szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hulladékmentes csomagolás workshopokat tartanak a SlowXmas – Lassulj le és töltődj fel! programsorozat keretében a főváros tematikus utcáiban négy helyszínen. Az ingyenes foglalkozások célja, hogy az ünnepre való készülődés közben se termeljünk szemetet, és minél környezetkímélőbb megoldásokat alkalmazzunk az ajándékok becsomagolására.

Mekkora öröm izgatottan bontogatni a karácsonyi csomagokat. S ahogy hozzáfértünk az ajándékokhoz, már repülnek is a kukába a szép, mintás csomagolópapírok, szalagok, ajándékkártyák. De lehet(ne) másként is, felesleges hulladéktermelés, papírpazarlás nélkül. Ehhez adnak tippeket, tanácsokat, és tanítanak technikákat a zero waste csomagoló workshopok december 9., 14., 16. és 20-án a budapesti bevásárló- és tematikus utcákban, a SlowXmas programsorozat keretében.

©

Megtanulhatjuk a legkülönbözőbb formájú és méretű tárgyak ötletes, környezettudatos csomagolását, még „tankönyveket” is kaphatunk a helyszíneken a gyakorláshoz. A már megvásárolt ajándékokat is magunkkal vihetjük a workshopokra, és mindjárt felöltöztethetjük. A zöld csomagoláshoz szükséges kellékeket biztosítják a szervezők, akik viszont szívesen fogadnak régi térképeket, szórólapokat, újságokat, textileket újrahasznosításra.

©

A workshopok helyszínei és időpontjai:

december 9., Ráday Soho (Ráday utca), Púder Bárszínház, 15.30-17.30

december 14., Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), Szatyor, 15.00-17.00

december 16., KultUnio, K11 (Király utca 11.), 16.00-18.00

december 20., Art&Antique Street (Falk Miksa utca), Nagyházi Galéria, 15.30-17.30

A foglalkozások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálás és minden további információ: itt

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lenyűgöző lelet került elő az apokaliptikus Pompejiből: úr és szolgája testét rekonstruálták

Lenyűgöző lelet került elő az apokaliptikus Pompejiből: úr és szolgája testét rekonstruálták

A G20 támogatást ígért a Covid-vakcinák igazságos elosztásához

A G20 támogatást ígért a Covid-vakcinák igazságos elosztásához

15 éve kancellár Angela Merkel, 15 éve öltözködik ugyanúgy

15 éve kancellár Angela Merkel, 15 éve öltözködik ugyanúgy