szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Íme, az újabb bizonyíték, hogy szorult helyzetben születnek a legkreatívabb ötletek.

Nehéz problémával szembesültek egy francia falucska lakói: nem volt elég tanuló a helyi általános iskolában. Miután a gyerekek száma 266-ról 261-re csökkent, az állam akár be is zárhatta volna az intézményt.

A mindössze 4000 fős Jules-Ferry in Crets en Belledonne lakói ekkor merész lépésre szánták el magukat:

beiskoláztak 15 birkát.

Kedd reggel egy helyi gazda, Michel Girerd a kutyájával és körülbelül ötven birkával érkezett az iskolához – tizenöt juhnak pedig születési bizonyítványa is volt. Ezután a jelen lévő szülők, gyerekek és tanárok végignézték, ahogy az állatokat beíratják az iskolába.

A helyi polgármester, Jean-Louis Maret nem tagadta, hogy beiskolázták a juhokat. Gaelle Laval, az egyik ötletgazda szülő pedig a Le Parisiennek azt mondta, hogy "az állami oktatás sajnos csak a számokról szól. És mivel most a számokat feltornáztuk, minden rendben".

(Independent)

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!