Hétfőn újra nyílik a New York-i Modern Művészetek Múzeuma

Hétfőn újra nyílik a New York-i Modern Művészetek Múzeuma

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A világ egyik legjelentősebb kortárs gyűjteményével rendelkező művészeti múzeuma négyhónapos felújítás után hétfőn nyílik meg a közönség előtt.

A New York-i Modern Művészetek Múzeumának (MoMA) sajtóközleménye szerint a galériákat nemcsak renoválták, hanem jelentősen ki is bővítették, 3700 négyzetméterrel nőtt a kiállítótér, ami lehetővé teszi, hogy sokkal több anyagot mutathassanak be a tárlatokon.

A jelentős kortárs gyűjteménnyel rendelkező művészeti múzeum bővítése és felújítása éppen a MoMA alapításának 90. évfordulójával esik egybe. A felfrissült és megnövekedett kiállítóterekben új kiállításokat, előadásokat és eseményeket tervez az intézmény.

"Ma előttünk álló kihívás az, hogy hogyan hozzunk létre egy múzeumot, amely perspektívája szerint egyszerre globális, mégis New Yorkban gyökerezik, érzékeny az eltérő művészeti gyakorlatokra, ugyanakkor a művészekre és az ötletekre összpontosít, amelyekben leginkább hisz. Nyitott és elérhető a lehető legnagyobb közönség számára, ugyanakkor vonzó és bensőséges" - fogalmazott a felújítással kapcsolatban Glenn D. Lowry, a MoMA igazgatója.

A MoMA-tagsággal rendelkezők már október 13-án exkluzív betekintést nyerhettek a múzeum újdonságaiba.

A MoMÁ-t június 15-én zárták be a nagyszabású felújítási munkálatok idejére. A renoválás a CNN beszámolója szerint mintegy 450 millió dollárba (133 milliárd forintba) került.