"Visszavárunk, Zoli!" – Beckham orvosa műtötte meg Gerát

"Visszavárunk, Zoli!" – Beckham orvosa műtötte meg Gerát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megműtötték a Ferencváros labdarúgójának, Gera Zoltánnak a combját, a visszatérését jövő év elejére valószínűsítik.

Az operációt a világhírű finn Sakari Orava és Lasse Lempainen végezte a finnországi Turkuban – olvasható az FTC honlapján.

Az előbbi orvos korábban többek között Ousmane Dembélé, David Beckham, Marco Van Basten, Didier Deschamps és Josep Guardiola gyógyulásában is segített.

"Zolinak egy komplex combhajlítóizom-sérülése volt, ami nem reagált jól a konzervatív kezelésre. Több MR-felvétel, valamint másodvélemény kikérése után döntöttünk úgy, hogy műtéti megoldásra van szükség" – mondta Pánics Gergely, a Ferencváros csapatorvosa.

Hozzátette, a rehabilitáció körülbelül négy hónapot fog igénybe venni, így a 97-szeres válogatott Gera visszatérése a jövő év elejére valószínűsíthető.

"Ez egy bonyolult sérülés, Magyarországon ritkán operálják, ezért olyan helyre vittük, ahol nagyobb tapasztalatuk van az orvosoknak ezen a téren. Hétfőn utaztunk ki, kedden volt a műtét, szerdán pedig már jöttünk is haza" – mesélte Pánics.

Gera Zoltán legutóbb július 30-án lépett pályára az FTC színeiben. A tapasztalt középpályás a Mezőkövesd elleni mérkőzés elején megsérült, és a 17. percben le kellett cserélni, ezt követően egyszer már megműtötték.