Csupasz legyen vagy szőrös?

Csupasz legyen vagy szőrös?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Átfogó tanulmány készült a nők szőrtelenítései szokásairól.

Valamiért még mindig izgalmas kutatási területnek tűnik, hogy a nők a csupaszságot vagy a szőrösséget helyezik-e előnybe, ha a nemi szervükről van szó, és a témában szerencsére született is egy friss amerikai tanulmány, amelyből kiderül, hogy most épp a csupaszság áll nyerésre.

A JAMA Dermatology című folyóiratban megjelent tanulmányhoz 3316 fős mintán végeztek felmérést 18-tól 65 éves korú nőkig, és kiderült, hogy 62,1 százalékuk a csupaszságot részesítette előnyben, 59 százalékuk pedig higiéniai okokkal indokolta a szőrtelenítést. A megkérdezett nők 22,4 százaléka a feneke környékén is szeret megszabadulni a szőrtől.

Ami pedig a motivációt illeti, 31,5 százalékuk azért szőrtelenít, mert így vonzóbbnak gondolja a nemi szervét, 21,1 százalékuk pedig a partnere kedvéért teszi. Ami a helyzeteket illeti, a nők 55,6 százaléka a szexet nevezte meg a legjellemzőbb oknak a szőrtelenítésre, 45,7 százalékuk a vakációt, 40 százalékuk pedig egy orvosi vizitet.

A tanulmány olyan érdekfeszítő következtetéseket is levont, mint például azt, hogy a nemi szervüket vadul szőrtelenítő nők többet szexelnek.

Hozzászólások