Búcsúlevelében cáfolja Lázárt a makói gimnázium leváltott igazgatója

Búcsúlevelében cáfolja Lázárt a makói gimnázium leváltott igazgatója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Rója István szerint politikai okok miatt távolították el az iskola éléről.

Levélben köszönte meg az elmúlt 22 munkáját Rója István, a makói József Attila Gimnáziumnak igazgatója - írja a Délmagyar. Mint ismert, Rója egyedül jelentkezett az igazgatói posztra, ennek ellenére az Emmi érvénytelenítette pályázatát. Korábban a képviselő-testület sem támogatta Rója pályázatát, de a szülők az igazgató mellett álltak ki.

Rója levelében cáfolja Lázár János korábbi kijelentését, miszerint az iskola színvonala csökkent, szerinte ezt semmi nem támasztja alá. .

"Egy tanévet tartoztunk a Megyei Intézményfenntartó Központhoz. Ez volt a sötét középkor. Ahogy a népnyelv mondja: se pénz, se posztó. Néhány levélváltás volt az éves kapcsolatunk. Ezután jött a Makói KLIK, melynek igazgatója Farkas Éva Erzsébet (a jelenlegi makói polgármester – a szerk.) volt. Két tanévben költségvetésünk sem volt. Örültünk minden nyert pályázatnak. Egyik ilyen alkalommal a pályázati program kezdetén kértem a KLIK-től a pénzünket. A Makóra utalt pénzzel nem tudtak elszámolni. A határidő szorításában innovatív tantestületünk tagjaival adtuk össze a szükséges anyagi erőt, és valósítottuk meg tanulóinknak a pályázatban leírt programot, megtartva megszokott színvonalunkat."

Meggyőződése, hogy elmozdításának csak is az volt az oka, hogy kollégáival együtt részt vett a kockás inges tiltakozásban, kritizálta a kormány oktatáspolitikáját, és szolidarított a miskolci tanárokkal is.

"Vajon a képviselőink tudják-e, hogy a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas vendégprofesszorának makói gimnazista volt a tolmácsa? Értesültek-e arról, hogy a Dél-afrikai Köztársaságban a napelemmel működő autók világbajnokságán a negyedik helyezett magyar csapatban fiatal mérnökhallgatóként korábbi tanítványunk is ott volt? Megírtuk az újságokban, hogy az Európai Matematikai Leány Olimpián – ahol az országot négy tanuló képviseli – makói tanulónk először bronz-, majd egy év múlva ezüstérmet szerzett. Tudják-e rólunk, hogy a korosztályos országos labdarúgótorna zalaegerszegi döntőjében makói gimnazisták verték ki a Puskás Akadémia csapatát?"

Hozzászólások