyságban

Az 5G miatt gyújtogattak az Egyesült Királyságban

Mi van most a telefonjában? Jön a Super SIM-kártya

Mi van most a telefonjában? Jön a Super SIM-kártya