Tetszett a cikk?

A 2009 a Kulturális Turizmus éve. Ennek jegyében nemsokára országos road showra indul Bukovinszky Béla „Fesztiválkommunikáció és fesztivál-gazdaságtan 2009” című előadássorozata, amelynek keretében az idén 10 éves Hegyalja Fesztivál szervezési- és kulisszatitkaiba nyerhetünk bepillantást.


A Deltafest stratégiai és marketing igazgatóját a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtóegyesület kérte fel az előadások megtartására, miután a téma Kommunikációs bombák és aknák címmel nagy sikert aratott a VIII. Felsőoktatási Média Konferencián.

Eljött az idő, hogy a felsőoktatásban részt vevők szélesebb képet kapjanak a fesztiválozásról, mint a rendezvényszervezés egyik ritkábban említett, de roppant sokrétű ágáról. Egy, a Hegyalja Fesztiválhoz hasonló, nagyszabású rendezvény gazdasági, informatikai, logisztikai, rendezvényszervezés és vendéglátás területen is komplex és specifikus szervezési elvekhez igazodik, amely sok izgalmat és sehol máshol el nem sajátítható ismeretet takar. Az előadásoknak egyetemi és főiskolai rendezvények adnak majd otthont, van, ahol a kulturális fesztiválok szerteágazó szakmai tudásanyagát a tanmenetbe építik be, míg máshol állásbörzéken és különböző főiskolai és egyetemi rendezvényeken ismerkedhetnek meg a tanulók hazánk legjelentősebb tehetséggondozást, és magyar kultúrát is támogató zöld fesztiváljának szervezési kulisszatitkaival. Az előadás sorozat bejárja az országot, többek között érintve budapesti, békéscsabai, nyíregyházi, dunaújvárosi, kecskeméti helyszíneket, de a fesztivál promócióval találkozhatunk tatabányai, székesfehérvári kampuszokon is.

Bukovinszky Béla előadásában érinteni fogja a zenei programok szervezését, az operatív ismerteket, a stratégiai tervezést, a marketing oldalt, valamint a rendezvény zöld misszióját is. Az előadásokon a tanulók tájékoztatást kapnak arról a gyakornoki programról is, amelyet a Hegyalja fesztivál hirdetett meg, és amelynek keretében közel háromszáz főnek tudnak majd a fesztivál előkészületeiben, valamint lebonyolításában különböző szakmai feladatot biztosítani. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Helyszínek és időpontok:

Békéscsaba, Tessedik Sámuel Főiskola, április 22.

Nyíregyháza, Nyíregyházi Főiskola, április 29.

Budapest, Kodolányi János Főiskola, május 6.

Budapest, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, május 7.

Kecskemét, KEFO napok, május 13.

Dunaújváros, Dunaújvárosi Főiskola, május 14.

www.hegyaljafesztival.hu

www.meseonline.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Április óta nem követelt ennyi áldozatot a járvány az Egyesült Államokban

Április óta nem követelt ennyi áldozatot a járvány az Egyesült Államokban

Vannak építőipari szakemberek, akik 2021-re már nem is tudnak munkát vállalni

Vannak építőipari szakemberek, akik 2021-re már nem is tudnak munkát vállalni

A Google egyik szakértője rájött, hogyan törjön fel és irányítson iPhone-okat távolról

A Google egyik szakértője rájött, hogyan törjön fel és irányítson iPhone-okat távolról