Lebukott az álcázás nagymestere

Lebukott az álcázás nagymestere

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Bajai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melynek gyanúsítottja a szomszéd halkonzervét és zenedobozát is ellopta. A tolvaj annak ellenére bukott le, hogy álcázással tette nehezebbé a rendőrök dolgát.

A nagyszabású ügy úgy kezdődött, hogy egy 49 éves férfi ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Bácsalmási Rendőrőrsön lopás miatt. Az elkövető betört a sértett lakatlan, felújítás alatt álló házába, és onnan több tárgyat eltulajdonított.

A police.hu híroldal beszámolója szerint hamar a nyomozók látókörébe került az a 26 éves helyi lakos, aki a szomszédba járt udvarolni, majd be is költözött barátnőjéhez. A férfi tudta, hogy az új lakhelye melletti ingatlanban hosszabb ideje senki sem tartózkodik, így egy adandó alkalommal átmászott a kerítésen, hogy körülnézzen. Óvatosságból a vele együtt lakó sógora cipőjét vette fel, aki mit sem sejtett a történtekből. A tolvaj betört a házba, és onnan játékkonzolt és tartozékait, rádiót, kisméretű gázpalackot vitt magával, de eltulajdonított egy zenedobozt is. Távozás előtt magához vett még néhány halkonzervet is.

A 26 éves fiatalt a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Az eljárás során szabadlábon védekező férfi beismerő vallomást tett.