A magyarok harmada azonnal elutazna valahová a járvány után

A magyarok harmada azonnal elutazna valahová a járvány után

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 28,5 százalékuk viszont nem hiszi, hogy a vírus miatt bárhova sikerül eljutni idén.

Az Utazó magazin és a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének új felmérése szerint a magyarok 35 százaléka azonnal elutazna valahova, ha vége a járványnak, a 28,5 százalékuk viszont lemondott erről; ők nem hiszik, hogy idén sikerül majd nyaralni.

Az ezerfős megkérdezésen alapuló vizsgálat szerint a megkérdezettek 20,6 százaléka még a biztonságosnak nyilvánított időpont után is kivárna egy-két hónapot, mielőtt elutazna.

A megkérdezettek 46 százaléka elsősorban belföldi úti célban gondolkodik, 39 százalék azonban egyből külföldre menne. A kutatásból az is kiderült, hogy a többség először csak rövidebb kirándulást tervezne; 34,7% több rövidebb, de legfeljebb háromnapos utazásban gondolkodik, a válaszadók 31,5 %-a pedig legalább egy hetet lenne oda.

A vizsgálat egyik érdekesebb adata, hogy a többség családjával menne valahova a bezártsággal telt hónapok után. Akadnak, akik baráti társasággal együtt utaznának (41,9%), míg 29,6%-uk inkább csak a baráttal/barátnővel kelne útra először. Kis számban, de olyanok is akadnak, akik legszívesebben egyedül utaznának, csak lehessen már menni.

Hozzászólások