szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nyílt levélben tiltakoztak az énekes hétvégi koncertjei ellen. A szexuális zaklatással vádolt operaénekes a Veronai Arénában lépne fel.

Egy olasz nőjogi egyesület, a Non una di meno (Egy sem kevesebb) az Veronai Aréna igazgatójához, Cecilia Gasdiához juttatott el egy nyílt levelet, amelyben Placido Domingo fellépései ellen tiltakoztak.

Gasdia azonban az APA osztrák hírügynökség beszámolója szerint az énekes védelmére kelt, és azt mondta: „Negyven éve ismerem Domingót, és gyakran együtt énekeltem vele szopránként. Vele szemben nincs büntetőeljárás, nem ítélték el. Nagyon sajnálom, hogy ezek a vádak érték. Nem értem, miért ne léphetne fel Veronában”.

A Domingo ellen lefolytatott, áprilisban lezárult nagyjából féléves vizsgálat után a Los Angeles-i Operaház megalapozottnak találta a felhozott vádakat (tíz nő is felszólalt az énekes ellen).

A művész március végén koronavírusos fertőzéssel került kórházba, s bár korábban bocsánatot kért a nőktől, akik megvádolták, lábadozása alatt ezt visszavonta. Múlt hétvégi visszatérésekor már azt nyilatkozta az El Mundo című spanyol lapnak: ő sosem zaklatott senkit. (Elmondása szerint a kórházban döntött úgy, hogy harcolni fog a neve tisztázásáért.)

A spanyol operaénekes körüli botrány még tavaly augusztusban robbant ki, Domigo októberben pedig távozott (többek között) a Los Angeles-i Operaháztól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Nancy Pelositől lopott adathordozót próbálhatott az oroszoknak eladni a Capitolium egy ostromlója

Nancy Pelositől lopott adathordozót próbálhatott az oroszoknak eladni a Capitolium egy ostromlója

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot

Online is bemutatják a Grecsó Krisztián regényéből készült darabot