Újabb fehér oroszlán született Szegeden

Újabb fehér oroszlán született Szegeden

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Szonja névre keresztelt állat másfél kilót nyomott, amikor megszületett, anyjának van elég teje, hogy táplálja, és már a látogatók is megnézhetik.

Fehéroroszlán-kölyök született Szegeden, adta hírül a Szegedi Vadaspark. A május 15-én született kis Szonja büszke szüleit Nadjának és Timbának hívják. De a nagyja még hátravan: Szonjának már van egy testvére, Amali, azaz ez már a második fehér, kis oroszlánkölyök Szegeden, igaz, Amali már a győri Xantus János Állatkertbe költözött. Az anyának van elég teje, nem kell Szonját mesterségesen táplálni. A látogatók is megtekinthetik a házban cseperedő oroszlánbébit, aki másfél kilót nyomott születésekor.

©

A fehér oroszlán nem albínó, teszi tisztába a helyzetet az állatkert oldala, hanem Dél-Afrikában, Timbavati térségében a természetben is előforduló színváltozat. Igaz, miután kedvelt vadászcélpont volt a felfedezése után, a 1990-es évek végére már nem is tudtak vadon élő egyedeiről. A Global White Lion Protection Trust által közölt legfrissebb, 2018-as adatok szerint csak 11 fehér oroszlán él jelenleg természetes körülmények között, míg állatkertekben és tenyészfarmokon közel 300 egyede él.

Hozzászólások