szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alex Honnold neve a Free Solo című, Oscar-díjas dokumentumfilmből is ismerős lehet.

A napokban kelt egybe Alex Honnold sziklamászó menyasszonyával, Sanni McCandless-szel – az erről szóló hírt és a képeket maga a sportoló tette közzé a Facebook-oldalán.

A párt a világ akkor ismerte meg, amikor Honnoldról a National Geographic dokumentumfilmet készített (a Free Solo 2019-ben el is nyerte a legjobb egész estés dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat). A filmben Alex Honnold a családja, a barátnője és a barátai tiltakozása ellenére elhatározza, hogy megmássza a Yosemite Nemzeti Parkban emelkedő El Capitan legendás 900 méteres, szinte teljesen függőleges gránitfalát biztosítókötél segítsége nélkül. A mászó éveken keresztül készült a lehetetlennek tűnő feladatra, ugyanis a falon egyetlen rossz mozdulat is az életébe kerülhetett volna.

A filmben nemcsak a felkészülést, illetve magát a mászást mutatják be, de a barátnő, Sanni McCandless is beavat minket a dilemmájába. Hogy megéri-e egy olyan ember mellett kitartani, aki gyakorlatilag naponta kockáztatja az életét. Úgy látszik, McCandless a belső konfliktus ellenére kitartott Honnold mellett.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség

Embercsempész-hálózatot számolt fel a rendőrség

"Sokan nem térnek már vissza a sporthoz" – csapatokat tesz tönkre az Emmi járványprotokollja

"Sokan nem térnek már vissza a sporthoz" – csapatokat tesz tönkre az Emmi járványprotokollja

Átköltöztetik a Semmelweis Egyetem onkológiai járóbeteg részlegét

Átköltöztetik a Semmelweis Egyetem onkológiai járóbeteg részlegét