szerző:
hvg.hu

Ha eddig mindig áldozatául esett a nagy év végi hajtásnak, és valósággal beesett az ünnepekre, akkor itt az idő, hogy idén megpróbálja másképp, és időt szakítson egy kis aktív pihenésre. Íme a hvg.hu karácsonyváró programajánlójának harmadik része!

Karácsony 2018
Belevágtunk ismét, karácsonyra készülünk. Nem is nagyon tehetünk mást, hiszen közeledik, érkezik, mi pedig várjuk. Még akkor is, ha tudjuk, mennyit rohangálunk majd előtte, hányszor szeretnénk túl lenni rajta. De közben szeretjük, és ez a lényeg. A magunk részéről úgy döntöttünk, elkísérjük olvasóinkat vásárolni, ott leszünk, ha főz, ajándékot csomagol, beleszólunk, tippeket adunk. Fogadjanak el útitársnak!
A cikksorozat támogatója a Samsung

Ha nem lehettek ott, legyetek együtt! A Galaxy összeköt. Ismerd meg ünnepi okostelefon, táblagép és viselhető kiegészítő kínálatunkat!

hirdetés
Friss cikkek a témában

Társasjáték-fesztivál

Játék, játék és játék egész nap a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban! A szervezők gyerekjátékokkal és felnőtt társasjátékokkal várnak minden érdeklődőt: több mint 50 féle izgalmas, különleges stratégiai-, logikai-, nyelvi- és kvízjátékok, gyerekeknek készségfejlesztő és építőjátékok is kipróbálhatók a nap folyamán. Az asztaloknál játékmesterek segítik a szabályok gyors elsajátítását, de a bátrabbak megmérettethetik magukat: lesz építőjáték és papírrepülő-reptető verseny is. A programok múzeumi belépővel látogathatóak, a részvétel a III. kerületi lakosoknak ingyenes. Részletek itt.

Sétáljon a múltba!

Babakocsi, hintaló, babatündér és ólomkatona, fiumei gyorsvonat… a boldog békeidők karácsonyi ajándékai. Ezen a régimódi karácsonyi sétán most bepillanthat a századforduló karácsonyi készülődésébe, felkeresheti az egykori üzletek ekkor már fényárban úszó kirakatait, a régi karácsonyi vásár helyszínét, ahol a kofák a parázs mellett melegedve árulták a medvecukrot, perecet, sült gesztenyét. Megtudhatjuk azt is, hogy hol lehetett karácsonyfát venni, és milyen volt az első világháborús karácsony Budapesten. Megelevenedik majd az új évszázad első újévi ünnepe is. A részvételi díj 3000 forint, a diákjegy (18 éves korig) 1500 forint. Részletek itt.

Műhelymunka

Nincs programajánló ajándékkészítő műhely nélkül! A héten a Marczibányi téri Luca-napi forgatag lesz az egyik legizgalmasabb foglalkozás. A hamisítatlan adventi hangulatról az ELTE-BTK skandinavisztika szakos hallgatói gondoskodnak: lesz mézeskalácssütés, Luca-búza vetés, karácsonyfadísz készítés, illatpárna varrás, szalagfacsomózás és más hangulatos kézműves lehetőségek. Közben előadás a svéd téli szokásokról kicsiknek és nagyoknak, karácsonyi mese vetítése diafilmen, közös énektanulás, dalolás, svéd kekszek kóstolása, de nem marad el a forralt bor sem! A vásárba ingyenes a belépés, az ajándékkészítő műhelybe 1500 forint a beugró, amely az anyagköltséget is tartalmazza. Részletek itt.

Karácsony a kastélyban!

A Gödöllői Királyi Kastély karácsony közeledtével hamarosan ünnepi díszbe öltözik, és adventi programok sokaságával várja a látogatókat. A lovardában december második hétvégéjének mindkét estéjén különleges zenei csemege várja a közönséget. Az esztendő legbensőségesebb időszakában a régimódi, meghitt karácsonyok hangulatával vár mindenkit a Gödöllői Királyi Kastély: lesz kézművesvásár, ajándékkészítés, ünnepi finomságok és persze interaktív meseelőadások, hogy a kicsik se unatkozzanak. Részletek itt.

Korcsolyázott már idén? Korcsolyázott egyáltalán az elmúlt években?

Ha nem, itt az ideje, hogy bepótolja, és kimenjen a jégre! A Városligeti Műjégpályát talán senkinek nem kell bemutatni. Az idei jegyárak: hétköznap a diákok 1000, a felnőttek 1500 forintért csúszkálhatnak, hétvégente 1500 és 2000 forintért. A családi jegyekről a honlapon kaphat információt, és érdemes ránézni a nyitvatartásra is indulás előtt. Óbuda-Békásmegyer önkormányzata idén két helyszínen nyitotta meg ingyenes jégpályáit, a Bálna Teraszon dunai panoráma mellett lehet korcsolyázni, de az újpesti adventi vásár is térítésmentes pályával várja a látogatókat. Részletek itt: Városliget, Óbuda, Bálna Terasz, Újpest.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kórházigazgatótól a prostituáltig: ezek a legnagyobb és a legkisebb presztízsű szakmák

Kórházigazgatótól a prostituáltig: ezek a legnagyobb és a legkisebb presztízsű szakmák

Ki lesz a menesztett Prőhle utódja? Már lehet pályázni a PIM élére

Ki lesz a menesztett Prőhle utódja? Már lehet pályázni a PIM élére

Márki-Zay: Sokan kérdezik, miért nem vezetem győzelemre a népet

Márki-Zay: Sokan kérdezik, miért nem vezetem győzelemre a népet

Találtak egy új bolygót a Plutó mögött, az egész rózsaszín

Találtak egy új bolygót a Plutó mögött, az egész rózsaszín

Miközben nagyban tüntetnek, Orbán átugrott Bécsbe

Miközben nagyban tüntetnek, Orbán átugrott Bécsbe

Zsíros fegyverüzletet mondana fel Kanada Hasogdzsi halála miatt

Zsíros fegyverüzletet mondana fel Kanada Hasogdzsi halála miatt